La această discuţie, Traian Băsescu ar fi prezentat dosarul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, în care ar exista probe că fostul lider al PNL, Crin Antonescu, ar fi luat bani.
„Avem informaţii clare că preşedintele Băsescu a avut o întâlnire de grad zero în data de 10 februarie anul curent cu domnul Antonescu, în care conducătorului liberalilor i s-au adus la cunoştinţă că există probe şi înregistrări incriminatoare referitoare la mita de la preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu. Scopul a fost unul singur, se pare că Băsescu i-a cerut lui Antonescu să se retragă de la prezidenţiale, vehiculând varianta Ponta – preşedinte, Antonescu – premier, scenariu care reiese din declaraţiile lui Băsescu de a doua zi.(…)
Domnule Antonescu, e adevărat ca vi s-a cerut retragerea din cursa prezidenţialelor în schimbul creării unei drepte unite sub conducerea lui Băsescu? Domnule Băsescu, recunoaşteţi că i-aţi asigurat protecţie lui Antonescu în acest dosar?„, precizează Liviu Pop, într-un comunicat de presă.
Pop a precizat, la România TV, că această discuţie ar fi fost punctul de pornire al ruperii USL.
„Am adresat o scrisoare deschisă lui Traian Băsescu şi fostului preşedinte al Senatului, Crin Antonescu, unde îi întreb dacă pe 10 februarie a avut loc o întâlnire între ei, care a fost punctul de pornire al ruperii USL. Vreau să ştiu dacă la această întâlnire între ei au fost probe cu chestiuni de şapgă la Consiliul Judeţean Cluj şi dacă s-a dorit distrugerea USL. Am informaţii că Băsescu şi Antonescu s-ar fi întâlnit pe 10 februarie, ar fi discutat despre dosarul lui Uioreanu, unde s-ar fi arătat că şi Antonescu ar fi primit bani. Şi le-am trimis o scrisoare lui Băsescu şi Antonescu în care i-am întrebat dacă a avut loc această întâlnire. Şi dacă la această s-a decis ruperea USL, dacă aici a început trădarea lui Crin Antonescu”, a spus fostul ministru Liviu Pop, în direct la România TV.
Pop a mai spus că are informaţii din patru surse şi că acestea nu provin de la partid, ci de la persoane care lucrează în instituţiile şi lângă acestea.
Parchetul a dispus neînceperea urmăririi penale a lui Liviu Pop, în cazul conflictului de interese
Declaraţiile lui Liviu Pop au fost însă contestate de către Gheorghe Ialomiţianu, fost ministru de Finanţe în guvernul Emil Boc. Ialomiţianu a cerut, direct, ca Liviu Pop să prezinte dovezi pentru aceste afirmaţii. „Când te lansezi în aceste acuzaţii, trebuie să ai probe. Altfel, sunt fabulaţii. Trebuie să prezinte probe pentru aceste acuzaţii grave”, a spus Ialomiţianu, la România TV.
Mai vehement a fost deputatul PNL, Ludovic Orban. „Un nebun aruncă o piatră şi alţii vor să o scoată. Uitaţi-vă la date, Crin Antonescu a anuţat că nu mai candidează pe 30 mai, iar Liviu Pop vorbeşte despre o întâlnire pe 10 februarie. E o distanţă foarte mare, probabil îl influenţează aburii de alcool, el vine dintr-o zonă unde se produce multă ţuică”, a spus Orban.