Potrivit celui mai mare site de recrutări din România, pentru jobul de manager al securității, salariile variază între 900 și 1.200 de euro. Studiile superioare nu sunt obligatorii, dar ele reprezintă un avantaj. În schimb, cele medii sunt o necesitate. Mai mult, experiența în domeniu reprezintă un alt avantaj.
„Managerul de securitate dezvoltă noi practici pentru echipa de operaţiuni şi ghidează echipa pe care o are în subordine. Candidatul ideal pentru acest rol are studii medii sau superioare, pregătire profesională cu privire la planificarea/ executarea activităţilor de pază şi cunoştinţe despre activitatea de securitate, precum şi abilităţi puternice de comunicare, rezolvare a problemelor şi planificare.
Experienţa profesională pe un post similar reprezintă un plus în candidatura unei persoane. În prezent, cea mai mare densitate a ofertelor pentru astfel de poziţii o regăsim în Bucureşti, Cluj şi Galaţi, iar oferta salarială medie este de 900-1.200 euro/lună”, a explicat Ana Vişian, marketing manager în cadrul BestJobs, citat de ZF.
În afară de salariul de bază, angajatorul oferă beneficii extrasalariale, printre care: bonus de performanță, prime de sărbători, pensie privată, tichete de masă, vouchere de vacanță și asigurare de viață, chiar, decontarea transportului.
În prezent, potrivit BestJobs sunt disponibile 315 posturi pentru poziția de manager de securitate. Cele mai multe posturi sunt disponibile în București, Galați și Cluj-Napoca.
Între timp, România este țara din UE cu cea mai mare inflație. În ultimii doi ani, tarifele la alimente au ajuns să fie mai mari cu 50%. Inflația oficială de INS este de 16%. Totuși, ministrul Guvernului Ciucă, Adrian Câciu, promite scăderea ratei inflației în 2023.
Până la sfârșitul acestui an România ar putea avea o inflație cu o singură cifră. Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, spune că inflația în România va ajunge spre 8% spre finalul lui 2023.
„Ce se întâmplă? De ce este ingrijorarea bancilor centrale? Inflatia si-a epuizat elementul conjunctural, numai ca inflatia core, asa-zisa inflatie reala, inflatia care ramane dupa preturile conjuncturale, ramane foarte ridicata. Politica monetara in general se adreseaza temperarii inflatiei core. Or, bancile centrale isi pastreaza aceasta rezerva de a actiona in continuare. Dobanzile sunt totusi sunt inflatie, alearga sub inflatie, nu au efect foarte nociv in economie, dar inhiba consumul.
Uitandu-te la modul in care evolueaza inflatia, in acest moment atat BCE cat si BNR si toate bancile sunt puse in fata unei mari dileme. Economia globala este in incetinire, deci noi nu discutam acum de o revenire in V cum a fost dupa pandemie. Noi venim dupa o crestere economica in incetinire, toate tarile.
O sa vedeti ca rata dobanzilor se va tempera. În România, eu vad spre jumatatea anului o coborare a ratelor de dobanda ale BNR.
La inflație îmi păstrez prudența să spun că la final de an vom avea de o cifră. Unii spun că de la jumătatea anului, eu vreau să fiu mai prudent în această situație. Aș putea chiar spune sub 9%, cam 8%”, a declarat Adrian Câciu, la Antena 3.