Livratorii asiatici contribuie la creșterea numărului de accidente mortale din România. Poliția nu știe ce să mai facă: „Zeci de accidente cu victime”

Poliția Rutieră București a derulat campanii pentru ai învăța pe livratorii de mâncare asiatici regulile de circulație din țara noastră, însă, numărul accidentelor rutiere produse de aceștia rămâne ridicat.
Alina Costache
20 sept. 2024, 20:21
Livratorii asiatici contribuie la creșterea numărului de accidente mortale din România. Poliția nu știe ce să mai facă: „Zeci de accidente cu victime”
Livratorii de mâncare asiatici, fenomen periculos în România

Livratorii de mâncare asiatici, proveniți din țări precum Nepal, Bangladesh sau Sri Lanka și care și-au găsit de lucru în București, sunt protagoniștii unui fenomen îngrijorător. Mulți dintre aceștia produc aproape zilnic accidente rutiere, chiar dacă le-au fost prezentate regulile de circulație în cadrul campaniilor derulate de Poliția Rutieră.

Unii dintre aceștia au permis de conducere recunoscut în țara noastră, însă, cei care folosesc biciclete electrice sunt de cele mai multe ori cu ochii în telefon și prea puțin atenți la ce se întâmplă în trafic, așa că nu sunt puține cazurile în care aceștia circulă haotic.

Citește și: Asiaticii ne-au luat locurile de muncă, noi le „furăm” obiceiurile. Acum țara noastră consumă cantități record de OREZ! Cum au ajuns românii să dea pâinea pe orez și pilaful pe sushi: „Ajungem la o tonă pe lună în toate restaurantele”

Potrivit unei adrese oficiale a ministrului Afacerilor Interne, cetățenii din India, Pakistan, Bangladesh, Vietnam, Nepal şi Filipine au fost implicați în 20 de accidente rutiere grave, în urma cărora 6 persoane au decedat, iar alte 23 au fost rănite grav. Datele au fost extrase din baza de date a IGPR, valabile pentru data 30.06.2021-30.06.2024.

„Principalele cauze generatoare pe fondul cărora s-au produs accidentele sus-menționate au fost: viteza neadaptată la condițiile de drum, indisciplina bicicliştilor, neacordarea priorității de trecere vehiculelor și neacordarea priorității de trecere pietonilor”, se arată în nota citată.

Cifrele se referă la accidente grave, cu victime, însă numărul totoal al accidentelor este mult mai ridicat, după cum spun chiar autoritățile.

„Livratorii din Bangladesh, India, Nepal, Pakistan și Sri Lanka lucrează 10 ore pe zi și fac 20-30 de curse, în funcție de comenzi și distanță. Zeci de accidente cu victime în care au fost implicați curieri asiatici pe biciclete electrice sau scutere au fost înregistrate anul trecut”, explică Claudiu Costea, purtător de cuvânt Poliția Rutieră București.

Citește și: Peste 100.000 de migranţi asiatici aşteptaţi în România în 2024, anunţă secretarul de stat Despescu: „Foarte mulţi au venit în România cu intenţia de a pleca în vest, unde au rude”

Unii livratori asiatici au permis recunoscut internațional, iar IGPR precizează că, conform legii în vigoare, cursurile de pregătire în vederea conducerii unui autovehicul pe drumurile publice (inclusiv pregătirea pentru conducere preventivă a deținătorilor de permise de conducere) se organizează la nivelul şcolilor autorizate de Autoritatea Rutieră Română din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Permisul de conducere internațional este o traducere legalizată a permisului de conducere național eliberat de auntoritățile unui stat membru la Convenția asupra circulației rutiere, încheiată la Viena la 8 noiembrie 1968 și/sau Convenția asupra circulației rutiere, încheiată la Geneva la 19 septembrie 1949.

DailyBusiness
Prețul argintului a luat-o RAZNA! A ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Sore a slăbit renunțând la un singur aliment! Cântăreața este foarte sexy acum!
Fanatik.ro
Acestea sunt ouăle care au rupt supermarketurile din România. Sunt aduse din Ucraina și au un preț ireal de mic
Capital.ro
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
Playtech.ro
Fiica Biancăi Drăgușanu, uluitor ce transformare! Doamne cât de schimbată e Sofia
DailyBusiness
Investiții de MILIOANE de euro pentru modernizarea spitalelor. Ce a anunțat Adrian Câciu
Adevarul
Planeta Maimuțelor devine realitate: Un cimpanzeu celebru a măcelărit un bebeluș după ce l-a smuls din brațele mamei
wowbiz.ro
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național din București
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Trucuri pentru curățat husa de la telefon. Cum devine impecabilă
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
„Abia putea respira” A condus 20 de km sub șoc anafilactic pentru a-și salva viața. Un bărbat de 80 de ani din Suceava a ajuns în ultima clipă la spital, de unul singur
Cancan.ro
Vlad Gherman rupe tăcerea, la 3 luni după nuntă! De ce nu se înțelege cu Oana Moșneagu: 'Nu poate să stea locului!' 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Ea e fosta campioană româncă de la Roland Garros care s-a lăsat de tenis pentru a deveni chirurg la Floreasca! The Sun i-a prezentat povestea în detaliu
Capital.ro
Elena Udrea e în culmea fericirii! Anunț minunat despre ieșirea din închisoare
StirileBZI
Pungile de plastic vor fi interzise! De când se va aplica decizia
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de ce spune biserica". Experiența tulburătoare a unei avocate care a trecut prin moarte clinică
substantial.ro
Melania Trump susține că democrații și presa au alimentat tentativele de asasinat asupra soțului ei
MediaFlux
Românii care STAU la BLOC riscă AMENZI! REGULA esențială care NU trebuie ÎNCĂLCATĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Institutul Pasteur, o instituție de cercetare în declin: de la pionierat în Europa la doi angajați și pierderi financiare majore