Locul din România unde o toaletă publică are prețul unei garsoniere. Unul dintre cazurile se află chiar în Orșova, unde autoritățile pasează responsabilitatea dintr-o parte în alta. Preţul unei astfel de investiţii se ridică la 34.000 de euro, atât cât valorează un apartament în oraş.
În luna noiembrie a anului trecut, administrația locală a achiziționat două toalete publice, în valoare de nici mai mult, nici mai puțin de 70 de mii de euro.
Viceprimarul din Orșova spune că primarul a specificat faptul că toaletele sunt doar pentru turişti, nu şi pentru locuitori. Viceprimarul mai spune că o toaletă a costat 34.000 euro, însă în 3-4 ani, investiţa se va amortiza.
Cu toste acestea, autoritățile promit să îndrepte situația.
Marius Stoica, primar Orșova, afirmăca toaletele sunt închise, pentru că au fost temperaturi scăzute şi că riscau conductele să fie îngheţate. Edilul mai spune că au costat mulţi bani, dar ca propunerea de achiziţionare este a consilierilor PNL.
Orșova este un municipiu în județul Mehedinți, Banat, România. Este situat pe malul lacului de acumulare Porțile de Fier I de pe Dunăre, în zona de vărsare a râului Cerna în Dunăre. La recensământul din 2011, populația orașului era de 10.441 locuitori.
Ca urmare a realizării lacului de acumulare Porțile de Fier I, vechea vatră a orașului a fost inundată în 1970, iar populația a fost strămutată pe un nou amplasament, incluzând terasele Dunării și ale Cernei și versantul de sud al Munților Almăjului, unde s-a construit un oraș complet nou (1966-1971), care a înglobat și satele Jupalnic, Tufari și Coramnic. Istoria Orșovei este foarte veche. Romanii au construit aici castrul Dierna, așadar prima atestarea documentară a localității datează din perioada romană, secolul II e.n. După Evul Mediu timpuriu, localitatea reapare menționată în documente în secolul al XIV-lea, fiind vorba despre o cetate de piatră. Mai târziu, localitatea a devenit un avanpost al austriecilor pe Dunăre, făcând parte din regiunea Banatului.
În 1910, este deschis șantierul naval. După Unirea Banatului cu România, este declarată oraș (la 1923). Dezvoltarea economică a Orșovei în perioada interbelică s-a desfășurat în jurul cărbunelui extras de la Mehadia și utilizat în rafinăria construită în port. La reforma administrativ-teritorială din 1968, orașul și zona împrejmuitoare este trecută în administrarea județului Mehedinți.