Locații demne de vizitat pe 1 iunie, de Ziua Copilului! Distracția e garantată și amintirile de neuitat

De Ziua Copilului, părinții au la dispoziție o multitudine de locații unde pot sărbătorii alături de cei mici. Află în rândurile de mai jos care sunt acestea și ce facilități există!
Alina Costache
28 mai 2024, 15:00
Locații demne de vizitat pe 1 iunie, de Ziua Copilului! Distracția e garantată și amintirile de neuitat
Locații demne de vizitat pe 1 iunie, de Ziua Copilului! Distracția e garantată și amintirile de neuitat

În România, ziua de 1 iunie este zi liberă de la stat, pentru a petrece timp alături de cei mici și a sărbători cum se cuvine Ziua Internațională a Copilului. Astăzi îți oferim câteva sugestii de activități și locații unde poți crea amintiri memorabile alături de copii tăi!

Citește și: Cum va fi vremea de 1 iunie, de Ziua Copilului. Prognoza meteo pentru începutul verii

Locații demne de vizitat pe 1 iunie, de Ziua Copilului

În fiecare an, pe data de 1 iunie se celebrează Ziua Internațională a Copilului. Cei mici și cei mari se bucură împreună de această zi, iar părinții sunt în căutarea celor mai bune activități de făcut pentru ca Ziua Copilului să fie una memorabilă.

Anul acesta, Ziua Copilului pică într-o zi de weekend, astfel că părinții pot planifica din timp ce activități să aibă alături de copii pe 1 iunie. Există, așadar, activități în funcție de bugetul fiecăruia. Printre cele mai simple se numără plimbările prin parc, locurile de joacă din mall-uri, plimbările la Grădina Botanică, o vizită la zoo sau la planetariu, dar teatrul pentru copii.

Totodată, cei care doresc să aibă parte de o zi inedită alături de copii pot opta pentru parcuri de distracție sau parcuri tematice pentru copii. Iată câteva sugestii:

Povestea Calendarului

Povestea Calendarului este un parc tematic de distracții, situat în satul Porumbacu de Jos din județul Sibiu. În weekend, locația este deschisă în intervalul 10:00-18:00, iar un bilet de intrare costă 25 de lei pentru copii și 35 de lei pentru adulți. De menționat este că, copiii cu vârste cuprinse între 0-3 ani au intrare gratuită. În acest loc magic, copiii se pot bucura de natură, dar și de poveștile celor 12 luni din calendar. Experiența va fi plăcută atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Acest loc special, Castelul de Lut, Valea Zânelor din Sibiu, este situat în satul Porumbacu de Jos, vizavi de Parcul Povestea Calendarului. Astfel, cei care vizitează primul obiectiv turistic dedicat copiilor, pot vizita și Castelul de Lut în aceeași zi. Pe lângă pozele fabuloase care se pot face în această locație desprinsă dintr-un basm, în grădina locației, turiștii pot lua masa, se pot bucura de natură, iar copii se pot juca lângă râu.

Parc Aventura Brașov

Parc Aventura din Brașov este cel mai mare parc de distracții din România. Acesta dispune de 16 trasee de dificultate progresivă pentru toate tipurile de vârstă, dar și de alte activități tiroliană, sală de cățărat, off- road. Programul parcului de aventură este 10:00-19:00, iar tarifele sunt: 5 lei pentru vizitatori, 100 de lei pentru adulți (include 3h ore de aventură), 90 lei pentru copii (include 3h de distracție). În incinta parcului, vizitatorii de pot bucura de un food court, dar și de un loc unde să petreacă timp în natură.

Dino Parc Râșnov

Dino Parc din Râșnov este un muzeu în aer liber cu peste 120 de dinozauri reproduși în mărime naturală. Pe lângă expoziția de dinozauri, locația dispune și de un teren de joacă, un cinematograf în aer liber, plus alte activități dedicate copiilor. În weekend, Dino Parc este deschis în intervalul orar 10:00-19:00, iar tariful de vizitare este de 37 de lei pentru un copil și 47 de lei pentru un adult.

Casa răsturnată

Casa răsturnată se află în satul Poienari din județul Gorj. Acest obiectiv turistic le va stârni imaginația copiilor, care vor observa că toate obiectele din casă sunt cu susul în jos. Taxa de intrare este de 20 de lei pentru adulți și 15 lei pentru copii, iar programul de vizitare este cuprins în intervalul: 9:00- 18:30.

Castelul Vrăjitoarelor

Castelul Vrăjitoarelor este o nouă atracție turistică pentru copii, care se află în vecinătatea Casei răsturnate din Gorj. Programul de vizitare este cuprins în intervalul orar 9:00-17:30, iar tarifele sunt: 15 lei pentru copii și 20 de lei pentru adulți.

Muzeul Grigore Antipa

Muzeul Antipa este unul dintre cele mai vizitate muzee din București. Copii sunt fascinați de acest loc, care cuprinde colecții impresionante de piese zoologice, paleontologice, etnografice, dar și pietre, roci și minerale. Programul de vizitare este între 10:00 și 19:00, iar tariful unui bilet pentru copii este de 5 lei, iar pentru un adult, 20 de lei.

Parcul de Aventură Comana

Parcul de Aventură Comana din județul Giurgiu, se află în apropiere de București și este o oază de liniște, natură și distracție. Locația este potrivită pentru toate vârstele, dar mai ales pentru copii. Activitățile din parcul de aventură se desfășoară în intervalul orar 9:00-19:00. Trei ore de distracție și escaladă costă 70 de lei, iar trecerea cu tiroliana peste lac, costă 15 lei.

Citește și: Cadouri pentru copii de 1 iunie. La ce să fiți atenți când luați jucării de Ziua Copilului

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Ce va face Zanni cu banii câștigați la Survivor All Stars: „Am planul ăsta din vara anului 2023!”
Fanatik.ro
Orașele din România unde prețurile apartamentelor s-au scumpit cel mai mult. Care este situația în Capitală
Capital.ro
Legea este în vigoare în toată România. Se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani
Playtech.ro
Vremea o ia razna din nou! Cod PORTOCALIU de ploi și vijelii în zonele astea ale României
DailyBusiness
Noi locuri de muncă pentru români! Sunt 100 de posturi disponibile!
Adevarul
România, primele reacții după eșecul cu Olanda: Hagi și Burcă au explicat ce s-a întâmplat
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Zodiile care trec prin cea mai bună perioadă a vieții. Norocul le răsare la fiecare pas
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO 2024? „Familia mea are nevoie mai mare de mine”
Capital.ro
Cod Rutier 2024. Nu ai dreptul să spui NU polițistului. Se suspendă instant permisul auto
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
substantial.ro
Alina Gorghiu: Consultările privind alegerile prezidențiale au fost un pretext al PSD pentru amânare
MediaFlux
ANAF a intrat pe FIR! NU se DAU AMENZI până la 1 IANUARIE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?