Deşi sunt inofensivi, şerpii de casă creează o stare de disconfort pentru majoritatea populaţiei. În general asemenea şerpi nu depăşesc lungimea de un metru, însă localnicii spun că pe o uliţă din sat se plimbă un adevărat monstru, un şarpe care depăşeşte patru metri lungime. Şarpele a fost văzut de mai mulţi locuitori, care au încercat să îl ucidă, însă fără succes.
„Veneam cu tractorul de la ţarină, cum fac tot timpul, printre uliţi. L-am văzut şi m-am dat jos, dar avea cel puţin 3 metri, poate chiar 4. Până am strigat la vecinul meu la poartă să aducă o furcă, nu l-am mai găsit. Nu am văzut aşa ceva la Coşteiu de când stau aici”, a declarat Cornel, un localnic.
Bărbatul nu este singurul care a văzut şi a încercat să scape de şarpele uriaş, alţi localnici încercând să-i vină de hac reptilei.
„L-am văzut în tufişuri pe uliţă, lângă gard. Era mare de tot, nu ştiu cât de mare că era încolăcit jumătate. M-a văzut şi o început să se agite, dar până am adus sapa din grădină, nu l-am mai prins. Îi ciudat că uliţa noastră îi departe de apă, acolo da, îs mulţi la apă, dar aşa pe uliţă un şarpe aşa mare nu am mai văzut”, a spus şi Petru, un alt locuitor al satului.
Chiar dacă nu la fel de mare, un şarpe a ajuns şi în curtea unei femei din sat, iar după ce aceasta l-a văzut şi încercat să îl prindă, târâtoarea a ajuns în coridorul casei.
„L-am văzut prin curte, am vrut să îl prind cumva,dar a ajuns în coridor. M-am speriat, nu suntem obişnuiţi cu şerpi aici, nu e periculos că era pui, dar mi-e scârbă de ei de nu mai pot”, povestește păţania tanti Leana.
Specialiştii spun că în zona de est a judeţului Timiş nu există şerpi veninoşi. Şerpii de casă sunt inofensivi şi de obicei fug atunci când simt oameni prin preajmă.
„De la temperaturile astea mari o iau razna şerpii. Nu sunt veninoşi, sunt puţin veninoşi, au ceva venin în sistemul de apărare, aşa că dacă are loc muşcătura e bine să se meargă la spital. Nu sunt mortali ca viperele, dar trebuie să meargă omul muşcat la spital pentru orice eventualitate”, a explicat pentru Cetăţeanul Petrică Damian, preşedintele AJVPS Lugoj, potrivit cetateanul.ro!
Situaţii mai grave de invazii de şerpi au fost semnalate în Caraş-Severin, acolo unde în mai multe comune oamenii se confruntă an de an, pe timpul verii, cu invazia a zeci sau chiar sute de reptile.