Locuitorii din Nordul Bucureștiului fac scandal din cauza zgomotului din Herăstrău. Ce solicită cei care locuiesc în apropierea parcului

Persoanele care locuiesc în apropierea Parcului Herăstrău au avut parte de o vară cât se poate de intensă. Iar acest lucru s-a întâmplat nu pentru că și-ar fi dorit, ci pentru că terasele din Herăstrău le-au transformat serile în adevărate „serate” zgomotoase.
Alina Costache
26 sept. 2023, 18:47
Locuitorii din Nordul Bucureștiului fac scandal din cauza zgomotului din Herăstrău. Ce solicită cei care locuiesc în apropierea parcului
Locuitorii din Nordul Bucureștiului fac scandal din cauza zgomotului din Herăstrău. Ce solicită cei care locuiesc în apropierea parcului

Parcul Herăstrău este unul dintre cele mai mari din Europa de Est, fiind unul dintre principalele puncte de atracție pentru turiști. Din acest motiv, antreprenorii cu viziune au făcut tot posibilul pentru a deschide terase și restaurante în interiorul acestuia. Se pare, totuși, că persoanele care locuiesc în zonă nu sunt tocmai încântate de faptul că acolo sectorul HoReCa s-a dezvoltat așa cum și-a dorit. Ceea ce reclamă cetățenii care locuiesc în zonă este chiar zgomotul provenit de la petrecerile din Herăstrău.

Citește și: Pescobar tună și fulgeră! Prima reacție după ce ANPC i-a închis restaurantul din Herăstrău. ”A fost o eroare umană a șoferului. Taverna nu este închisă”

Pe parcursul verii, lumea bună din Capitală se strângea în Herăstră și petrecea de miercuri până duminică, ceea ce înseamnă că riveranii erau obligați să suporte agitația din jur câteva nopți bune la rând. Din acest motiv, mai mulți cetățeni au trimis o scrisoare deschisă către Nicușor Dan, Clotilde Armand, ministrului Mediului Mircea Fechet și către administratorului ALPAB, Corina Bega.

„Ne adresăm dumneavoastră în calitate de locuitori ai zonei Piața Domenii, adiacente Parcului Herăstrău, monument istoric al orașului nostru. Suntem terorizați și profund afectați de nivelul de zgomot provenit de la cluburile situate în parc, care perturbă continuu liniștea și bunăstarea noastră și bineînteles și a faunei locale. Este evident că există o viziune eronată și o incapacitate din partea administratorului parcului de a gestiona și proteja acest monument istoric și spațiu verde vital pentru un întreg oraș.
Prin autorizarea acestor cluburi amenințați echilibrul ecosistemului, punând în pericol flora și fauna diversificată a parcului și totodată, sanatatea populației. Ne întrebăm, cum a fost posibilă transformarea Insulei Copiilor în Club de Noapte?”, se arată în scrisoarea deschisă trimisă de cetățeni.

Aceștia spun că au făcut mai multe reclamații la Poliția locală, dar li s-a spus că nu are cum ca zgomotul să se audă la o distanță de 3 km.

„Am depus nenumărate sesizări în această privință, însă răspunsul primit a fost că zgomotul nu poate fi auzit la o distanță de 3 km. Contrar acestei afirmații, avem probe video care atestă nivelul înalt de zgomot și modul în care acesta pătrunde în locuințele și viețile noastre.
Prin această scrisoare, dorim să subliniem necesitatea unei acțiuni imediate și eficiente pentru a salva și conserva Parcul Herăstrău. (…)
Solicităm revizuirea și aplicarea strictă a regulamentelor și legilor în vigoare, evaluarea impactului asupra mediului și implementarea de măsuri eficiente pentru reducerea poluării fonice”, se mai arată în scrisoarea deschisă.

Citește și: EXCLUSIV Dana Budeanu, despre nunta fiicei lui Geoană: „Sunt copţi ăştia de prin Herăstrău, nu ştii ce a fost pe toţi parvenitii. Sunau pe acolo sa întrebe ce se mănâncă, cine mai e”

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Ce a pățit un român care a traversat noaptea Bulgaria pentru a ajunge în vacanță în Turcia. Coșmar la ora 03.00: “Au ieșit două mașini, ne-au urmărit 10 km, ne depășeau și puneau frână bruscă”
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
Playtech.ro
Cum îți dai seama dacă ai luat virusul West Nile după o înțepătură de țânțar
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Noi detalii în ancheta crimei din Brăila! Dentista Marin Gavril ar fi fost ucisă pentru că nu i-a tratat suspectului măseaua care îl durea
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de apartamente, case și mașini. Toți vor fi verificați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Două treimi din cetățenii UE îngrijorați de securitatea Uniunii Europene, relevă un sondaj
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!