Întrebat când se va face ordine în infrastructură, instituţional, preşedintele PSD a răspuns: „A început să se facă ordine. În primul rând trebuie pusă rânduială în infrastructură în modul în care se iau deciziile şi o spun cu satisfacţie că baiatul acesta tânăr de la Transporturi – eu nu am avut iniţial încredere în el – cu tot ceea ce face mie îmi dă semne bune. A pus ordine, are un câmp de acţiune foarte mare. Este un baiat tânăr care are minte. Cum spune domnul ministru (Petre Daea – n.r.) nu-i sună mintea ocupat”.
Preşedintele a mai spus că autostrăzile sunt prioritare în privinţa infrastructurii: „Cele două autostrăzi: coridorul IV şi autostrada Transilvania, Craiova – Piteşti, Sibiu – Piteşti”.
Întrebat despre ce ar trebui făcut în legislaţie pentru ca procedurile să nu mai fie atât de greoaie, Dragnea a spus că „s-a făcut iniţial, dar ne-au oprit cei de la Bruxelles”, el subliniind că trebuie luate măsuri pentru a ieşi din acest „bâlci”.
„Trebuie să se dea posibilitatea instituţiilor care organizează licitaţiile aşa cum este în multe ţări din Vest, adică ca să nu se mai lungească sau să nu se mai întârzie 2-3 sau chiar 4 ani de zile prin instanţe. Să se dea posibilitatea instituţiei care a contractat, a luat o decizie şi să-şi asume – dacă sunt alţii care vor să lungească iar 2-3 ani de zile prin procese şi la final să ajungă tot la soluţia iniţială – să înceapă lucrarea şi dacă instanţa decide altfel la un moment dat peste 2 ani de zile să fie o justă despăgubire pentru cel care să zicem a fost nedreptăţit, dar să nu fie mai mare decât cota din profitul estimat şi pus în documentaţia de licitaţie. Altfel nu se iese din acest bâlci. Pentru că în nicio ţară din Europa nu se întâmplă aşa. (…) Numai la noi se fac tot felul de experimente şi ne mirăm de ce nu avem infrastructură mare. Ieri am fost la Bistriţa şi îmi spune preşedintele de consiliu de acolo că se ruga public ca astăzi să-i vină o decizie de la instanţă de la Cluj după un an şi jumătate de procese. Sper să înceapă o lucrare. Ori, aşa nu poţi să dezvolţi România. Se pierd banii, se pierd finanţările, se învechesc proiectele. Că faci un studiu de fezabilitate astăzi, faci proiectul peste 6 luni de zile şi ajungi să faci lucrarea peste 3 ani. Peste 3 ani de zile sunt alte costuri, pot fi tehnologii care se învechesc. Aşa nu dăm înainte. Din cercul acesta vicios trebuie să ieşim cu curaj, cu transparenţă, cu respectarea normelor europene. Dar nu putem să stăm cu banii în mână sau în sertare şi lucrurile să nu se facă”, a subliniat Dragnea, potrivit news.ro.