Locul de muncă din România unde poţi câștiga 1.000 de euro lunar. Nu e nevoie de studii superioare!

În ultima vreme, în România au apărut numeroase oportunități de dezvoltare pe plan profesional. Totodată, unele locuri de muncă ajung să fie din ce în ce mai bine plătite în anumite domenii.
Filip Stan
15 sept. 2024, 08:38
Locul de muncă din România unde poţi câștiga 1.000 de euro lunar. Nu e nevoie de studii superioare!

Locul de muncă din România unde poți câștiga lejer aproape 1.000 de euro lunar există. Nu se cer studii superioare, însă e nevoie de experiență. Despre ce domeniu este vorba? Se fac angajări pe bandă rulantă. Cei care își caută un loc de muncă pot să îl găsească acum și fără studii superioare. Și din fericire, o mulțime de giganți din România, dar și din străinătate, ies la înaintare cu oferte cât se poate de tentante.

Salariile profesorilor cresc cu 20%. Formula de calcul prin care veniturile dascălilor se majorează

Locul de muncă din România unde poți câștiga lejer aproape 1.000 de euro lunar este în domeniul auto. Se caută persoane pentru postul de electrician auto, vopsitor, dar și tinichigiu. Iar salariile oferite sunt unele cât se poate de tentante.

Pe portatul eJobs există mai multe anunțuri de angajare în acest sens. Locul de muncă din România unde poți câștiga lejer aproape 1.000 de euro lunar este cel de electrician auto.

Conform anunțurilor de angajare, un astfel de post e plătit în medie cu 4.500 de lei lunar. De asemenea, la fel de bine plătit este și postul de tinichigiu. Acesta ajunge să încaseze în jur de 4.300 de lei pe lună.

Un vopsitor pe de altă parte primește în medie un salariu de 4.000 de lei lunar. Iar pentru acestea posturi nu este nevoie de studii superioare, ci doar de experiență în domeniu, posturile fiind disponibile în mai multe orașe din țară.

Locul de muncă din România unde poți câștiga lejer aproape 1.000 de euro lunar nu este însă singurul tentant. Mecanicii auto sunt și ei plătiți destul de bine, dar nu la fel ca electricienii. Conform datelor centralizate, un mecanic are un salariu mediu de 3.800 de lei. De cealaltă parte, un tehnician de diagnoză este plătit în medie cu 3.500 de lei.

„Salariile oferite de service-uri auto variază în funcție de experiență, de specializarea candidaților, dar și de complexitatea reparațiilor. Aceste venituri pot fi mai mari pentru cei care lucrează în service-uri cu un anumit renume în domeniu sau pentru cei care au certificări suplimentare.

Pentru anumite meserii, precum cea de electrician, instalator sau mecanic auto, observăm tot mai frecvent cazuri în care acești specialiști decid să lucreze pe cont propriu. În astfel de situații, veniturile lor pot crește semnificativ, în funcție de numărul de lucrări preluate”, precizează Roxana Drăghici, șefa de vânzări la eJobs România, cea mai mare platformă de recrutare din țară.

Câți bani câștigă jurații de la MasterChef. Dumitrescu, Bontea și Scărlătescu au dezvăluit cum și-au negociat salariile

Și se pare că posturi disponibile sunt o mulțime. Doar pe platformea eJobs, la momentul actual, există 1.000 de astfel de locuri de muncă fie în domeniul Service, fie în cel de Reparații.

Top cele mai mari şi cele mai mici salarii din economie. IT-ul nu e pe primul loc

Salariul mediu net din România a ajuns la 5.242 de lei pe lună în luna iulie a acestui an, în creştere cu 1,3% faţă de iunie 2024 şi cu 14,8% faţă de iulie 2023, arată datele de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

„Creşterea salariului mediu net, reflectată în datele INS pentru luna iulie, indică o tendinţă de creştere moderată şi constantă în acest an. Având în vedere contextul economic actual, inclusiv inflaţia uşor ridicată, dar şi măsurile de sprijin guvernamentale şi creşterea productivităţii în anumite sectoare, estimăm că salariile vor continua să crească până la finalul anului 2024, însă într-un ritm uşor încetinit în comparaţie cu creşterile din 2023. Factorii care ar putea influenţa această dinamică sunt fluctuaţiile economice globale, inflaţia, cererea de forţă de muncă în sectoare cheie şi politicile fiscale”, a spus pentru ZF Cătălin Ciupag, branch manager în cadrul companiei de recrutare în regim temporar Prohuman Romania.

Industriile cu cele mai mari salarii sunt cele care se confruntă cu cerere mare pentru specialişti, care necesită competenţe specifice şi care lucrează într-un context cu riscuri şi costuri ridicate.

Astfel, cele mai mari salarii medii nete din economia locală sunt în fabricarea produselor de cocserie şi prelucrarea ţiţeiului, de 13.052 lei în iulie, şi o creştere anuală 38,2%. De altfel, salariile din acest sector au avut cea mai mare creştere din întreaga economie locală în iulie 2024 faţă de iulie 2023.

