Locații demne de vizitat pe 1 iunie, de Ziua Copilului! Distracția e garantată și amintirile de neuitat

De Ziua Copilului, părinții au la dispoziție o multitudine de locații unde pot sărbătorii alături de cei mici. Află în rândurile de mai jos care sunt acestea și ce facilități există!
Alina Costache
28 mai 2024, 15:00
Locații demne de vizitat pe 1 iunie, de Ziua Copilului! Distracția e garantată și amintirile de neuitat
Locații demne de vizitat pe 1 iunie, de Ziua Copilului! Distracția e garantată și amintirile de neuitat

În România, ziua de 1 iunie este zi liberă de la stat, pentru a petrece timp alături de cei mici și a sărbători cum se cuvine Ziua Internațională a Copilului. Astăzi îți oferim câteva sugestii de activități și locații unde poți crea amintiri memorabile alături de copii tăi!

Citește și: Cum va fi vremea de 1 iunie, de Ziua Copilului. Prognoza meteo pentru începutul verii

Locații demne de vizitat pe 1 iunie, de Ziua Copilului

În fiecare an, pe data de 1 iunie se celebrează Ziua Internațională a Copilului. Cei mici și cei mari se bucură împreună de această zi, iar părinții sunt în căutarea celor mai bune activități de făcut pentru ca Ziua Copilului să fie una memorabilă.

Anul acesta, Ziua Copilului pică într-o zi de weekend, astfel că părinții pot planifica din timp ce activități să aibă alături de copii pe 1 iunie. Există, așadar, activități în funcție de bugetul fiecăruia. Printre cele mai simple se numără plimbările prin parc, locurile de joacă din mall-uri, plimbările la Grădina Botanică, o vizită la zoo sau la planetariu, dar teatrul pentru copii.

Totodată, cei care doresc să aibă parte de o zi inedită alături de copii pot opta pentru parcuri de distracție sau parcuri tematice pentru copii. Iată câteva sugestii:

Povestea Calendarului

Povestea Calendarului este un parc tematic de distracții, situat în satul Porumbacu de Jos din județul Sibiu. În weekend, locația este deschisă în intervalul 10:00-18:00, iar un bilet de intrare costă 25 de lei pentru copii și 35 de lei pentru adulți. De menționat este că, copiii cu vârste cuprinse între 0-3 ani au intrare gratuită. În acest loc magic, copiii se pot bucura de natură, dar și de poveștile celor 12 luni din calendar. Experiența va fi plăcută atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Acest loc special, Castelul de Lut, Valea Zânelor din Sibiu, este situat în satul Porumbacu de Jos, vizavi de Parcul Povestea Calendarului. Astfel, cei care vizitează primul obiectiv turistic dedicat copiilor, pot vizita și Castelul de Lut în aceeași zi. Pe lângă pozele fabuloase care se pot face în această locație desprinsă dintr-un basm, în grădina locației, turiștii pot lua masa, se pot bucura de natură, iar copii se pot juca lângă râu.

Parc Aventura Brașov

Parc Aventura din Brașov este cel mai mare parc de distracții din România. Acesta dispune de 16 trasee de dificultate progresivă pentru toate tipurile de vârstă, dar și de alte activități tiroliană, sală de cățărat, off- road. Programul parcului de aventură este 10:00-19:00, iar tarifele sunt: 5 lei pentru vizitatori, 100 de lei pentru adulți (include 3h ore de aventură), 90 lei pentru copii (include 3h de distracție). În incinta parcului, vizitatorii de pot bucura de un food court, dar și de un loc unde să petreacă timp în natură.

Dino Parc Râșnov

Dino Parc din Râșnov este un muzeu în aer liber cu peste 120 de dinozauri reproduși în mărime naturală. Pe lângă expoziția de dinozauri, locația dispune și de un teren de joacă, un cinematograf în aer liber, plus alte activități dedicate copiilor. În weekend, Dino Parc este deschis în intervalul orar 10:00-19:00, iar tariful de vizitare este de 37 de lei pentru un copil și 47 de lei pentru un adult.

Casa răsturnată

Casa răsturnată se află în satul Poienari din județul Gorj. Acest obiectiv turistic le va stârni imaginația copiilor, care vor observa că toate obiectele din casă sunt cu susul în jos. Taxa de intrare este de 20 de lei pentru adulți și 15 lei pentru copii, iar programul de vizitare este cuprins în intervalul: 9:00- 18:30.

Castelul Vrăjitoarelor

Castelul Vrăjitoarelor este o nouă atracție turistică pentru copii, care se află în vecinătatea Casei răsturnate din Gorj. Programul de vizitare este cuprins în intervalul orar 9:00-17:30, iar tarifele sunt: 15 lei pentru copii și 20 de lei pentru adulți.

Muzeul Grigore Antipa

Muzeul Antipa este unul dintre cele mai vizitate muzee din București. Copii sunt fascinați de acest loc, care cuprinde colecții impresionante de piese zoologice, paleontologice, etnografice, dar și pietre, roci și minerale. Programul de vizitare este între 10:00 și 19:00, iar tariful unui bilet pentru copii este de 5 lei, iar pentru un adult, 20 de lei.

Parcul de Aventură Comana

Parcul de Aventură Comana din județul Giurgiu, se află în apropiere de București și este o oază de liniște, natură și distracție. Locația este potrivită pentru toate vârstele, dar mai ales pentru copii. Activitățile din parcul de aventură se desfășoară în intervalul orar 9:00-19:00. Trei ore de distracție și escaladă costă 70 de lei, iar trecerea cu tiroliana peste lac, costă 15 lei.

Citește și: Cadouri pentru copii de 1 iunie. La ce să fiți atenți când luați jucării de Ziua Copilului

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Obiceiul sănătos recomandat persoanelor care au peste 50 de ani. Ce e bine să facă în fiecare zi
Capital.ro
Regulă pentru pensionarii cu permis de conducere. Seniorii de peste 65 de ani trebuie să aleagă
Playtech.ro
Klaus Iohannis, generos înainte de alegerile prezidenţiale. Gestul făcut de fostul preşedinte faţă de un bătrân, pe stradă
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Un român a făcut parte din echipa care a amenajat cripta Papei Francisc. Sicriul Sfântului Părinte a trecut prin mâinile sale
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Piramida de la Pitești, locul enigmatic al experimentelor neconvenționale
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
kanald.ro
„Nu te voi uita niciodată, prieten drag!” Tudor s-a stins din viață în Marea Britanie, la doar 27 de ani. Prietenii săi cer acum ajutor pentru repatriere
Cancan.ro
Vedeta TV a murit la 44 ani din cauza unei infecții severe. Medicii i-au amputat piciorul, dar a fost prea târziu
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Finalul lui Călin Georgescu: E scos din joc! Verdictul sosit duminică, 27 aprilie: Nu au nimic
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Simona Halep, în costum de baie şi cămaşă transparentă! Cât costă geanta Marni de plajă
stirilekanald.ro
Dezastrul de la Cernobîl, 39 de ani după: Urmele radioactive sunt încă prezente în România! Cum pot ajunge pe masa fiecăruia dintre noi
Judecătorul Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploieşti va fi cercetat de Inspecţia Judiciară
MediaFlux
Noi beneficii la pensionare. Anunț al șefului Casei de Pensii
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Planta care atrage iubirea în viața noastră. Floarea fericirii feminine nu ar trebui să lipsească din casele noastre