Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut ziele trecute că în aprilie 2017 a fost o tentativă de ucidere a sa, spunând că au fost patru străini care au stat trei săptămâni în Bucureşti, plătiţi de „un om foarte celebru din lume”. Ulterior, şeful PSD a ţinut să preciezez că „omul celebru” nu este George Soros şi a dat mai multe detalii despre tentativa de asasinare a sa. „În aprilie, pe o stradă îngustă din zona 13 Septembrie, m-au blocat în trafic, o maşină în faţă, una în spate, (…) erau două maşini fără numere de înmatriculare”, a povestit preşedintele Liviu Dragnea. Liderul PSD a susţinut că nu a sesizat nicio instituţie a statului.
După ce a povestit că a fost ţinta unei tentative de asasinat în 2017, Liviu Dragnea a ajuns subiect de parodii pe Internet.
Spre deosebire de varianta lui Liviu Dragnea, atentatul la viaţa regelui Gustav al III-lea a fost dus până la capăt.
„Cinci conspiratori şi o tentativă de asasinat la operă.
S-a întâmplat pe 16 martie 1792 la balul mascat de la Opera Regală din Stockholm, organizat de regele Suediei, Gustav al III-lea. La scurt timp după ce a ajuns la petrecere, regele a fost înconjurat de cinci membri ai aristocraţiei şi împuşcat. Regele a murit câteva zile mai târziu, din cauza rănilor.
Povestea regelui Gustav al III-lea este una dintre cele mai interesante din istoria regalităţii suedeze. Moştenirea lui Gustav al III-lea este însemnată chiar şi în ziua de azi, mai ales sub forma unor clădiri şi instituţii importante în Suedia, cum ar fi Academia Suedeză, Teatrul Regal, Opera Regală, Baletul Regal”, se arată în mesajul Ambasadei Suediei.
Postarea s-a bucurat de mare succes, numeroşi internauţi lăudând spiritul suedez şi chiar propunând măriri de salariu pentru administratorii paginii. În secţiunea comentarii, Ambasada a precizat că niciunul din cei cinci conspiratori nu purta numele „Soros” şi că povestea este una strict istorică, fără nicio legătură cu alt context.