Sectorul implică producţia de produse derivate din cărbune şi ţiţei, precum cocsul utilizat în metalurgie şi diverse produse petro­liere. Activitatea necesită infras­tructură şi tehnologie costisitoare, precum şi personal cu înaltă calificare pentru operarea şi întreţinerea echipamentelor industriale.

Pe locul al doilea în clasamentul celor mai mari salarii sunt în cele din industria de IT.

Salariul mediu net în acest sector a fost de 11.636 lei în iulie 2024. Activităţile de servicii în tehnologia informaţiei au înregistrat o creştere anuală de 9,9%, un semnal clar de stagnare din partea industriei locale de IT.

„Deşi putem observa o creştere moderată a salariilor până în acest moment, evoluţia salariilor în continuare, per ansamblu, este strâns legată de competitivitatea industriei şi de nevoia de forţă de muncă calificată. Industriile cu cea mai mare cerere de digitalizare şi servicii specializate continuă să aibe cele mai mari salarii din piaţă, în timp ce sectoarele mai tradiţionale sau sezoniere înregistrează creşteri modeste sau chiar stagnări”, a mai spus Cătălin Ciupag.

Podiumul este completat de transporturile aeriene, cu un salariu mediu net de 11.030 lei şi o creştere anuală de 22,1%. Creşterea salariilor din transporturile aeriene arată o revenire clară a industriei după pandemia COVID-19, cu creşterea cererii pentru transporturi internaţionale şi interne.

Diferențe uriașe între salariile românilor. Care sunt salariile medii cele mai mari și cele mai mici, în funcție de domeniu de activitate

Salarii de peste 10.000 de lei net au mai fost în extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale, mai exact de 10.402 lei în iulie 2024. Acest sector a avut o creştere anuală a salariului mediu de 24%, în top zece cele mai mari creşteri salariale din iulie 2024 faţă de aceeaşi lună din 2023.

La polul opus, sectoarele cu cele mai mici salarii din economia locală rămân cele din fabricile de îmbrăcăminte, cele din HoReCa şi cele din tăbăcirea şi finisarea pieilor.

Sectorul de fabricare a articolelor de îmbrăcăminte a înregistrat o creştere de 12,10% a salariilor medii nete, de la 2.724 lei în iulie 2023 la 3.054 lei în iulie 2024. Cel de hoteluri şi restaurante (HoReCa) a avut o creştere de 24,90%, de la 2.546 lei la 3.180 lei, iar tăbăcirea şi finisarea pieilor a înregistrat o creştere de 19%, de la 2.925 lei la 3.478 lei.

Spynews
Oana Lis, în doliu! Vestea tristă care a răvășit-o pe soția lui Viorel Lis: ”Rămas bun” | FOTO
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Cele șase zodii care vor avea noroc triplu în următoarele 6 luni. Vine perioada lor de aur, Berbecii și Balanțele, printre cele mai avantajate
Capital.ro
Dispare permisul auto. Se introduce Cardul My Number. Va intra în vigoare din 24 martie 2025
Playtech.ro
Ciclonul Boris își schimbă direcția. Ce județe vor fi afectate de ploile torențiale în următoarele ore
DailyBusiness
Ion Țiriac și-a cumpărat avion de 60 de milioane de euro. Cât plătește anual pentru asigurarea aeronavelor sale
Adevarul
Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii
Spynews
Diandra de la Insula Iubirii și-a recuperat contul de Instagram, când nu mai avea nicio speranță. Ce s-a întâmplat cu profilul ispitei | FOTO
Spynews
De ce l-a acuzat Ema Oprișan pe Răzvan Kovacs că a abandonat-o, de fapt. Fostul concurent de la Insula Iubirii știa prin ce trece soția lui: ”Ajungem să oferim...”
Evz.ro
Zodiile care scapă de singurătate în octombrie. Iubirea este la un pas de ele
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
Prosport.ro
Sorana Cîrstea a dat vestea cea mare. Ion Ion Țiriac e cel mai fericit
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Ce mamă are Livian Pop! Soția lui Nelson Mondialu' a atras toate privirile la nunta fiului ei 😲
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
kanald.ro
„Frumoasa noastră fiică ne-a fost smulsă.” La doar 8 ani, Mia și-a pierdut viața din cauza sepsisului. Fetița a fost trimisă acasă de două ori, în ciuda simptomelor grave
Capital.ro
Doliu la Naționala României. A murit un mare campion: Îi vom onora moștenirea
StirileBZI
Se dă un salariu de 1.000 de euro lunar! Nu este nevoie de studii superioare!
Prosport.ro
Ana Bogdan, imagini hot în costum de baie. Îi prieşte viața de femeie singură
stirilekanald.ro
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
Cod portocaliu de ploi în Galați: cantități semnificative de precipitații în mai multe localități
MediaFlux
SE ÎNGHEAȚĂ PENSIILE DOI ANI! Răsturnare după RECALCULARE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...