‘A fost un caz special la barajul de la Brădişor, la 20 de km în amonte de Brezoi în care dacă cei de la Apele Române şi cei de la Hidroelectrica nu lucrau împreună să găsească nivelul optim de deversare ca să şi reziste barajul, dar şi să ţină sub control nivelul debitului care merge în aval, oraşul Brezoi putea să fie măturat. N-am dat atunci informaţia şi nu voiam să panicăm, dar dacă am fi ajuns în situaţia în care constatam că acolo nu mai puteau fi ţinute lucrurile sub control, oraşul Brezoi ar fi putut fi evacuat’, a declarat Dragnea într-un interviu pentru DC News, scrie Agerpres.
Vicepremierul a mai anunţat că, la solicitarea primului ministru, se analizează posibilitatea schimbării legii care vizează asigurarea locuinţelor, în contextul în care multe dintre casele afectate de inundaţii nu erau asigurate.
‘Şi dacă ar vrea să facă asigurări, nicio companie nu asigură o casă de paiantă.(..) Am vorbit cu prim ministrul care ne-a cerut să modificăm legea’, a afirmat Dragnea.
În opinia sa, în cazul inundaţiilor din ultimele zile, ‘cel mai important lucru a fost că sistemul de urgenţă a funcţionat’ astfel încât aproape 1.000 de oameni au fost salvaţi.
CITEŞTE ŞI Vâlcea: Oraşul Brezoi e în ALERTĂ pentru EVACUARE. Ministru: Situaţia e sub control
Oraşul vâlcean Brezoi s-a aflat în zona de alertă după ce barajul Brădişor a deversat apele din lacul de acumulare.
Vicepremierul Liviu Dragnea anunţa marţi că inundaţiile au afectat grav mai multe localităţi din judeţele Dolj, Gorj şi Vâlcea.
‘Oraşul Brezoi este înconjurat de ape. Am vorbit cu cei de la Energie şi cu cei de la Apele Române să intre într-o monitorizare serioasă şi de reglare a debitului din baraje pentru a nu se da drumul la apă brusc să inundăm Brezoiul. Acum încercam să-l găsesc pe ministrul Duşa să analizeze serios dacă nu cumva este nevoie de intervenţia armatei la Brezoi’, a afirmat Dragnea.