Liviu Pop: Programul „Masă caldă” va fi extins, în trei ani, la 700.000 de copii

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat într-o conferinţă susţinută vineri la Bistriţa că programul "Masă caldă în şcoli", demarat anul trecut ca proiect-pilot, va fi extins în următorii trei ani la circa 700.000 de copii şi va înlocui programul "Cornul şi laptele".
Romania TV
12 ian. 2018, 12:14
Liviu Pop: Programul

„Noi ne-am angajat prin programul de guvernare că ducem în zona aceasta aproape la 700.000 de copii programul „Masa caldă”. Acolo este idealul educaţional, dacă vreţi: să vină copilul dimineaţa la 8 la şcoală, să stea până la ora 12, să ia masa, sub o formă, să mai stea încă două-trei ore în acel program „Şcoală după şcoală” şi să plece acasă fără teme şi fără ghiozdan. (…) Încet, spre zona aceasta ne îndreptăm. Sunt convins că în trei ani putem ca 700.000 de copii din România să beneficieze de acest program, „Masă caldă”, care va înlocui programul „Cornul şi laptele””, a spus Pop.

Ministrul a precizat că cele două programe se lovesc de procedurile de achiziţii, care, în opinia sa, ar trebui schimbate.

„Acest program („Corn şi lapte” – n..r.), coroborat cu programul „Masa caldă”, că ştiu ce păţim noi la minister cu acest program, se intersectează cu procedura de achiziţii. Dacă nu vom schimba procedura de achiziţii, şi este obligaţia noastră să o facem, ca stat, vom avea această problemă în absolut toate domeniile de activitate”, a opinat Pop, potrivit Agerpres.

Întrebat despre situaţia din judeţul Bistriţa-Năsăud, unde licitaţiile pentru produsele lactate şi fructe nu pot fi demarate pentru că, susţine Consiliul Judeţean, nu a fost emis ordinul comun al Ministerului Agriculturii şi Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice privind aprobarea documentaţiei standardizate de atribuire a contractelor, ministrul Educaţiei a spus că nu cunoaşte acest aspect, dar că va lua legătura cu ministrul Petre Daea pe acest subiect.

„Nu mi s-a semnalat acest element, de emitere de ordin de la Ministerul Agriculturii, mie, la Ministerul Educaţiei. Ştiu că sunt semnale din ţară că nu peste tot au reuşit să aducă programul „Cornul şi laptele”, care este într-o etapă mult mai bună decât anul trecut şi din punct de vedere al calităţii, din perspectiva elevului, dar sunt convins că, coroborat cu programul „Masă caldă”, putem ca în următoarea perioadă să clarificăm acest aspect, cine şi cum trebuie să facă licitaţia, achiziţia şi toate celelalte”, a afirmat Liviu Pop.

Spynews
„Ați divorțat amândouă?”. Cum răspund Adriana și Karmen Simionescu întrebării care stă pe buzele tuturor
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
După cât timp poți să te urci la volan dacă ai băut un pahar de vin. Mulți au rămas fără permis pentru că nu au fost atenți la acest detaliu
Capital.ro
E doliu naţional! Am mai pierdut o legendă: A fost un colos al istoriei noastre
Playtech.ro
Zodiile care câștigă o gălăgie de bani în octombrie 2024. Norocul le surâde
DailyBusiness
Vestea cea mare pentru românii care plătesc facturi la gaz și curent! Ce se întâmplă cu prețurile până la primăvară
Adevarul
Ce limbă vorbeau românii în Evul Mediu. Cum își spuneau în vremea lui Ștefan cel Mare și de unde vine numele lor
Spynews
Fosta logodnică a lui Adrian Minune Jr., înțepătură pentru fiul manelistului, după ce a fost acuzată de infidelitate: „Fostul ruinează acum viața altcuiva”
Spynews
Soția lui Florin Salam, mesaj cu subînțeles: „Vei realiza cât rău mi-ai făcut”. Postarea cu care Roxana Dobre și-a surprins urmăritorii / FOTO
Evz.ro
Cum îți dai seama că ești îndrăgostit de cineva. Explicațiile oamenilor de știință
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță
Cancan.ro
Cele două alimente care ne fac mai inteligenți, potrivit dr. Vlad Ciurea
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Se dau rechizite școlare gratuite pentru elevii defavorizați! Data la care începe depunerea dosarelor
Capital.ro
Șoc istoric în Ungaria. Se vinde țara. Ce se întâmplă la granițele României
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
Mariana spune că are o șopârlă în stomac: Medicii m-au trimis la...
substantial.ro
O tânără din București depistată circulând cu viteză excesivă în Sascut
MediaFlux
VICTORIE pentru DONALD TRUMP. Când se va pronunța SENTINȚA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...