Compania precizează că arma, având o capacitate de 30 kw filament laser, cea mai puternică testată până în prezent, ar putea fi montată pe avioane uşoare, tancuri şi avioane multirol, scrie Agerpres.
„Este ca o prismă inversă” a precizat John Wojnar, director de dezvoltare în cadrul Lockheed Martin, adăugând că „fascicule laser în diferite lungimi de undă intră în multiplicator şi rezultă un singur fascicul”.
Rezultatul este un sistem de filament laser capabil să producă putere de calitate înaltă de 100 de kw sau mai mult pentru un spectru larg de aplicaţii defensive militare de tip ‘viteza-luminii’ pentru platforme aeriene, maritime şi terestre.
Recordul de putere a fost obţinut prin combinarea mai multor filamente laser într-unul singur, aproape perfect apropiate de calitatea fasciculului de lumină.
Procesul, denumit Combinarea Spectrală a Fasciculului, trimite fascicule din multiple module laser, fiecare cu o lungime de undă unică, într-un multiplicator care formează un singur fascicul puternic ca calitate înaltă.
‘Lockheed Martin a deschis drumul pentru sisteme laser de înaltă putere, cu transfer electric destinate aplicaţiilor militare’ a precizat Dr. Ray O. Jonhson, vicepreşedinte al companiei.
Laserul va fi montat eventual pe avionul F-35.
Testul, efectuat cu succes, este cea mai recentă încercare a companiei de creare a unei arme viabile portabilă laser.
Proiectul a primit finanţare din partea Armatei americane, care lucrează de asemenea la un proiect comun cu Boeing la o armă fixă laser.