Ileana Ciucă este coproprietar și administrator al Complexului Turistic „Satu’ Muscelean” și povestește că ideea creării acestui loc de vis i-a venit după ce a vizitat Muzeul satului din București. Căsuțele din diferite zone ale țării au fascinat-o și s-a gândit că sunt mulți oameni cărora le plac și cărora, probabil, le-ar surâde ideea să și locuiască în ele.
Așa a luat naștere „Satu’ Muscelean”, localizat într-o zonă sălbatică și neexplorată, în vecinătatea pădurii și la confluența râurilor Bratia și Brătioara. Complexul Turistic pune la dispoziția turiștilor 14 căsuțe din zona Muscelului, care păstrează parfumul epocii de odinioară și în care turiștii pot fi cazați și pot vedea ce însemna în trecut viața la bunicii de la țară. Căsuțele din „Satu’ Muscelean” sunt construite în stil tradițional, au o singură cameră, prispe largi și elemente autentice, dar au toate facilitățile moderne – baie proprie, televizor, mini-frigider și saltele premium – astfel încât turiștii să beneficieze de tot confortul.
„Am dorit să aducem la viață un ansamblu de căsuțe tradiționale muscelene, unde oaspeții să simtă că au propria casă la țară sau că sunt în vizită la bunici„, spune Ileana Ciucă pentru adevarul.ro
În curând, „Satu’ Muscelean” se va îmbogăți cu o a 15-a căsuță, singura cu două camere, adusă din Maramureș. O casă veche, din bârne de lemn, la fel de fermecătoare ca și suratele ei.
Și cum cu ambianța rustică nu se potrivește altceva decât mâncăruri tradiționale, gătite așa cum le găteau bunicile noastre, specialitatea bucătarului sunt mâncărurile gătite la tuci – ciorbe, tocănițe, păstrăv, dar și carne la garniță, pâine pe vatră și deserturi delicioase. De menționat că ingredientele provin de la producători locali.
„Lactatele provin de la un cioban din zonă, iar legumele sunt asigurate de producători locali. Ne mândrim cu preparate proprii precum: cârnații de casă și slană afumată, muschiuleț afumat, dulcețuri, zacuscă„, povestește Ileana Ciucă.
Dar turiștii nu au parte doar de un peisaj fabulos, de un decor rustic, și de mâncăruri ca la bunica acasă, ci și de o varietate de activități recreative pentru toate vârstele. Turiștii pot pescui în cele două lacuri ale complexului, unul cu păstrăv și unul cu crap și caras, pot explora zona cu bicicleta sau ATV-ul, pot juca biliard, tenis de masă sau tir cu arcul, darts. Copiii pot petrece timpul în siguranță într-un loc de joacă special amenajat.
AICI poți vedea cum arată colțul de Rai rustic de la poalele Munților Făgăraș.