Liviu Dragnea: Negocierile româno-chineze pentru demararea unor investiţii, aproape de finalizare

Negocierile româno-chineze pentru dezvoltarea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă sunt aproape de finalizare, procedurile de realizare a investiţiilor respectând legislaţia din România aliniată la normele europene în domeniu, a anunţat joi, la Tulcea, vicepremierul Liviu Dragnea, transmite Agerpres.
Romania TV
19 iun. 2014, 18:58
Liviu Dragnea: Negocierile româno-chineze pentru demararea unor investiţii, aproape de finalizare

‘Cel mai important este proiectul de realizare a reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, iar negocierile sunt aproape de finalizare. Mâine (vineri, n.r.), mă voi întâlni, la Bucureşti, cu preşedintele companiei nucleare din China. Colegii din grupul inter-ministerial au făcut o treabă foarte bună şi cred că în perioada următoare se vor face anunţurile de rigoare. Procedurile prin care se vor realiza aceste investiţii vor respecta legislaţia românească şi cea europeană’, a afirmat Dragnea.

Un alt proiect important discutat de autorităţile române cu partea chineză vizează centrala de Rovinari, ale cărei lucrări sunt programate să înceapă în luna octombrie, alte două investiţii în acelaşi domeniu făcând de asemenea obiectul negocierilor româno-chineze.

‘Aşteptăm totodată de la Ministerul Transporturilor proiectul de hotărâre de guvern care să legifereze memorandumul semnat pentru trenul de mare viteză, iar linia aeriană Bucureşti-Beijing are toate procedurile aprobate. Acum se negociază orarul de zbor’, a mai spus vicepremierul Liviu Dragnea.

El a adăugat că în domeniul zootehnic, negocierile dintre cele două ţări urmează să se concretizeze în perioada imediat următoare. ‘Procedurile birocratice s-au finalizat, iar în perioada următoare peste 25.000 de tone de carcasă de porc congelată vor fi exportate în China. Asta înseamnă un triplu câştig, pentru că va exista o susţinere financiară pentru dezvoltarea şeptelului în România, va fi un câştig direct pentru companiile respective şi se vor crea locuri de muncă în industria de prelucrare a cărnii’, a punctat vicepremierul.

Totodată, el a amintit că în timpul negocierilor româno-chineze s-a discutat despre realizarea în România a cinci parcuri industriale şi a arătat că într-o viitoare şedinţă de Guvern urmează să fie stabilite şi amplasamentele acestora.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Teodorescu, a declarat că valoarea totală a investiţiilor care sunt preconizate a se realiza în judeţ cu fonduri europene şi guvernamentale este de circa 900 de milioane de euro.

‘Vorbim despre podul peste Dunăre dintre Brăila şi Smârdan, autostrada cu patru benzi dintre Constanţa şi Tulcea, discutăm despre ITI, investiţii majore pentru dezvoltarea acestui judeţ’, a spus într-o conferinţă de presă Teodorescu.

Vicepremierul Liviu Dragnea a participat joi la şedinţa Comitetului de monitorizare a POR 2007-2013 în timpul căreia s-a aprobat raportul anual de implementare a programul pe anul 2013, raport care va fi transmis până la finele lunii Comisiei Europene. De asemenea, s-a decis, potrivit vicepremierului Dragnea, realocarea unor economii în sumă de peste 300 de milioane de euro pentru finanţarea unor noi proiecte.

După şedinţă Dragnea a condus lucrările Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, s-a întâlnit cu autorităţile publice locale şi cu membrii PSD.

DailyBusiness
Prețul argintului a luat-o RAZNA! A ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Sore a slăbit renunțând la un singur aliment! Cântăreața este foarte sexy acum!
Fanatik.ro
Acestea sunt ouăle care au rupt supermarketurile din România. Sunt aduse din Ucraina și au un preț ireal de mic
Capital.ro
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
Playtech.ro
Fiica Biancăi Drăgușanu, uluitor ce transformare! Doamne cât de schimbată e Sofia
DailyBusiness
Investiții de MILIOANE de euro pentru modernizarea spitalelor. Ce a anunțat Adrian Câciu
Adevarul
Planeta Maimuțelor devine realitate: Un cimpanzeu celebru a măcelărit un bebeluș după ce l-a smuls din brațele mamei
wowbiz.ro
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național din București
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Trucuri pentru curățat husa de la telefon. Cum devine impecabilă
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
„Abia putea respira” A condus 20 de km sub șoc anafilactic pentru a-și salva viața. Un bărbat de 80 de ani din Suceava a ajuns în ultima clipă la spital, de unul singur
Cancan.ro
Vlad Gherman rupe tăcerea, la 3 luni după nuntă! De ce nu se înțelege cu Oana Moșneagu: 'Nu poate să stea locului!' 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Ea e fosta campioană româncă de la Roland Garros care s-a lăsat de tenis pentru a deveni chirurg la Floreasca! The Sun i-a prezentat povestea în detaliu
Capital.ro
Elena Udrea e în culmea fericirii! Anunț minunat despre ieșirea din închisoare
StirileBZI
Pungile de plastic vor fi interzise! De când se va aplica decizia
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de ce spune biserica". Experiența tulburătoare a unei avocate care a trecut prin moarte clinică
substantial.ro
Melania Trump susține că democrații și presa au alimentat tentativele de asasinat asupra soțului ei
MediaFlux
Românii care STAU la BLOC riscă AMENZI! REGULA esențială care NU trebuie ÎNCĂLCATĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Institutul Pasteur, o instituție de cercetare în declin: de la pionierat în Europa la doi angajați și pierderi financiare majore