O echipă de psihologi a fost la Dobrosloveni şi luni, pentru a acorda asistenţă psihologică familiei Alexandrei Măceşanu.
„Sunt Alexandra, nu sunt moartă!”. Mesaj cutremurător apărut pe Facebook după cazul din Caracal
Miercuri, psihologii vor fi prezenţi pe toată durata zilei la Căminul Cultural din Dobrosloveni şi vor discuta cu fiecare persoană din localitate care va dori să stea de vorbă cu ei.
Primarul Gheorghe Tudoraşcu a spus că a solicitat prezenţa în comună a unor psihologi deoarece în localitate „teama pluteşte în aer”.
„Am solicitat ajutor şi luni a venit de la Bucureşti o echipă care a fost la familia Alexandrei, împreună cu persoane de la primărie, cu asistentul comunitar, cu o persoană de la Asistenţa Socială. Astăzi (miercuri n.r.), de la 10,00, la Căminul Cultural vor fi prezenţi din nou psihologi de la Bucureşti. Vor sta de vorbă cu copii, cu adulţi, cu toţi cei care simt că au nevoie. Echipa de specialişti va rămâne până diseară (miercuri seara n.r.) la Căminul Cultural, pentru ca să poată veni şi persoanele care lucrează până la ora 16,00. Este nevoie de consiliere psihologică pentru că în localitate pluteşte acum în aer o o teamă, parcă nimic nu mai creşte, e o atmosferă apăsătoare”, a spus Tudoraşcu, potrivit Agerpres.
Alexandra Măceşanu, o fată de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a dispărut, miercuri, 24 iulie, după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină „la ocazie”.
În ziua de 25 iulie, minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa lui Gheorghe Dincă, un bărbat de 66 de ani, din Caracal, vineri dimineaţa, la circa 19 ore de la apelul fetei. Gheorghe Dincă a recunoscut în cadrul anchetei că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, dar şi pe o altă adolescentă dispărută anul acesta, Luiza Melencu, din comuna doljeană Dioşti.