Liviu Dragnea, despre legea privind organizarea judiciară: A fost promulgată şi trebuie să înceapă să fie pusă în aplicare

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, spune că va ţine cont de punctul de vedere al preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la legea 304/2004 privind organizarea judiciară, dar nu mai este nimic de modificat la acest act normativ. El susţine că aceasta a fost dezbătută transparent, votată, atacată la Curtea Constituţională şi a parcurs toate procedurile, iar după ce a fost promulgată, trebuie să fie pusă în aplicare.
Romania TV
24 iul. 2018, 14:52
Liviu Dragnea, despre legea privind organizarea judiciară: A fost promulgată şi trebuie să înceapă să fie pusă în aplicare

“Ţinem cont de punctul de vedere al preşedintelui Iohannis, numai că nu avem ce să modificăm. A fost votată (legea 304/2004 – n.r.), a fost dezbătută transparent, a fost votată în Parlament, a fost atacată la Curte, a fost analizată la Curte, a fost întoarsă, a parcurs toate procedurile. Eu, personal, nu văd de ce ar trebui să reluăm o dezbarere sau un şir de modificări pe legea respectivă. A fost promulgată şi, ca orice lege, trebuie să înceapă să fie pusă în aplicare”, a spus Liviu Dragnea, potrivit News.ro.

Liderul PSD a susţinut că prevederea privind înfiinţarea secţiei speciale de anchetare a magistraţilor a fost declarată constituţională de către CCR şi s-a spus că aceasta va contribui la sporirea gradului de independenţă al justiţiei.

“CCR nu numai că a declarat constituţională acea prevedere, ci a întărit şi a spus că tocmai înfiinţarea acelei secţii (de anchetare a magistraţilor –n.r.) contribuie la sporirea gradului de independenţă al justiţiei. Adică dacă ar fi anchetaţi de DNA ar zburda pe câmpii şi dacă în anchetează doar acea secţie…”, a mai explicat Liviu Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de promulgare a legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară. Şeful statului declara, joi, că nu mai are nicio cale de atac asupra acestui act normativ şi că este obligat prin Constituţie să îl promulge, dar acest lucru „nu înseamnă că parcursul acestei legi s-a terminat”.

Una dintre cele mai importante modificări aduse de către Parlament Legii 304 vizează înfiinţarea unei secţii de investigare a procurorilor şi judecătorilor.

Duminică, Forumul Judecătorilor din România a solicitat Avocatului Poporului „sesizarea imediată” a Curţii Constituţionale asupra modificărilor aduse de Parlament Legii nr. 304/2004, arătând că unele dintre măsurile legislative sunt contrare recomandărilor Comisiei de la Veneţia sau GRECO şi pun în pericol însuşi parcursul României ca stat membru al Consiliului Europei.

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a declarat, marţi, că Legea 304 face referire la texte din legile 303 şi 317 care încă nu au intrat în vigoare şi a afirmat că, dacă nu vor fi luate măsuri organizatorice, aceasta nu va produce efecte.

”Ieri a intrat în vigoarea Legea 304 care nu cuprinde nişte dispoziţii tranzitorii şi sunt foarte curioasă dacă se va face ceva în sensul facilităţii intrării în vigoare a acestor dispoziţiile legale, atâta timp cât această lege face referire la nişte texte din modificările aduse legilor 317 şi 303 care nu au intrat încă în vigoare. Dar văd că nu interesează pe nimeni”, a declarat, marţi, Cristina Tarcea.

Întrebată dacă această lege, deşi intrată în vigoare, nu va produce efecte, şefa instanţei supreme a spus: ”Dacă nu se vor lua măsuri organizatorice – indiferent de ce natură – cred că nu”.

DailyBusiness
Vești proaste pentru o categorie de români. Crește vârsta de pensionare
Spynews
Ce este Gold Card, viza lansată de Donald Trump. De când va fi disponibil și cât costă cardul de aur
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Orașul european important care va dispărea în circa 100 de ani. Se caută o soluție pentru salvarea lui
Capital.ro
Taxă obligatorie în România după deces. Va costa 6.000 lei. Se semnează declarație notarială
Playtech.ro
Ce conţine apa de la Kaufland Vreau din România. Un expert a spus exact, o mai cumperi?
DailyBusiness
Românii, luați la control! Amenzi de până la 1.500 de lei între 1 și 6 aprilie
Adevarul
Cum ar arăta lumea după ce China ar cuceri Taiwanul. America umilită, Beijing impune o nouă ordine mondială
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Imagini savuroase cu Serghei Mizil în tinerețe! Cum arăta concurentul de la Asia Express la prima nuntă | FOTO
Spynews
Șacalul și-a recunoscut crimele, după un an de negare! Răsturnare incredibilă de situație în dubla tragedie din Constanța
Evz.ro
Dragnea, ironii despre Ciolacu: Era cel mai bun la schimbat scrumiere
Ego.ro
Andreea Bălan și Loredana au dat lovitura! Nici Bogdan de la Ploiești nu se lasă mai prejos! EXCLUSIV
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
kanald.ro
Ce pensie primește un român care a muncit 15 ani! Diferența pe care o acoperă statul
Cancan.ro
Indecente la piscină! Le-am prins trăgând de bikinei, până când nu a rămas mai 'nimic' din ei. Recunoști protagonistele?
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Bancnotele care dispar din circulație. Nu vor mai fi disponibile din aprilie. Anunț pentru toți românii
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
stirilekanald.ro
„Te vei trezi fără inimă”: Cum a semănat Jack Spintecătorul teroare în București
Descoperire șocantă în casa unei rude de a lui Petre Roman
MediaFlux
Vin banii de la stat pentru pensionari! Cine primește sumele pe cardul de energie în 2025
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este primarul care folosește un stilou cu cerneală verde, așa cum făcea Florian Coldea, pentru a semna acte oficiale