„Pe lângă Compendiu (n.r. — pentru clasa a V-a) au apărut pe site-ul manuale.edu.ro toate manualele în formă digitală de două săptămâni. Din datele noastre, ajung manualele care au fost contractate în unitățile școlare pe acele discipline, cu excepția disciplinei la care este încă contestație. Auxiliarele trebuiau clarificate de șase ani, din 2011, că așa scria în lege. Sunt auxiliare didactice și auxiliare curriculare. Auxiliarele curriculare care în general sunt în zona resurselor deschise pot fi folosite de oricine, dar în același timp voi susține ca tot ceea ce intră în unitatea școlară pe cele două canale dacă vreți — asociațiile de părinți și contabilitatea școlii — să fie certificate din punct de vedere al calității. Nu orice”, a explicat Liviu Pop, citat de Agerpres.
Liviu Pop nu este convins că toate materialele fotocopiate folosite în școli sunt „în regulă” din punct de vedere al programei școlare.
„Eu nu sunt convins că astăzi tot ce se fotocopiază, tot ce se folosește la școală este în regulă din punct de vedere al programei școlare”, a spus demnitarul.
Potrivit acestuia, cei care folosesc auxiliare în școli, altele decât cele autorizate de MEN, vor răspunde. „Astăzi avem lista tuturor auxiliarelor autorizate de MEN. De celelalte auxiliare care sunt folosite în școală răspund cei care le folosesc”, a spus Pop.