Autoritățile unei țări din Europa oferă 23.000 de euro, casă și teren pentru a locui pe o insulă. Este vorba despre insula Antikythera, unde se dorește ca un număr mare de români să își stabilească reședința.
Cetățenii români au oportunitatea să primească 23.000 de euro, o locuință și un teren în insula Antikythera, pentru a-și stabili reședința aici, autoritățile locale urmărind să atragă cât mai mulți locuitori.
Cei care decid să se mute în acest adevărat colț de rai vor beneficia de aproximativ 500 de euro lunar, pe parcursul a trei ani, precum și de o casă și un teren pe care îl pot folosi pentru a-și începe o nouă viață.
Insula grecească este amplasată în Marea Egee, la jumătatea distanței dintre Creta și continent, fiind cunoscută pentru frumusețea sa naturală, cu plaje virgine, trasee montane spectaculoase și peșteri ascunse, oferind un refugiu pentru cei care caută liniște.
Durata călătoriei de la Atena până la insulă este de 45 de minute cu avionul sau aproximativ două ore cu feribotul din Creta și patru ore de pe continent până pe Antikythera.
În prezent, Antikythera are doar 24 de locuitori, iar infrastructura locală constă într-un magazin, un hostel și câteva locuințe disponibile pe Airbnb, însă lipsesc băncile și bancomatele, conform informațiilor furnizate de presa italiană. Conform declarațiilor autorităților locale, insula din Marea Egee poate fi colonizată în special de familii tinere, care au cel puțin trei copii. Pe lângă oferirea terenului și a alimentelor, consiliul local de pe insula Antikythera promite și oportunități de angajare.
Cu toate acestea, accesul la insulă poate fi limitat, deoarece barca ce livrează alimente și gaz nu poate acosta în condiții de mare agitată, fenomen frecvent mai ales în sezonul rece.
Cunoscută și sub numele de Anticythera sau Antikythera, este o insulă grecească situată în sudul peninsulei Peloponez și la nord-vest de insula Creta, având o suprafață de aproximativ 20 de kilometri pătrați.
Antikythera nu este singurul loc din Europa care încurajează repopularea prin stimulente financiare. Spre exemplu, în Elveția există sate care oferă chiar și 50.000 de euro pentru a atrage noi locuitori.
Citește și: Grecia renunță la punctele de taxare a șoferilor de pe autostrăzi! Ce este sistemul ”free flow”