Localnicii dintr-o comună dâmboviţeană patrulează noaptea pe străzi de teama hoţilor

Locuitorii din comuna dâmboviţeană Bâlciureşti, în frunte cu primarul, patrulează noaptea pe străzi, de teama hoţilor, în condiţiile în care în ultimele zile zece case au fost sparte, fiind furate de la utilaje şi până la cazane de ţuică şi produse agricole.
Romania TV
19 dec. 2011, 21:10
Localnicii dintr-o comună dâmboviţeană patrulează noaptea pe străzi de teama hoţilor

Oamenii spun că de câteva luni nu se mai pot odihni din cauza hoţilor, iar în ultimele zile numărul furturilor a crescut considerabil, fiind sparte cel puţin zece case.

Acum câteva luni mi-a fost spartă casa şi mi-au fost luate puşca de vânătoare şi 400 de cartuşe. Nu au găsit autorul sau autorii, apoi mi-a mai fost spartă casa din nou de încă două ori, în total de trei ori, şi mi-au luat un flex, bormaşini şi aparate de sudură, dar hoţii sunt de negăsit. Eu şi vecinii dormim cu frică noaptea, cu topoare şi furci în casă, gata să dăm piept cu infractorii. Sunt infractori din comună, Poliţia îi ştie, dar nu face nimic„, a declarat Ionică Vasile, un bucureştean care are casă în comuna Bâlciureşti.

Primarul spune că a decis să instituie patrule din care fac parte poliţişti, jandarmi, paznici ai primăriei, localnici şi persoane care primesc ajutor social.

„Şi eu fac de pază şi fac parte din patrulele de pază. Sunt poliţişti, sunt şi jandarmi, îi am pe cei de la ajutor social, sunt paznicii de la primărie şi orice localnic dornic să participe voluntar la patrule poate participa. Comuna noastră este la 40 de kilometri de Bucureşti, iar mulţi bucureşteni au case construite la noi, dar în care nu stau decât la sfârşit de săptămână, aşa că în restul zilelor se sparg. Sunt 10-15 tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 21 de ani care se ocupă cu furturile, se ştiu care sunt, le ştim şi numele, poliţia i-a prins şi le-a întocmit dosare penale, i-a dus şi la Parchet, dar sunt liberi. Problema e că noua lege a organizării Poliţiei ne-a dat peste cap. Înainte aveam doi poliţişti permanent în comună, acum vin de la 15-20 de kilometri, de la Butimanu, şi vin prea târziu. Şi asta e o cauză”, a declarat primarul localităţii dâmboviţene Bâlciureşti, Simion Eftimie.

Reprezentanţii IPJ Dâmboviţa susţin însă că de fiecare dată când au avut loc furturi hoţii au fost prinşi, iar autorii furturilor din ultima perioadă sunt doi adolescenţi.

„La Bâlciureşti au fost comise în ultima perioadă patru furturi, fiind suspectaţi doi minori de 14 şi 15 ani din comună. S-au probat activităţile de spargeri din locuinţe şi societăţi comerciale, iar în luna ianuarie aceştia vor fi prezentaţi Serviciului Medico-Legal pentru examinare psihiatrică”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, agent Raluca Florescu, precizând că cei doi adolescenţi sunt cercetaţi în libertate.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Permisul de conducere obligatoriu pentru a conduce un triciclu. E lege în România
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
ȘOCANT! Criminalul din Vaslui, care și-a băgat victima în valiză, a mai comis o crima. Audierile au scos la iveală detalii macabre
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autostrada București-Ploiești, închisă! În ce zone este redirecționat traficul și când se va relua circulația pe A3
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Joe Biden se simte bine după infectarea cu Covid-19, conform medicului de la Casa Albă
MediaFlux
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'