Localnicii din Galaţi, terorizaţi de o ursoaică. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva de peste 100 de ani

Atacul urșilor ia amploare. Animalele sălbatice au început să apară și în zone în care nu au fost văzute niciodată. Oamenii sunt panicați, trăiesc în teroare și se tem pentru viața lor. Autoritățile au fost mobilizate pentru a interveni în orice moment. Ultima apariție a ursului a fost semnalizată în Galați, loc în care ursul nu a mai apărut de mai bine de 100 de ani.
Loredana Brumă
09 iun. 2021, 10:10
Localnicii din Galaţi, terorizaţi de o ursoaică. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva de peste 100 de ani
Localnicii din Galaţi, terorizaţi de o ursoaică. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva de peste 100 de ani

Localnicii din Galaţi, terorizaţi de o ursoaică. Se întâmplă comuna Cosmeşti din nordul judeţului. Localnicii spun că animalele nu au mai fost văzute în aceste locuri de peste 100 de ani.

Localnicii din Galaţi, terorizaţi de o ursoaică

Citeşte şi Atacul urșilor a ajuns la spitale. Un urs a dat buzna în curtea spitalului Municipal Săcele din Brașov

Oamenii se tem să mai iasă din case de frica ursului.

„Ursul a fost vazut in zona Satul nou, la un cultivator de pepeni. Omul isi punea pepenii la folie si in mom in care a vazut in tufisuri o mogaldeata s-a dus sa vada ce e. Şi la momentul asta se afla cu tratament antidepresive”, povesteşte un localnic.

Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Galaţi, urme de urs au fost văzute şi la marginea pădurii Buciumeni, animalul ajungând în nordul judeţului din zona montană a judeţului Vrancea.

„Ursoaica a tranzitat judeţul Galaţi. Din toate informaţiile noastre ea este localizată în prezent pe un fond privat din judeţul Vrancea. Este prima dată când se semnalează prezenţa unui urs în judeţul Galaţi”, a declarat Adrian Alexandru, de la AJVPS Galaţi.

Specialiştii de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi afirmă că ursoaica a venit din munţii Vrancei, unde trăiesc în jur de 400 de exemplare de urşi, pentru a căuta hrană.

„Au fost semnalate urme de urs de urs în zona pădurii Buciumeni. Până la momentul actual în literatura de specialitate nu există semnalări de urs brun în Galaţi. Mai ales că nu este zonă montană. Practic, este posibil ca ursul să ajungă şi în zona Galaţiului deoarece zona Buciumeni este foarte aproape de munţii Vrancei. Acum este vară, ursul este în căutare de hrană, de zone de reproducere pentru creşterea de pui, şi atunci, probabil, nefiind foarte populată zona Buciumeniului a găsit şi liniştea necesară. Este prima dată, eu nu ştiu în secolul nostru să fi fost urşi în libertate în judeţul Galaţi”, a declarat directorul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, Mădălin Şerban.

Ursul a băgat spaima şi în localnicii din Dâmboviţa. De la începutul lunii mai, sătenii din Cucuteni nu mai au linişte. Aproape în fiecare seară un urs dă târcoale gospodăriilor, lâsând în urma lui pagube. Fiara a ajuns chiar și la termocentrala din Doicești. Paznicii au alertat imediat autoritățile de teama ursului care se plimba prin halele dezafectate.

Alertă în Harghita, din cauza urşilor

Mai mulţi urşi au fost văzuţi în ultimele 24 de ore în localităţile Izvoru Mureşului şi Tuşnad Băi, prezenţa lor fiind semnalată de localnici la numărul de urgenţă 112, informează Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Harghita.

Potrivit sursei citate, primul apel a fost înregistrat miercuri seară, în jurul orei 21,00, fiind făcut de către o femeie care anunţa prezenţa unui urs în curtea casei sale, situată în Izvoru Mureşului.

„La faţa locului a fost trimis de îndată un echipaj de jandarmerie din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil, care nu a mai găsit ursul acolo, apelanta afirmând însă că acesta i-a provocat stricăciuni”, au precizat reprezentanţii Jandarmeriei, într-un comunicat de presă remis miercuri AGERPRES.

Al doilea apel a fost făcut la ora 21,15, tot de către o femeie, care semnala prezenţa unui urs pe Aleea Sfânta Ana din localitatea Băile Tuşnad.

„Jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan care au ajuns la scurt timp la faţa locului au îndepărtat ursul înspre pădure, continuându-şi patrularea. La ora 23,20, au observat un urs în spatele unui hotel din staţiune, care nu mişca, iar în momentul în care colegii se apropiau de acesta, dădea semne de agresivitate. Deoarece colegii au crezut iniţial că acesta este rănit, au fost sesizate toate autorităţile cu competenţe în domeniu pentru sprijin, fiind trimis la faţa locului şi un echipaj de intervenţie din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil. Însă după o perioadă, după ce ursul a regurgitat o cantitate de hrană, s-a ridicat şi a plecat singur în pădure” , se mai arată în comunicat.

Ultimul apel a venit din partea unui bărbat la ora 4,43, care semnala prezenţa unui urs pe strada Ciucaş din Băile Tuşnad; pentru îndepărtarea acestuia a intervenit un echipaj din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil, însă animalul a plecat din zonă înainte de sosirea acestuia.

„În toate cazurile, patrulele au mai rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent şi au fost anunţate autorităţile cu atribuţii în acest domeniu, cu care colaborăm, nefiind înregistrate alte evenimente. Le reamintim oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia”, au mai precizat reprezentanţii Jandarmeriei Harghita.

Citeşte şi Doi vloggeri americani, fascinați de peisajele de pe Transfăgărăşan. Experienţa inedită pe care au avut-o cu urşii: „Nu am stat niciodată atât de aproape de un urs” VIDEO

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Mașinile interzise în România. Ordin clar. Se aplică de azi, 17 iulie, ora 11:00
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Unt de casă. Rețeta cu două îngrediente
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
De necrezut! Cât costă un șnițel de pui cu piure de cartofi, la 'împinge tava' în Eforie Nord
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Obligatoriu pentru mașinile mai vechi de 12 ani din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Peste 37.500 de candidați s-au înscris la concursul național de ocupare a posturilor didactice
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'