Pedeapsa fostului lider al PSD va fi executată la penitenciarul Rahova. Liviu Dragnea a depus cerere să lucreze la popotă ori la atelierul auto.
Regimul de detenţie închis este al doilea ca duritate în sistemul penitenciar din România după cel de maximă siguranţă de care au parte, în general, cei care au săvârşit infracţiuni violente.
Se aplică persoanelor condamnate la pedeapse de peste 3 ani, dar nu mai mari de 13 ani, iar cu o sentinţă de trei ani şi şase luni, fostul şef al PSD se încadrează la limită. El va fi cazat, la comun, iar având în vedere că a fost condamnat pentru un act de corupţie, va avea colegi de celulă liniştiţi, condamnaţi, la fel, pentru infracţiuni dedicate „gulerelor albe”. Dragnea va putea opta să muncească, iar două zile de muncă îi vor aduce o zi scăzută din pedeapsă. Va beneficia de consiliere psihologică şi va putea cere să meargă la capelă, totul sub paza gardienilor. Chiar şi în timpul plimbării, deţinuţii cu regim închis sunt atent supravegheaţi de lucrătorii din penitenciar.
Fără vizită intimă
Conform legii, Dragnea are dreptul la 10 apeluri telefonice în fiecare zi, cu durata maximă cumulată de 60 de minute şi poate fi vizitat de cinci ori pe lună. La fiecare 30 de zile are dreptul să primească un pachet cu produse alimentare în greutate de maximum 10 kg, la care se poate adăuga o cantitate de cel mult 6 kg de fructe şi legume. Tigări nu poate primi în pachet, dar acestea pot fi achiziţionate de la magazinul penitenciarului unde va putea cheltui cel mult 1.500 de lei pe lună, bani din salariu sau primiţi de la rude. Dragnea nu va beneficia de dreptul la vizită intimă pentru nu este căsătorit legal. Dacă se decide să facă pasul cel mare în penitenciar, el va avea parte de o vizită intimă specială, de 48 de ore, iar apoi, până la sfârşitul pedepsei, îşi va putea vedea soţia odată la trei luni, timp de trei ore.