Locul din Scoția unde te poți muta cu doar 7.000 de lire! Mai sunt doar 4 locuitori, iar istoria orașului este una bizară

Dacă vreodată ai visat să te muți peste hotar, ei bine poți face asta într-o localitate din Scoția cu doar 7.000 de lire. Totuși ar fi bine să te uiți de două ori la această ofertă, deoarce peisajul este unul dezolant.
Alina Costache
19 dec. 2023, 18:31
Locul din Scoția unde te poți  muta cu doar 7.000 de lire! Mai sunt doar 4 locuitori, iar istoria orașului este una bizară
Locul din Scoția unde te poți muta cu doar 7.000 de lire! Mai sunt doar 4 locuitori, iar istoria orașului este una bizară

Un sătuc din Scoția se confruntă cu o populație redusă la doar 4 locuitori. Cu o istorie bogată și un prezent dezolant, această localitate, cunoscută și sub numele de „Cernobîl din Scoția”, a cunoscut o perioadă de înflorire în anul 1920, atunci când mulți oameni lucrau în industria navală locală. Regretabil, în prezent, satul a devenit o ruină, cu aspectul unui teren de luptă, case abandonate și clădiri în ruină.

Citește și: Cu ce echipă de fotbal ţine Alexandra Căpitănescu, Vocea României 2023. „E viaţa mea!” VIDEO

Doar patru locuitori mai trăiesc în această zonă, iar instituțiile importante au fost închise. Cu toate acestea, în ciuda aspectului sumbru, există o oportunitate neobișnuită pentru cei care își doresc să investească aici. Conform unui anunț de vânzare, este posibil să-ți achiziționezi o casă în această localitate din Scoția pentru suma de 7000 de lire sterline. Cu toate acestea, trebuie să ții cont că atmosfera și starea locației nu sunt neapărat prietenoase. Oamenii au părăsit într-un număr semnificativ complexul de locuințe din The Clune Park, situat în Port Glasgow, transformând Inverclyde într-un fel de oraș-fantomă, populat de doar patru locuitori.

„Sunt doar patru dintre noi acum. Văd un bărbat la capătul moșiei care își plimbă câinele, dar cam atât”, a spus Marshall Craig, unul dintre locuitorii orașului, potrivit The Sun.

În ciudat înfățișării stranii a localității, bărbatul a adăugat că nu are în plan să părăsească zona pentru că se simte ca acasă.

Steve Ronin și Kyle Urbex de la Urban Explorer au realizat un documentar despre The Clune Park. Cei doi au vizitat localitatea din Scoția și au rămas uimiți atunci când au văzut cum arată zona. Cele 430 de apartamente au rămas goale, iar unii proprietarii nu și-au luat lucrurile din locuințe.

„Unul dintre lucrurile care m-au frapat cel mai mult a fost că majoritatea blocurilor sunt abandonate și părăsite, dar unii oameni încă locuiesc acolo. Unele apartamente încă mai aveau o mulțime de bunuri în ele, ca și cum cineva ar fi ieșit pentru o zi și nu s-ar fi mai întors.

În afara apartamentelor, este surprinzător să vezi oameni care continuă să-și desfășoare viața normal și intră în case de lângă moșie, când 80% din aceasta este abandonată. Într-un fel, este trist să vezi ceea ce a fost cândva o comunitate înfloritoare, unde toată lumea se cunoștea, toate căzând în sine într-o stare de paragină”, a povestit Kyle Urbex.

Colegul său a susținut că oamenii care au mai rămas în zona părăsită nu vor ca The Clune Park să fie cunoscut. Mai mult, acesta a remarcat că se întâmplă lucruri periculoase în localitatea scoțiană.

„Locuitorii chiar nu vor ca acest loc să fie bine cunoscut. Ei vor să mențină pacea și liniștea și nu vor să apară la știri. Aici se întâmplă o mulțime de lucruri periculoase. Zona a fost afectată de incendii.”, a explicat Steve Ronin.

În plus, acesta a adăugat că magazinele, biserica și o școala au fost închise.

Citește și: O femeie a mers la cumpărături să ia dulciuri și s-a întors înapoi acasă cu 100.000 de euro: „E ireal. Nici într-un milion de ani nu m-aș fi gândit”

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Rezultate pe județe la Evaluarea Națională 2024. Află ce notă ai luat în funcție de locul în care ai susținut examenul. Harta edu.ro. Update
Capital.ro
Românii au primit strict interzis. Avertismentul venit chiar acum: Niciodată!
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Atenționare de călătorie pentru cei care pleacă în vacanță! MAE anunță incendii şi restricţii de circulaţie!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Doliu la Hollywood. A murit unul dintre cei mai celebri scenariști
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Alex, tânărul dat dispărut în Italia, a fost găsit mort! După zile întregi de căutări, acesta a fost găsit pe o insulă aflată pe râul Paive
Capital.ro
Ungurii întorc spatele UE. Alianța la care maghiarii nu vor să renunțe. E cel mai periculos joc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verifici online notele pe evaluare.edu.ro
substantial.ro
Un Cetățean Român Arestat Preventiv în Grecia pentru Provocarea Unui Incendiu
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?