Potrivit documentelor, fosta șefă a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, Floarea Alesu, de asemenea deferită justiției în acest dosar, le-a povestit procurorilor că, în urma modificării legislației în anul 2009, respectiv în cursul lunii iulie, i s-a cerut de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) ca funcțiile contractuale din cadrul DGASPC Teleorman să fie transformate în funcții publice.
În acest context, Floarea Alesu l-a informat pe Liviu Dragnea, la acea vreme președinte al Consiliului Județean, că ANFP nu a aprobat ca Biroul de proiecte programe și strategii al DGASPC Teleorman, al cărui șef era Bombonica Dragnea, la acel moment soția lui, să rămână încadrat cu personal contractual.
Astfel, Dragnea i-a cerut să găsească o modalitate de a înființa în cadrul DGASPC Teleorman un serviciu cu personal contractual în care să fie încadrate soția acestuia, dar și două persoane care figurau pe organigrama Direcției, dar care, de fapt, lucrau la sediul PSD Teleorman. În urma solicitării președintelui CJ Teleorman, a fost înființat Serviciul Secretariat.
„Înființarea serviciului s-a realizat ca urmare a solicitării președintelui Consiliului Județean Teleorman Dragnea Nicolae, ca doamna Dragnea Bombonica, soția acestuia să nu fie funcționar public, ci personal contractual. I-am arătat acestuia ca variantă de serviciu cu personal contractual doar Serviciul Administrativ care avea în componență pază, PSI, șoferi și femei de serviciu și acesta m-a trimis la consilierul său personal cu care să analizez organigrama și să găsesc o altă variantă motivându-mi că doar nu o să o pun pe soția sa șefă peste femeile de serviciu”, a declarat Floarea Alesu.
Fosta șefă a Serviciului Resurse Umane a arătat că Bombonica Dragnea a refuzat să fie numită funcționar public pentru a nu da declarații de avere.
„Am aflat acest aspect de la directorul Alesu Floarea cu ocazia întocmirii organigramei, când aceasta mi-a spus că ‘șefu’, referindu-se la Dragnea Liviu, nu vrea ca soția sa să fie funcționar public și ca aceasta să dea declarație de avere”, a afirmat persoana în cauză.
În ceea ce le privește pe cele două persoane care figurau în organigrama DGASPC, dar în realitate lucrau în sediul PSD, respectiv Adriana Botorogreanu și Anisa Niculina Stoica, Floarea Alesu a arătat că Liviu Dragnea avea cunoștință despre această situație și chiar i-a cerut să o mențină până la găsirea unei soluții.
„Dragnea Liviu Nicolae mi-a confirmat că avea cunoștință despre această situație și mi-a cerut să le mențin în funcțiile deținute la DGASPC pe cele două și respectiv să tolerez în continuare acea situație în sensul ca să le las pe cele două să lucreze tot la sediul DGASPC Teleorman până când va găsi o soluție de angajare definitivă la sediul PSD Teleorman. (…) Dat fiind acest fapt și că cele două angajate continuau să figureze și să funcționeze pe organigrama DGASPC și să lucreze la sediul PSD Teleorman, președintele CJ Teleorman, Dragnea Liviu, mi-a cerut să găsesc o modalitate prin care să pot înființa în cadrul organigramei DGASPC Teleorman un serviciu cu personal contractual în care să fie încadrată și soția acestuia și cele două angajate”, a declarat fosta șefă a DGASPC Teleorman, conform documentelor de la dosar.
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, a infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și instigare la fals intelectual.
În același dosar, a fost trimisă în judecată fosta soție a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef serviciu Secretariat din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
De asemenea, au fost deferiți justiției: Floarea Alesu, fost director general al DGASPC Teleorman; Ionel Marineci, la data faptei șef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului și familiei; Olguța Șefu, la data faptelor director executiv adjunct al DGASPC Teleorman; Valentina Mirela Marinca, la data faptelor șef al Complexului de recuperare și coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei, ce avea în componență și Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți; Nicușor Gheorghe, la data faptelor șef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare; Constantin Claudiu Balaban, fost șef al Complexului de servicii destinate copilului și familiei din municipiul Alexandria; Adriana Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica, ambele funcționare în cadrul DGASPC Teleorman; Rodica Miloș (fostă Ogrija, fostă Drăghici), director executiv adjunct al DGASPC Teleorman.