Parcul Herăstrău este unul dintre cele mai mari din Europa de Est, fiind unul dintre principalele puncte de atracție pentru turiști. Din acest motiv, antreprenorii cu viziune au făcut tot posibilul pentru a deschide terase și restaurante în interiorul acestuia. Se pare, totuși, că persoanele care locuiesc în zonă nu sunt tocmai încântate de faptul că acolo sectorul HoReCa s-a dezvoltat așa cum și-a dorit. Ceea ce reclamă cetățenii care locuiesc în zonă este chiar zgomotul provenit de la petrecerile din Herăstrău.
Pe parcursul verii, lumea bună din Capitală se strângea în Herăstră și petrecea de miercuri până duminică, ceea ce înseamnă că riveranii erau obligați să suporte agitația din jur câteva nopți bune la rând. Din acest motiv, mai mulți cetățeni au trimis o scrisoare deschisă către Nicușor Dan, Clotilde Armand, ministrului Mediului Mircea Fechet și către administratorului ALPAB, Corina Bega.
„Ne adresăm dumneavoastră în calitate de locuitori ai zonei Piața Domenii, adiacente Parcului Herăstrău, monument istoric al orașului nostru. Suntem terorizați și profund afectați de nivelul de zgomot provenit de la cluburile situate în parc, care perturbă continuu liniștea și bunăstarea noastră și bineînteles și a faunei locale. Este evident că există o viziune eronată și o incapacitate din partea administratorului parcului de a gestiona și proteja acest monument istoric și spațiu verde vital pentru un întreg oraș.
Prin autorizarea acestor cluburi amenințați echilibrul ecosistemului, punând în pericol flora și fauna diversificată a parcului și totodată, sanatatea populației. Ne întrebăm, cum a fost posibilă transformarea Insulei Copiilor în Club de Noapte?”, se arată în scrisoarea deschisă trimisă de cetățeni.
Aceștia spun că au făcut mai multe reclamații la Poliția locală, dar li s-a spus că nu are cum ca zgomotul să se audă la o distanță de 3 km.
„Am depus nenumărate sesizări în această privință, însă răspunsul primit a fost că zgomotul nu poate fi auzit la o distanță de 3 km. Contrar acestei afirmații, avem probe video care atestă nivelul înalt de zgomot și modul în care acesta pătrunde în locuințele și viețile noastre.
Prin această scrisoare, dorim să subliniem necesitatea unei acțiuni imediate și eficiente pentru a salva și conserva Parcul Herăstrău. (…)
Solicităm revizuirea și aplicarea strictă a regulamentelor și legilor în vigoare, evaluarea impactului asupra mediului și implementarea de măsuri eficiente pentru reducerea poluării fonice”, se mai arată în scrisoarea deschisă.