„Așteptăm ca președintele României să promulge inițiativa legislativă privind funcționarea și organizarea Consiliului Economic și Social. Legea a fost transmisă de la Parlament cred că de aproape două luni.
Nu avem niciun punct de vedere de la Președinție. Pentru că Consiliul economic și social din România este blocat, funcționează la avarie de mulți ani.
Inițiativa legislativă care a fost trecută prin Parlament face ca în 30 de zile să devină funcțional Consiliul economic și social, forul suprem de dezbatere pe legi, știut fiind că orice inițiativă legislativă trece obligatoriu prin acest consiliu”, a declarat, la o conferință de presă, ministrul Liviu Pop.
Citeşte şi: Majorarea lefurilor demnitarilor. Pop: Dacă nu e prevăzută în rectificarea bugetară, nu se pune în aplicare
Prezent la Oradea pentru a participa la ședința Comisiei de dialog social și la o întâlnire cu primarii din județ, ministrul Liviu Pop a mai precizat că hotărârea de guvern privind stabilirea sectoarelor de activitate din România se află în dezbatere publică, scrie Agerpres.
„Eu sper ca la finalul lunii august să avem HG-ul care să stabilească sectoarele de activitate din România mult mai flexibil, în așa fel încât negocierea colectivă să poată să fie mult mai permisivă pentru toate sectoarele de activitate din economie, acest HG urmând să intre în aplicare odată cu trecerea lui prin Guvern„, a precizat ministrul, prezent la Oradea pentru a participa la ședința Comisiei de dialog social și la o întâlnire cu primarii din județ.
Ministrul a menționat că în ședința Comisiei de dialog social s-au purtat discuții pe diverse teme, dar și unele care vor putea face obiectul unor modificări la legea Educației, legate de cazul de fraudă de la examenul de Bacalaureat de la Colegiul tehnic din Ștei.
„Cred că de la dvs, din Oradea, avem propuneri și putem găsi soluții pe modificarea Legii Educației Naționale, exact pe speța a ceea ce s-a întâmplat la Bacalaureat la Ștei.
Nu știu cum se va finaliza, cine va fi sau nu condamnat… cred că în zona aceea putem să găsim elemente care să întărească legislația educației naționale sau a normelor de aplicare a acesteia. Și fiind și un moment propice pentru că este în dezbatere la nivelul Ministerului Educației se poate întări legea educației naționale. (…)
Nu vă pot spune despre ce este vorba, pentru că nu pot să fac eu propuneri, dar din cazul care s-a produs la liceul respectiv toți au de învățat, inclusiv reprezentanții ministerului, și sunt convins că în zona asta se vor produce modificări ale legii astfel încât să nu mai avem situații de genul acesta”, a spus Liviu Pop.