În Parcul Național Piatra Craiului, la aproximativ 200 de kilometri de Capitală, în comuna Moieciu din județul Brașov, se află unele dintre cele mai frumoase chei din România, cu peisaje superbe ce pur și simplu îți taie respirația. Locul superb a cucerit mulți internauți.
Este vorba de Cheile Zărneștilor sau Prăpăstiile Zărneștilor. Această arie protejată are o suprafață de aproape 110 hectare și se află în Parcul Național Piatra Craiului.
Cea mai rapidă variantă să ajungi la Cheile Zărneștilor din București este pe DN1, urmând ruta Predeal-Pârâul Rece-Zărnești. Din orașul Zărnești mai ai de parcurs aproape șapte kilometri cu mașina pe Drumul Județean 112G, până la Cheile Zărneștilor, aflate în vestul satului Măgura.
Cheile Zărneștilor din județul Brașov sunt străbătute de valea râului Mare, ce în unele locuri dispare în calcarele trecătorii, pentru ca ulterior să apară iarăși la ieșirea din chei.
Având în vedere că este o arie protejată din Parcul Național Piatra Craiului, turiștii trebuie să lase mașina la mai multe sute de metri de intrarea în chei și să plătească o taxă de acces de 10 lei de persoană. Banii pott fi achitați online, prin SMS sau direct la bariera de acces.
”Cheile Zărneștilor se pot parcurge în aproximativ două ore fără dificultate de către oricine, cu mențiunea că trebuie să evitați pantofii cu toc și șlapii. Cu puțină șansă, puteți vedea și capre negre în zonă. Accesul se face foarte ușor, pe un drum forestier de unde încep mai multe trasee de drumeții. Canionul săpat în stânci de-a lungul mileniilor seamănă extrem de mult cu Cheile Bicazului. În total, traseul are în jur de opt kilometri, putând fi parcurs atât pe jos fără probleme, cât și de pasionații de ciclism. Peisajele sunt minunate la tot pasul. Accesul se face cel mai ușor prin orașul Zărnești, urmând traseul strada Râului – Valea Prăpăstiilor. Este preferabil să lăsați mașina în zona numită Fântâna lui Botorog, iar de acolo mai aveți de parcurs mai puțin de trei kilometri pe jos”, a declarat ghidul Marius Ștefănescu, potrivit Adevărul.
Aria protejată Cheile Zărneștilor oferă o combinație unică de peisaje montane, păduri dese și stânci impunătoare, atrăgând anual mii de turiști pasionați de drumeții și natură.
Vezi și Noua forță a României: Fabrica gigant care se reinventează, va face valuri în toată Europa