Liviu Dragnea: Grindeanu a primit sms-ul la 9.40. S-a gândit că e vreo glumă de la vreun coleg

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că premierul desemnat, Sorin Grindeanu, a crezut inițial că sms-ul de la șeful statului este o glumă de la vreun coleg și a adăugat că, personal, nu este deranjat de această modalitate de a anunța o decizie.
Filip Stan
30 dec. 2016, 14:37
Liviu Dragnea: Grindeanu a primit sms-ul la 9.40. S-a gândit că e vreo glumă de la vreun coleg

„Pe mine nu putea să mă deranjeze, pentru că nu mă mai surprinde de mult și, în al doilea rând, nu am primit eu sms-ul. Pe mine m-a sunat primul-ministru desemnat în primul rând să mă întrebe dacă știu ceva dacă s-a anunțat că a fost desemnat. Și, de asemenea, a zis că-mi trimite numărul de la care a primit sms-ul să verific dacă este numărul președintelui Iohannis. E și asta o procedură. Prima lui reacție, și eu dacă eram în locul lui la fel gândeam, s-a gândit că e vreo glumă de la vreun coleg, la 9,38 sau la 9,40 când a primit sms-ul. Așa a decis, până la urmă este important că s-a făcut acest anunț — că e ciudat, că e bizar, până la urmă e important că a făcut acest anunț pentru că, repet, practic noi astăzi, la 11,00, hotărâsem să ne întâlnim, la 11,00 deja declanșam procedurile constituționale, pentru că nu mai puteam aștepta neavând niciun orizont de timp. Deja a început să ningă, se pot întâmpla foarte multe, țara are nevoie de Guvern, plus toate măsurile economice care afectează România — cursul de schimb se clatină. Dacă așa a hotărât să-l anunțe, personal nu am nicio problemă”, a declarat Dragnea, într-o conferință de presă susținută la Parlament.

El a precizat că, în lipsa unei desemnări, ar fi convocat sesiunea extraordinară a Parlamentului pentru deblocarea situației.

„Astăzi convocam pentru data de 3 ianuarie sesiunea extraordinară a Parlamentului, așa convenisem aseară. Acum o să o convocăm pentru a declanșa procedurile de învestire a Guvernului. Nu mai puteam aștepta și luna ianuarie până când Sorin Grindeanu primea un sms. Nu! (…) Nu era ceva împotriva cuiva, trebuia să deblocăm această situație, pentru că România, dacă și săptămâna viitoare trecea fără Guvern, erau niște costuri economice foarte greu de reparat, plus exista foarte multă nervozitate în populație. Dar suntem aici, cu sms, fără sms, avem un prim-ministru desemnat și ne apucăm de treabă”, a arătat liderul PSD, arată Agerpres.

Dragnea a susținut că noul Guvern nu va mări nicio taxă, dimpotrivă, va continua cu eliminarea unora. „Pe noi ne interesează ca programul de guvernare explicat în toate felurile și accesibil tuturor, care a fost votat, să fie implementat așa cum a fost votat Și, în funcție de asta, Guvernul va analiza. (…) În 2018, TVA-ul va fi 18%, asta este garantat”, a adăugat el.

La rândul său, Călin Popescu-Tăriceanu, copreședinte ALDE, consideră că este de Cartea Recordurilor desemnarea unui premier prin sms.

„Cred că asta este de Cartea Recordurilor Guinness anunțarea desemnării primului-ministru prin sms”, a spus Tăriceanu.

Premierul desemnat Sorin Grindeanu a declarat vineri că a primit vestea că nominalizarea sa a fost acceptată de către șeful statului printr-un sms pe telefon cu textul „Succes. Klaus Iohannis”.

Grindeanu l-a sunat imediat pe președintele PSD, Liviu Dragnea, pe care l-a rugat să vadă dacă numărul de telefon de pe care a primit sms-ul îi aparține președintelui Klaus Iohannis. Sorin Grindeanu a arătat că, după ce i-a verificat numărul de telefon, i-a răspuns: ”Mulțumesc, dl președinte!”.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cel mai periculos obicei de la plajă, dar și piscină. Medicul Vlad Ciurea spune că poate fi fatal: ”Se poate întâmpla o nenorocire”
Capital.ro
Ungurii lovesc chiar în inima Transilvaniei. Ungaria acuză România
Playtech.ro
Se aplică de la 1 septembrie pentru românii cu pensii între 2.000 și 3.000 de lei. Veste bună venită direct de la Casa Națională de Pensii, vizând impozitarea
DailyBusiness
De ce economia țării nu este stabilă? Radu Crăciun: „Asigurăm prosperitatea altora și iluziile noastre”
Adevarul
Cine sunt cei doi britanici condamnați la închisoare după ce au atacat mașina unor români în Hull. Dezvăluiri incendiare din sala de judecată
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Aleră nucleară la Moscova. Panică la metroul și oameni blocați în stații
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Roberta și-a pierdut viața la volanul autospecialei de poliție pe care o conducea! Avea doar 21 de ani
Cancan.ro
Răspunsul lui David Popovici pentru Marcel e viral: 'Medalionur de AUR 😂
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Cosmin, bărbatul care și-a salvat fiica de la înec în Jupiter, a fost găsit mort de scafandri. Trupul a fost recuperat după 48 de ore de căutări
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Românii trebuie să depună în fiecare an acest document
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
ALERTĂ NUCLEARĂ FALSĂ ÎNTR-UN PASAJ DIN METROUL MOSCOVEI A PROVOCAT PANICĂ
MediaFlux
RĂSTURNARE în TENTATIVA de ASASINAT a lui TRUMP! S-A AFLAT ACUM
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...