Locuitorii din satele ruseşti, îngroziţi şi terorizaţi de voluntarii lui Putin. „Se îmbată de dimineaţă şi molestează fetele”

Oraşul Mulino, din regiunea Nijni Novgorod, este unul dintre punctele în care sunt aduşi la exerciţii voluntarii care doresc să meargă la război. Potrivit localnicilor, acum s-ar putea să existe câteva mii de militari acolo, în cursuri de pregătire, înainte de a fi trimiși în Ucraina.
Daniel Spătaru
30 aug. 2022, 18:03
Locuitorii din satele ruseşti, îngroziţi şi terorizaţi de voluntarii lui Putin.

O dată cu apariția noilor trupe de voluntari, multe s-au schimbat în localitate. Oamenii din Mulin spun că le este frică să iasă din case: militarii beau, fac scandal și molestează fetele.

Într-o seară de la sfârșitul lunii iulie, Anastasia (nume schimbat, pentru a-i proteja identitatea), o locuitoare a satului Mulino, regiunea Nijni Novgorod, s-a dus la un magazin alimentar cu prietena ei și s-a întâlnit la coadă cu câţiva voluntari care sosiseră recent pentru exerciții la unitatea militară locală. Ea spune că erau patru bărbați și toți aveau 40 sau 50 de ani.

Voluntarii le-au sugerat fetelor să se cunoască și să meargă undeva să „stea împreună”. Când Anastasia și prietena ei au refuzat, voluntarii au insistat asupra propunerii lor, întrebândule de ce sunt atât de frumoase și singure. Potrivit Anastasiei, voluntarii erau vizibil beți: miroseau a alcool, iar unii dintre ei abia se ţineau pe picioare. Au cumpărat bere, iar când fetele au ieşit afară au început să le urmărească. În cele din urmă fetele au luat-o la fugă şi au scăpat de ei dar sunt convinse că s-ar fi sfârşit prost întreaga situaţie, dacă ar fi fost prinse.

Citeşte şi Război în Ucraina: Rusia a pierdut 450 de soldaţi într-o singură zi. Cum arată bilanţul pierderilor

În total, în Mulino locuiesc 14.500 de oameni . În cea mai mare parte, aceștia sunt militari, familiile și rudele lor. Acolo îşi au sediul mai multe unități militare, care includ două centre de pregătire pentru luptă, o bază pentru depozitarea și repararea echipamentului militar, un regiment de tancuri și un batalion disciplinar, unde militarii închiși își ispășesc pedeapsa.

De asemenea, lângă Mulino se află și poligonul experimental de testare și cercetare de artilerie Gorohoveţ, principalul poligon de artilerie al Forțelor Armate Ruse, unde se desfășoară în mod regulat exerciții. În septembrie anul trecut, Vladimir Putin a participat și el la astfel de exerciții.

În luna august, pe grupurile locale de pe VKontakte au început să apară plângeri cu privire la comportamentul personalului militar care a sosit recent. În mai multe postări, locuitorii din Mulino le cer voluntarilor să le returneze bunurile și documentele furate. Într-una dintre aceste postări, care are 11.000 de vizualizări și sute de comentarii, se specifică: „Voluntari! Returnaţi rucsacul cu pașaportul şi telefonul! Camerele de filmat v-au surprins”.

Citeşte şi Rusia are mari probleme în a recruta noi soldaţi: „S-a văzut că mulţi sunt bătrâni, în stare proastă şi nepregătiţi”

Potrivit locuitorilor, aproximativ șase „ture” de voluntari au vizitat deja Mulino din luna iulie. Este imposibil de prezis cum se vor comporta noii „noi veniți”. „Acești oameni vor apăra țara?”, se întreabă retoric o lacalnică, Ksenia. „Ei se îmbată de dimineață, în fiecare zi! Nu sunt învățați nimic. Ce este asta? Situația este deplorabilă nu doar la noi în sat, ci și în toată țara”.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Opt persoane și-au pierdut viața într-un incendiu devastator într-un centru comercial din Zigong, China
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'