„Un discurs politic corect din partea preşedintelui. Orice lege care se adoptă, se adoptă pentru viitor, nu pentru trecut. Mie mi-a creat o impresie bună în sensul că mi-a creat o oarecare speranţă acest discurs, i-am şi spus după aia, pentru că încă sper că va avea loc acea întâlnire în care să discutăm chiar despre viitor, adică despre realizarea acelei minime strategii de dezvoltare a României pe termen scurt şi mediu şi acea strategie de dezvoltare pe termen lung plecând poate chiar de la documentul elaborat de Academia Română”, a afirmat Liviu Dragnea, citat de News.ro.
Peşedintele Camerei Deputaţilor şi-a exprimat speranţa că întâlnire cu şeful statului va avea loc „în timp util”.
„În acest sens sper ca la un moment dat să avem acea întâlnire în timp util. Asta nu înseamnă că noi, la Parlament, nu am început lucrul. Am început, am avut câteva întâlniri, am avut întâlniri şi cu Guvernul. Îmi doresc foarte mult ca şi preşedintele şi Preşedinţia să intre în acest proiect pentru că nu este proiectul nimănui şi ca să aibă greutate, substanţă şi foarte multe şanse de succes trebuie să fie un proiect asumat de toţi decidenţii politici ai momentului”, a completat liderul PSD.
Întrebat dacă va merge la recepţia de joi de la Palatul Cotroceni, Liviu Dragnea a răspuns afirmativ. „Da, după discursul de azi şi după atitudinea de azi, da, pot să spun că voi merge”, a conchis preşedintele PSD.
Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis marţi parlamentarilor că au un rol esenţial, acela de a pune pe agendă legi cu impact major asupra viitorului românilor şi le-a recomandat să nu urmărească doar un câştig electoral de moment, ci să se gândească ce impact vor avea legile votate peste ani.
”Dumneavoastră, doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, vă revine un rol esenţial: puneţi pe agendă legi cu un impact major asupra viitorului românilor, nu vă gândiţi doar la beneficiile pe care unele măsuri le au acum, nu vă gândiţi doar la un câştig electoral de moment. Întrebaţi-vă cum va arăta România în 5 ani, în 10 ani cu legile pe care le adoptaţi dumneavoastră acum. Întrebaţi-vă dacă în anii următori România va deveni mai puternică sau dacă, dimpotrivă, va fi slăbită de impactul legilor votate de dumneavoastră”, a spus Klaus Iohannis în plenul reunit al Parlamentului.
Şeful statului i-a îndemnat pe senatori şi deputaţi să restabilească încrederea în Parlament şi să facă din acest lucru un obiectiv demn de centenarul Unirii.
”Aveţi responsabilitatea şi capcitatea de a restabili încrederea cetăţenilor în Parlament – această instituţie fundamentală a democraţiei, aveţi responsabilitatea şi vă rog să o exercitaţi. Vă chem să faceţi din aceasta un obiectiv politic demn de Centenarul comemorării marelui război şi aniversării Marii Uniri”, a mai spus Klaus Iohannis.