„Nu, nu o împărtăşesc (opinia lui Călin Popescu Tăriceanu în ceea ce priveşte necesitatea ca Laura Codruta Kovesi să îşi dea demisia în urma deciziei CCR – n.r.). Eu nu pot să cer demisia nimănui. Există conflicte juridice de natură constituţională şi CCR va decide. Nu pentru asta aş cere demisia cuiva„, a declarat Liviu Dragnea.
„Noi, ca partid, nici în campanie, nici înainte, nu am avut de gând şi nu avem de gând să cerem revocarea celor trei procurori: procurorul general, procurorul şef DIICOT, procurorul şef DNA„, a mai spus Dragnea.
De asemenea, întrebat dacă a mai vorbit cu fostul ministru al Justiției Florin Iordache, Dragnea a spus că nu și că nu crede că acesta ar fi putut să distrugă documente în legătură cu parcursul de adoptare a Ordonanței 13. „N-am vorbit cu domnul Iordache, dar nu cred, sper că nu s-a întâmplat așa ceva. Nu cred că în Ministerul Justiției se pot distruge documente„, a arătat președintele Camerei Deputaților.
Liviu Dragnea a mai spus că decizia DNA de a clasa dosarul în cazul OUG 13, după ce a audiat mai mulți miniștri, este una normală.
„Eu am urmărit cu atenție ce a spus președintele CCR că toate Parchetele trebuie să țină cont în anchetele următoare de decizia respectivă a CCR și mai ales după ce va apărea motivarea. Dacă orice procuror în orice speță identifică încălcări ale legilor penale, sigur, poate să facă o anchetă. Dar domnul Dorneanu a spus lucruri importante despre oportunitatea care este a celor care au mandat direct sau indirect din partea cetățenilor, respectiv miniștrii indirect, prin votul Parlamentului. Legalitatea, constituționalitatea sunt verificate de Curtea Constituțională. E o decizie importantă pentru că generează o discuție așteptată de mult pentru clarificarea atribuțiilor fiecărei puteri din stat, ceea ce este sănătos pentru toată lumea„, a menționat președintele Camerei Deputaților.
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că decizia de luni a Curţii Constituţionale trebuia urmată de demisia şefei DNA, care ”a acţionat în logica instituţiilor opresive din statul comunist”. El mai susţine că schimbarea trebuie să înceapă cu o curăţire a acestor ”instituţii nedemocratice”.
Curtea Constituţională a admis, luni, că există un conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public şi Guvern pe tema anchetei privind OUG 13. Sesizarea în acest sens a fost făcută de către preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.