Liviu Dragnea, primul interviu din închisoare: „Dezvăluiri fără precedent”

Liviu Dragnea rupe tăcerea într-un an cu alegeri la PSD şi două scrutine electorale.
Ionela Marcu
25 iun. 2020, 09:56
Liviu Dragnea, primul interviu din închisoare:

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea a declarat, în primul interviu din închisoare, că NU are probleme de sănătate, NU urmareste presa, punctând ca „NU a fost ingenunchiat” de cei care l-au bagat in inchisoare, „total nevinovat”.

„Mai o mașină de raparat. O sudură. O poartă. Sunt bine. Nu am probleme.NU am probleme de sănătate. M-am tăiat la mână. Nu urmăresc presa. Actuala putere, aceasta forță politică, a mers în toate campaniile pe un mesaj anti -cineva. Sunt convins că și acum o să mergă pe acest mesaj. Din moment ce l-a reușit o rețetă scumpă, nu au plătit ei din buzunar, de ce să nu mai incerce inca o data. Sa nu uitam unde sunt. Oricine zambeste aici – zambeste aman. NU m-au ingenunchiat. Nu m-au infrant,. Cu toate ca ei anul asta nu m-au lasat in pace. M-au condamant total nevinovat”, a spus Liviu Dragnea.

Cum arată Liviu Dragnea după un an de închisoare FOTO

Liviu Dragnea, în primul său interviu după 396 de zile de detenție. Dezvăluiri bombă despre viața în închisoare. ”Efectiv, i se interzice dreptul de a vorbi, deși sunt mulți jurnaliști care au cerut un interviu cu Liviu Dragnea. Am făcut multe demersuri în acest sens. Am încercat toate variantele, am solicitat la Administrația Penitenciarelor și abia ieri a fost aprobată cererea mea, astăzi dimineață am înregistrat pe skype și urmează să difuzăm interviul. Sunt câteva ore de interviu”, a spus Anca Alexandrescu la Realitatea PLUS. 

Aceasta a spus că mulți vor ”tremura” până la ora interviului și la cele care vor urma. ”Va urma un interviu cu Irina Tănase. Urmează nume importante, șefi din servicii, din foarte multe instituții”, a mai spus Anca Alexandrescu.

Contestaţia la executare depusă de fostul lider PSD Liviu Dragnea, condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, a fost respinsă definitiv luni de ICCJ, care a admis însă sesizarea de neconstituţionalitate depusă de acesta cu privire la articolul din Codul de procedură penală referitor la contestaţia la executare.

 

„Respinge, ca nefondată, contestaţia declarată de contestatorul condamnat Dragnea Nicolae Liviu împotriva sentinţei nr. 45 din data de 30 ianuarie 2020, pronunţată de Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 11/1/2020 (n.r. de respingere a contestaţiei la executare). În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă contestatorul condamnat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat”, se arată în decizia ICCJ, care este definitivă.

Curtea a admis însă cererea lui Dragnea de sesizare a CCR cu excepţia de constituţionalitate a unor prevederi din Codul de procedură penală referitoare la contestaţia la executare.”Contestaţia împotriva executării hotărârii penale se poate face când se iveşte vreo nelămurire cu privire la hotărârea care se execută sau vreo împiedicare la executare”, este prevederea contestată de fostul lider PSD.

„Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 598 alin. (1) lit. c) teza a II-a din Codul de procedură penală formulată de contestatorul Dragnea Nicolae Liviu în dosarul nr. 393/1/2020. Dispune sesizarea Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate invocată. (…)
Cu opinie separată, în sensul respingerii, ca inadmisibile, a cererii de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 598 alin. (1) lit. c) teza a II-a din Codul de procedură penală formulată de contestatorul Dragnea Nicolae Liviu în dosarul nr. 393/1/2020″, se arată în decizia Curţii.

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv în 27 mai 2019, de magistraţii ICCJ, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.
În acest dosar, Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

Anterior, Dragnea a recurs la două căi extraordinare de atac – contestaţia în anulare şi recursul în casaţie. În 10 decembrie 2019, ICCJ i-a respins contestaţia în anulare, i-a acceptat recursul în casaţie, dar i-a respins cererea de suspendare a executării pedepsei.

În 21 ianuarie, ICCJ a respins recursul în casaţie depus de fostul lider PSD. Recursul în casaţie urmărea să supună Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie judecarea, în condiţiile legii, a conformităţii hotărârii atacate cu regulile de drept aplicabile. Instanţa supremă a respins recursul în casaţie, menţinând hotărârea atacată, respectiv condamnarea lui Dragnea.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Obiceiul sănătos recomandat persoanelor care au peste 50 de ani. Ce e bine să facă în fiecare zi
Capital.ro
Regulă pentru pensionarii cu permis de conducere. Seniorii de peste 65 de ani trebuie să aleagă
Playtech.ro
Klaus Iohannis, generos înainte de alegerile prezidenţiale. Gestul făcut de fostul preşedinte faţă de un bătrân, pe stradă
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Un român a făcut parte din echipa care a amenajat cripta Papei Francisc. Sicriul Sfântului Părinte a trecut prin mâinile sale
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Piramida de la Pitești, locul enigmatic al experimentelor neconvenționale
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
kanald.ro
„Nu te voi uita niciodată, prieten drag!” Tudor s-a stins din viață în Marea Britanie, la doar 27 de ani. Prietenii săi cer acum ajutor pentru repatriere
Cancan.ro
Vedeta TV a murit la 44 ani din cauza unei infecții severe. Medicii i-au amputat piciorul, dar a fost prea târziu
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Finalul lui Călin Georgescu: E scos din joc! Verdictul sosit duminică, 27 aprilie: Nu au nimic
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Simona Halep, în costum de baie şi cămaşă transparentă! Cât costă geanta Marni de plajă
stirilekanald.ro
Dezastrul de la Cernobîl, 39 de ani după: Urmele radioactive sunt încă prezente în România! Cum pot ajunge pe masa fiecăruia dintre noi
Judecătorul Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploieşti va fi cercetat de Inspecţia Judiciară
MediaFlux
Noi beneficii la pensionare. Anunț al șefului Casei de Pensii
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Planta care atrage iubirea în viața noastră. Floarea fericirii feminine nu ar trebui să lipsească din casele noastre