Liviu Dragnea, prima zi ca şef: Şi-a anunţat echipa şi ce rol vor avea Iliescu şi Năstase

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea a declarat, joi, că lucrează la un plan pentru "reconstrucția" partidului şi a arătat că PSD trebuie "să iasă din pasivitatea" ultimilor luni. Dragnea şi-a anunţat echipa cu care va lucra până la Congres: Oprişan, Zgonea, Negoiţă şi Rovana Plumb. 
Ionela Marcu
23 iul. 2015, 11:12
Liviu Dragnea, prima zi ca şef: Şi-a anunţat echipa şi ce rol vor avea Iliescu şi Năstase

Liviu Dragnea a declarat, joi în prima sa zi de şef interimar, că a avut întâlniri cu mai mulţi colegi şi lucrează la ” finalizarea unui mic plan concret de acţiuni pentru perioada imediat următoare, atât politice cât şi administrative, precum şi o discuţie începută în ce priveşte îmbunătăţirea comunicării PSD.”

Dragnea a spus că a discutat, la 9 dimineaţa, cu Victor Ponta, „o discuţie firească după CEx, despre modul în care PSD va colabora cu Guvernul: „Sprijinul PSD este ferm şi fără ezitări în ce priveşte susţinerea lui Victor Ponta ca prim-ministru.  Am convenit cu primul ministru rectificarea bugetară şi am convenit ca ministrul de Finanţe să prezinte în BPN proiectul de rectificare pentru ca şi membrii din conducerea partidului să vadă proiectul înainte de a fi aprobat în Guvern”.

Liderul PSD a adăugat că, în şedinţa de luni a conducerii PSD, va prezenta planul pentru „reconstrucţia PSD”.

Este extrem de important ca PSD să iasă din pasivitate. Din diverse motive, în ultimele luni, PSD n-a avut o voce politică conturată. Nu mă refer numai la o voce, ci o voce prin care mai mulţi colegi ai noştri, oameni de comunicare n-au reuşit să transmită ce a făcut Guvernul şi nici ce vrea să facă PSD. Vom organiza un sistem de comunicare publică mult mai eficient, cum a mai fost în PSD, în aşa fel încât relaţia dintre centru şi judeţe să fie mai eficientă, toţi membrii să primească toate informaţiile guvernamentale.

PSD este un partid deschis, în PSD nu trebuie să existe pereţi, în PSD trebuie să intre oricine are viziuni de stânga”, şi-a expus planul Dragnea.

În ceea ce priveşte conducerea efectivă a partidului, Dragnea a spus că în echipa pe care o va conduce vor fi cooptaţi  Rovana Plumb, Marian Oprişan, Robert Negoiţă şi Valeriu Zgonea.

CITEŞTE ŞI Liviu Dragnea: „Nu s-a votat nici pe DRAGOSTE, nici pe URĂ”. Unde crede că a GREŞIT Rovana

„Rovana Plumb va fi sprijinită de mine, dar nu declarativ, ci pentru a eficientiza şi organiza departamentele PSD. Sper să putem ajunge măcar la eficienţa pe care o aveau aceste deparatmente în perioada lui Adrian Năstase, o perioadă foarte bună, în care guvernul şi partidul funcţionau foarte bine. (…) Implicarea lui Zgonea în această echipă de conducere, este preşedintele Camerei Deputaţilor, este un om cu relaţii externe foarte bune, cu ambasadele şi este un domeniu pe care vreau să-l dinamizăm”, a explicat Dragnea.

Ion Iliescu şi Adrian Năstase fac şi ei parte din planurile lui Dragnea.

„Cred că una din marile greşeli pe care le-ar putea face un partid ar fi ca mereu să aibă un nou început. Eu vreau să fiu liantul dintre generaţii. Nu cred că e bine ca experienţa politică a unor oameni care au condus acest partid, aşa cum sunt Ion Iliescu, Arian Năstase (…), experienţa acestora să nu fie folosită. Nu-i vorba de a participa la decizii, ci a folosi ceea ce pot ei asigura ca şi sfat, c aşi idei „, a spus liderul PSD. 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Opt persoane și-au pierdut viața într-un incendiu devastator într-un centru comercial din Zigong, China
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'