Potrivit documentului, Aurelian Bandi, apropiat al lui Liviu Luca, a fost determinat de acesta din urmă să achiziţioneze un teren în comuna prahoveană Iordăcheanu, Bandi devenind, în drept, proprietarul suprafeţei de teren de 61.845 mp, compusă din păşune în suprafaţă de 39.845 mp şi un teren neproductiv de 22.000 mp.
Procurorii spun că, la data de 3 mai 2004, la mai puţin de două luni de la cumpărarea terenului, Bandi a închiriat terenul către SC Petromservice Bucureşti reprezentată de Sorin Mihai, în calitate de director general, şi Zizi Anagnastopol, în calitate de director economic.
Citeşte şi: Liviu Luca, cel mai bogat sindicalist, şi-a tras conac de 15 milioane de lei din banii petroliştilor
„După ce Petromservice SA a închiriat terenul, au fost demarcate lucrările pentru obţinerea autorizaţiilor pentru amenajarea unui iaz piscicol şi construirea unui complex turistic şi de agreement, obiectivul fiind destinat să fie utilizat ca bază de recreere pentru angajaţii Petromservice, destinaţie pe care a avut-o doar scriptic, faptic deservind doar interesele proprii ale familiei lui Luca Liviu”, se arată în documentul citat de Agerpres.
În anul 2009, Bandi Aurelian a vândut terenul respectiv şi construcţiile edificate pe acesta de către SC Petromservice SA, către SC International Busines Class SRL, prejudiciul cauzat SC Petromservice SA fiind de un milion de euro, precizează procurorii DIICOT Ploieşti.
În aceste condiţii, anchetatorii au dispus „disjungerea cercetărilor penale urmând a se constitui un nou dosar penal separat faţă de Luca Liviu, Mihai Sorin, Anagnastopol Zizi, Marcu Bănică, Bandi Aurelian, Tache Ion-Antonio, sub aspectul săvîrşirii infracţiunilor prev. de art. 367. alin. 1 C.p., delapidare prev. de art. 295 alin. 1 C.p., spălare de bani, prev. de art. 29 alin. 1 lit. a din Legea 656/2002, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 C.p. privind modul în care s-au realizat investiţiile la terenul din comuna Iordăcheanu, judeţul Prahova”, se arată în rechizitoriu.
Sindicalistul Liviu Luca a fost trimis, miercuri, în judecată de procurorii DIICOT Ploieşti alături de alţi şapte inculpaţi, într-un dosar care vizează mai multe infracţiuni, între care constituire de grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani.
Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, în acest dosar Luca este acuzat că şi-a însuşit în mod fraudulos fonduri din patrimoniul PSV Company pentru construirea unui ansamblu de locuinţe în localitatea Păuleşti, judeţul Prahova.
În acelaşi dosar au mai fost deferiţi justiţiei inculpaţii Sorin Mihai, Radu Florea, Gheorghe Stan, Gheorghe şupeală, Zizi Anagnastopol, Mircea Băicoianu şi Nicolae Sprinţaru, acuzaţiile fiind cele de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, spălare de bani şi complicitate la spălare de bani.
Procurorii spun că, în perioada anilor 2005 — 2009, Liviu Luca a iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat ce a avut ca scop obţinerea de fonduri materiale din patrimoniul SC PSV Company SA (fosta Petromservice SA) pentru ca acestea să fie folosite pentru construirea „Ansamblului de locuinţe şi anexe gospodăreşti’ situat în Păuleşti, judeţul Prahova.
La grupul infracţional au aderat şi inculpaţii Zizi Anagnastopol, director economic în cadrul SC PSV Company SA, Sorin Mihai, director general, Gheorghe şupeală, director general, Gheorghe Stan, director economic în cadrul SC Edilconst SA, şi Radu Florea, director general al societăţii.
În urma cercetărilor s-a stabilit că, în perioada 17.07.2005 — 27.02.2009, reprezentanţii SC PSV Company SA, prin Zizi Anagnastopol, Sorin Mihai şi Gheorghe şupeală, au virat în mod nelegal către SC Edilconst SA, în interesul lui Liviu Luca, suma de 14.649.762,73 lei, reprezentând lucrări de construcţii executate la „Ansamblu sediu social şi anexe SC Profesional Corpconsult SA — Păuleşti’ — Păuleşti’. În acest fel, PSV Company a fost prejudiciată cu suma de 14.649.762,73 lei.