LOCUL de unde izvorăsc MIRACOLELE în România VIDEO

În fiecare an, începând cu Izvorul Tămăduirii şi până la Adormirea Maicii Domnului, un şir nesfârşit de pelerini trudeşte urcând către mănăstirea Cetăţuia. Toţi vor o picătură măcar din apa vindecătoare de trup şi suflet care izvorăşte din altarul bisericuţei de piatră a mănăstirii Cetăţuia, informează România TV. Acesta este numai una dintre minunile care se întâmplă sub ochii noştri într-un loc sacru, un fel de Tibet al României.
Iulian Tudor
18 apr. 2014, 12:28
LOCUL de unde izvorăsc MIRACOLELE în România VIDEO

Puţine locuri din lume sunt atât de pline de sacralitate şi mister precum vârful de munte unde se află aninată ca un cuib de vulturi, mănăstirea Cetăţuia Negru Vodă, din judeţul Argeş. Într-o eră găunoasă în care noi, românii, suntem supuşi unor încercări perfide de a ne convinge că n-am reprezentat aproape nimic în istorie, mănăstirea Cetăţuia, plutind în spaţiul sacru de deasupra norilor din vremuri imemoriale, este ca o apă limpede şi tămăduitoare pentru ochii noştri obosiţi de minciună şi deşertăciune.

Cele mai vechi dovezi că pe aceste stânci oamenii s-au rugat cu ochii spre cer sunt nişte misterioase urme de paşi….în piatră.

Varianta mitică de explicare a acestor urme magice în rocă îl implică însă pe misteriosul întemeietor de ţară: Negru Vodă.

Mănăstirea unde se roagă călugării pentru sufletele noastre are ca centru spiritual o biserică săpată în piatră cu mult înainte ca daco-romanii să devină creştini. În această peşteră sacră s-au rugat şi vieţuit preoţii daci Kapnobatai- adică cei care merg pe nori. Nu întâmplător, strămoşii noştri care credeau în zeul om Zamolxix şi-au ales acest pisc pentru rugăciune şi meditaţie. Se pare că aici există energii subtile care îl ajută pe om să treacă cu spiritul dincolo de aparenţe şi să întrezărească esenţa divină a lumii.

La 881 de metri altitudine unde priveşti peste nori sunt acum călugări. Acolo sus se ajunge într-o oră de trudă, urcuşul fiind destul de anevoios dar, răspalata oboselii este infinită. Ajunsi sus în mănăstire, pentru pelerini, călătoria iniţiatică de abia începe. Păşim pe aceleaşi pietre pe care a călcat strămoşul nostru Zamolxis în drumul către mica peşteră unde „moşul”, cum i se mai spunea, se retrăgea pentru rugăciune.

Citeşte şi Templierul adormit din Argeş. Misterul ce poate schimba credinţa românilor VIDEO

 

La câteva zeci de metri distanţă de peştera „moşului”, pe peretele de stâncă se afla incizată efigia cavalerului trac, simbol foarte răspandit acum 3000 de ani în toată zona traco-dacică. Izbitoare este asemnarea între reprezentarea sa şi cea a Sfântului Gheorghe omorând balaurul cu suliţa.

Se strâng din ce în ce mai multe dovezi ca pentru daco-romani trecerea la creştinism a fost lină. Cel mai probabil ei erau deja familiarizaţi cu esenţa doctrinei creştine prezenta în cultul Zamolxian. Biserica săpată în piatra în care astăzi se slujeşte ortodox, este poate cea mai vine dovadă a firescului în care rugătorii acestor locuri au devenit creştini.

Legenda îl aşează pe miticul Negru Vodă drept ctitor al mănăstirii din munte, însă dovezile istorice îl indică pe Nicolae Alexandru Basarab, fiul lui Barasab I, drept întemeitor al aşezământului pe la 1360. Cert este că dintotdeauna mănăstirea aceasta şi vârful acesta de munte a fost locul unde marii conducători ai neamului au venit să se reculeagă şi, de ce nu, să se încarce cu energie divină.

Citeşte şi Doliu în lumea monahală. S-a stins din viaţă părintele Justin Pârvu, stareţul Mănăstirii Petru Vodă

Spynews
Cum arată părul natural al Biancăi Drăgușanu. Multe femei și-ar dori să îl aibă așa fără niciun efort | FOTO
Bzi.ro
El este noul „Burlac”! Sunt și 27 de bărbați care râvnesc la el!
Fanatik.ro
Viralul lunii pe internet. Ce este, de fapt, metoda românească de a face plinul la mașină
Capital.ro
Anunț pentru românii care au număr la casă. E OBLIGATORIU
Playtech.ro
Alfred Bulai a ieșit din închisoare! Ce a declarat când a aflat că e cercetat în arest la domiciliu
DailyBusiness
Moment istoric pentru români! Călătoriile fără vize în SUA sunt tot mai aproape!
Adevarul
Febra și metoda „șosetelor umede”. Ce spun specialiștii despre remediul natural la modă pe tot globul
Spynews
Nuntă în familia lui Sorinel Copilul de Aur! Fratele lui, Adi de Adi, s-a căsătorit. Imagini de la eveniment / FOTO
Spynews
Liviu Vârciu recunoaște că a înșelat-o pe Anda Călin. Cum a convins-o să îl ierte: "Nu pot trăi fără ea"
Evz.ro
O marcă a Dacia ar putea dispărea. Ce se întâmplă la Mioveni
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Cine e femeia din casa lui Alexandru Ciucu. Afaceristul, vacanțe în Italia și Grecia alături de doamna Mădă și de soțul ei, după despărțirea de amantă
Playsport.ro
Cea mai frumoasă sportivă din România s-a retras la 29 de ani și are un job cu totul neobișnuit. Din ce face bani
kanald.ro
Decizie de ultimă oră privind recalcularea pensiilor. Anunțul vine din partea Ministrului Muncii: „Nicio pensie..”
Capital.ro
Administratorii sunt obligați. Legea din România spune clar: Vor răspunde personal
StirileBZI
Luxemburgul caută muncitori români. În anumite domenii, salariul este de 6.000 de euro pe lună.
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
"S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța. Un copilaș de doar 5 ani, rămas fără mamă
substantial.ro
Replici tensionate între Traian Băsescu și Mircea Geoană la Digi24
MediaFlux
Mircea LUCESCU a ajuns la SPITAL! Imagini SURPRINSE în centrul Capitalei
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...