Loc de muncă de vis: 4.500 de euro săptămânal – Să câștigi atât de mulți bani săptămânal, doar jucându-te, pare un loc de muncă ideal. Producătorul de jucării Mattel a postat pe rețelele sociale anunțul prin care caută un „Chief UNO Player” – „Jucător-șef UNO”.
Loc de muncă de vis: 4.500 de euro săptămânal. „Chief UNO Player” urmează să promoveze jocul „UNO Quattro” ca produs nou de la Mattel pe rețelele sociale. În calitate de influencer UNO, nu trebuie decât să joci popularul joc de cărți timp de o lună și să înregistrezi videoclipuri.
În primul videoclip, care a fost publicat ca anunț de angajare pe TikTok, există mai multe informații despre funcția de „Chief UNO Player“. Cel care va fi angajat va trebui să joace „UNO Quattro” timp de patru ore pe zi, patru zile pe săptămână.
Sarcina principală: Provocați oamenii de pe stradă și arătați-le noul joc de la Mattel. Totul trebuie filmat și apoi publicat pe TikTok și alte rețele de socializare.
Nu numai acest anunț de angajare a fost plasat pe TikTok prin intermediul unui videoclip. Cei interesați pot aplica și pentru un loc de muncă la Mattel în acest fel. Tot ce trebuie să faci este să răspunzi la câteva întrebări. Printre altele, solicitanții ar trebui să povestească despre cele mai frumoase amintiri ale lor legate de jocul UNO și despre versiunea lor preferată a jocului.
„Căutăm în mod constant noi modalități prin care fanii să se implice și, odată cu căutarea la nivel național a primului jucător șef Uno, le oferim fanilor un gameplay personalizat în moduri pe care nu le-au mai experimentat până acum”, a spus Ray Adler de la Mattel.
Important: jobul plătit cu 4.500 de dolari săptămânal (~4.500 de euro) este anunțat în New York și, prin urmare, este destinat numai persoanelor care locuiesc în SUA, potrivit HNA.de
Ana Vişian, marketing manager, BestJobs: Un gaming content moderator moderează platforme de jocuri (text, imagine şi video) pentru a-i proteja pe utilizatori de orice abuz, pentru a identifica erori, asigurându-se că utilizatorul final are o experienţă bună de joc.
Un angajat pe poziţia de gaming content moderator are un salariu care variază, în medie, între 650 şi 800 de euro net pe lună, arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.
„Un gaming content moderator moderează platforme de jocuri (text, imagine şi video) pentru a-i proteja pe utilizatori de orice abuz, pentru a identifica erori, asigurându-se că utilizatorul final are o experienţă bună de joc. Responsabilitatea sa include monitorizarea şi moderarea conţinutului generat de utilizatori pentru a se asigura că produsul final este conform. Candidaţii căutaţi pentru rol au studii superioare finalizate, cunoştinţe de operare PC şi sunt familiarizaţi cu publicul digital şi cel de gaming. Totodată, au cunoştinţe solide despre platformele online, politicile şi procesele de moderare de conţinut online. Sunt active mai multe roluri pentru vorbitori de limbi străine: engleză, franceză, germană, spaniolă, poloneză, portugheză, italiană, turcă, greacă, rusă. Salariul porneşte de la 650 de euro pe lună şi poate ajunge până la 800 de euro“, spune Ana Vişian, marketing manager în cadrul BestJobs.
Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de masă, discounturi în reţeaua de parteneri, acces la cursuri şi la o platformă de e-learning, abonament servicii medicale private, evenimente şi team-building.
În prezent, 763 de posturi vacante pentru poziţia de gaming content moderator sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare pentru această poziţie sunt în: Bucureşti, Ilfov şi în regim de muncă remote.
Printre locurile de muncă ce pot fi încercate în acest domeniu sunt game designer, game tester, grafician, traducător, animator, job artist, inginer audio și inginer software. Pentru unele joburi e nevoie de experiență în domeniu, dar sunt și unele care nu necesită studii de specialitate sau ani de muncă în acest segment.
Game designer
Este un loc de muncă în care ai numeroase opțiuni de angajare. Tot mai multe companii apar pe piață și își propun să creeze jocuri. Conform descrierii postului, va trebui să ai idei de jocuri noi, să creezi prototipuri, să realizezi structura și povestea unui produs și să dezvolți mecanismele. Ești omul care vine cu ideea și se asigură că este dusă la bun sfârșit.
Pentru acest loc de muncă ai nevoie de experiență în domeniul IT, dar și să fii un om de echipă foarte bun, ținând cont că vei lucra cu mulți colegi. Sunt multe jocuri care pot fi produse. De la jocuri clasice pentru PC sau consolă, dar și unele de mobil. Iar segmentul jocurilor de casino online este și el în creștere. În prezent există destul de multe companii care produc pacanele online și alte jocuri de cazino. Sunt lansate constant produse noi, ținând cont că în acest domeniu concurența este acerbă, iar cazinourile de top își doresc să le ofere cele mai bune jocuri utilizatorilor.
Game tester
Dacă pentru postul de game designer ai nevoie de experiență în domeniu, lucrurile stau diferit când vine vorba de acest job. Este locul de muncă ideal pentru cei aflați la început de drum și o cale bună de intrare în domeniul jocurilor video. Foarte mulți tineri lucrează în acest domeniu, dar există și un dezavantaj: salariile nu sunt foarte mari. Cu răbdare și implicare se poate avansa însă. Un game tester trebuie să caute bug-uri, să analizeze produsele înainte de lansare și să vină cu soluții mai bune. Dacă ești pasionat de jocuri, acest loc de muncă s-ar putea să ți se potrivească.
Animator
Rolul animatorului este esențial în lansarea unui joc. Animatorul este cel care folosește conceptele realizate de departamentul artistic și, cu ajutorul softurilor pe care le are la dispoziție, dă în mare măsură viață jocului. El face ca mișcările protagoniștilor din joc să pară reale. Este o meserie în care salariile sunt foarte bune, iar opțiunile de promovare sunt și ele multe. Pentru un astfel de loc de muncă e nevoie de studii de specialitate și experiență.
Traducător
Jocurile sunt lansate în general în mai multe limbi, tocmai pentru a avea o expunere mai mare și a se adresa unui public cât mai larg. Din acest motiv, studiourile care dezvoltă jocuri au și oameni specializați care cunosc mai multe limbi străine.
Avantaj au, cu siguranță, cei care stăpânesc mai multe limbi străine. Ține cont că nu e nevoie să le stăpânești doar la nivel conversațional, ci să cunoști și termenii tehnici sau de gaming. În funcție de limba străină pe care o cunoști, acest loc de muncă poate fi bine plătit. Oamenii care cunosc limbi ca germană sau unele din Asia sunt plătiți întotdeauna mai bine.