Salariul minim al funcționarilor din primării va fi la nivelul salariului minim pe economie, iar cel maxim, la nivelul salariului viceprimarilor, potrivit lui Liviu Dragnea.
„O altă prevedere va fi modul în care vor fi salarizați funcționarii din primărie. O altă regulă impusă este ca nimeni din primărie să nu aibă salariul mai mare decât primarul, pentru că ar fi aberant. În nicio instituție nu se va mai întâmpla asta. Va fi o limită minimă, care este dată de salariul minim pe economie și limita maximă, care este dată de salariul viceprimarului. În interiorul grilei de salarizare vor trebui să respecte ierarhizarea, adică nu poate avea un director un salariu mai mic decât un șef de birou, dar salariul directorului și al șefului de birou îl stabilește Consiliul Local, la propunerea primarului. De asemenea, vor avea 5% din fondul de salarii pentru bonificații, pentru a stimula performanța”, a precizat Dragnea.
Pe de altă parte, liderul social-democrat și-a manifestat susținerea față de creșterea salariilor primarilor. El a spus că „salariile primarilor ar trebui să fie și mai mari decât cele prevăzute în Legea salarizării”, motivând că aleșii locali au o răspundere foarte mare.
„Din păcate, abia acum puterea constituită, majoritatea constituită a avut curajul și determinarea să facă acest lucru, pentru că autoritățile locale, primarii, președinții de consilii județene au avut și au și acum salarii mici, răspunderi uriașe, riscuri permanente în fiecare zi generate de o legislație foarte stufoasă, foarte complicată. De asemenea, sunt riscuri generate de faptul că mai multe instituții de control nu au mai ținut cont de faptul că oportunitatea este doar apanajul șefului de instituție, primar sau președinte de consiliu, și nu poate fi cercetată sau asimilată cu o posibilă infracțiune. În același timp, ei nu beneficiau de niciun fel de sporuri sau avantaje generate de calitatea de funcționar public. În schimb, ei, când sunt judecați sau analizați de alții, sunt asimilați funcționarilor publici”, a afirmat Liviu Dragnea.