Situată în complexul Vila Bran, Valea cu poveşti vă invită să retriţi copilaria pe un tarâm de basm.
Găsiţi aici Barlogul lui Culita, Casa Vrajitoarei, Castelul Printesei, Castelul Balaurului, Casuta lui Mos Craciun, Casuta Albei ca Zapada, Castelul lui Fat Frumos, Zona Arctica.
Vizita va fi plăcută nu numai pentru cei mică, dar şi pentru părinţii care se vor putea bucura de o zi relaxantă şi de un peisaj frumos de toamnă.
Tot în cadrul complexului puteţi servi prânzul la „stană”, restaurant aflat în apropiere de Valea cu poveşti.
Citeşte şi: Zile libere 2022. Mininvacanţe reduse de Crăciun şi Anul NOU. Festin de libere în ianuarie 2023
Muzeul Astra din Sibiu pregăteşte demonstrații meșteșugărești pentru copii în perioada 23-25 octombrie 2022
Situat în Sibiu, Muzeu Astra poate fi o altă destinaţie atractivă pentru copii, mai ales că în perioada 23 – 25 octombrie, când elevii au vacanţă, pregăteşte demonstrații meșteșugărești pentru copii. Cei mici vor parcurge drumul firului de lână de la oaie la straie.
Copiii vor putea experimenta torsul lânii, ţesutul sau pot vedea cum se fabricau opincile.
„Prelucrarea fibrelor textile a constituit o activitate casnică nelipsită aproape din fiecare gospodărie datorită necesității confecționării obiectelor de îmbrăcăminte sau de uz casnic. Veșmintele folosite vara, mai subțiri, erau pregătite din fibre vegetale (in, cânepă), iar cele folosite iarna, mai călduroase, erau pregătite din părul unor animale (oi, capre). Activitatea de prelucrare a fibrelor a determinat crearea unor unelte și instalații specifice. Industria casnică textilă are la bază activitatea de tors-țesut și mai apoi producerea țesăturilor cu ajutorul instalațiilor hidraulice.
În Muzeul ASTRA, Muzeul în aer liber, industria prelucrării textilelor este reprezentată prin gospodării-atelier de prelucrare a diferitelor tipuri de fibre și prin instalații hidraulice specifice: vâltori, pive și dârste, care reprezintă o etapă superioară de dezvoltare a tehnicii de prelucrare a țesăturilor în civilizația populară tradițională.
Pentru a comunica patrimoniul muzeal într-un mod cât mai facil și interactiv pentru publicul tânăr am propus realizarea unei instalații care să permită înțelegerea etapelor/operațiunilor executate în cadrul proceselor de prelucrare a lânii”, au anunţat reprezentanţii Muzeului Astra.
Accesul în Muzeul Astra din Sibiu se face pe bază de bilet, care costă 35 lei pentru adult şi 9 lei pentru copil.
Castelul de lut de pe Valea Zânelor
Fie că ai parcurs spectaculosul Transfagarasan sau că ai vizitat Sibiul, nu rata nici Grădina Zânelor şi Castelul de Lut de pe Valea Zânelor.
Preţul de intrare este de 15 lei de persoane. Plata se poate face numerar sau cu cardul. Copiii până în 3 ani beneficiază de gratuitate.
Pista de Bob din Toplița
Pista de bob din Toplița funcționează în cadrul Pensiunii Baciu din Toplița și este cea mai lungă pistă de bob din România. Lungimea este de peste 1800 m. Pista are o secțiune de coborâre, cea mai mare parte prin pădure, sania ajungând până la viteza de 40 km/h și o secțiune de urcare lentă. Circuitul urcare-coborâre durează aproximativ 8 minute.
Copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 8 ani pot participa doar însoțiți de un adult. E permis accesul a doua persoane într-o sanie cu condiția sa nu depășească 150 kg împreună.
Tarifele sunt de 20 lei pe tură pentru copii cu vârste între 3-14 ani şi 25 lei pe tură pentru persoane peste 14 ani.