Iată o selecție de cabane aflate în inima munților pe care nu ai cum să nu le adori. Dacă ai nevoie să uiți de agitația din jurul tău sau pur și simplu vrei să te bucuri de frumusețea naturii pe timpul toamnei, aceste locuri îți vor face inima să tresară de entuziasm datorită peisajelor superbe.
Străjerii Verzi
Străjerii Verzi se află la 15 kilometri de Castelul Bran și la maximum trei ore de București, în mijlocul naturii, într-un micuț sat din județul Brașov, între Piatra Craiului și Bucegi. Aici pare că timpul s-a oprit în loc, iar frumusețea locului nu are cum să nu-ți rămână întipărită în minte pentru o eternitate. Satul Șirnea, căci despre el vorbim, este primul sat turistic din România, primind această titulatură în urmă cu aproape șase decenii și asta datorită lui Nicolae Frunteș. El a fost profesor de biologie la școala din sat și pentru că a fost cucerit de frumusețea locului a decis să promoveze zona printre turiștii străini.
Aici, turiștii găsesc patru canabe de tip A-frame, foarte cozy, cum spune românul modern care vrea să se simtă ca acasă peste tot pe unde merge, care impresionează cu căldura lor. Decorul superb este confecționat integral din lemn, iar geamurile de pe fața cabanelor permite vizualizarea priveliștii spectaculoase către pădurea de brazi în permanență.
Cabanele dispun de parcare gratuită, internet, grătar, terasă și multe alte beneficii, iar prețul este unul pe măsură. Un sejur de două nopți, pentru două persoane, costă în această perioadă aproximativ 3.000 de lei.
Greeen Cottage
Cabana Green Cottage este o oază de liniște în inima naturii, primitoare, cu aer curat din plin, intimitate și o priveliște care îți va face inima să tresară. Green Cottage se află tot în județul Brașov, în Râșnov, la mai puțin de 10 kilometri de centrul orașului Bran și poate găzdui până la șase persoane.
Cabana poate fi închiriată pentru minimum două nopți, iar tariful pentru o noapte pornește de la 900 de lei, potrivit informațiilor de pe site-ul de specialitate booking.com.
Cazarea dispune de bucătărie proprie și multe alte alte facilități de care oaspeții se pot folosi pentru a avea parte de o vacanță confortabilă și completă.
Este bine de știut că pentru a ajunge la cabană, turiștii trebuie să parcurgă o porțiune de 200 de metri de drum abrupt, neasfaltat. Pe timpul iernii, dacă ninge, este necesată o mașină 4×4.
Cabana Berg
Cabana Berg este situată în localitatea Păltinei, din comuna clujeană Someșu Rece, la 30 de kilometri de centrul orașului Cluj-Napoca. Unitatea de cazare este impunătoare, dar și spectaculoasă, fiind formată din două corpuri.
Construită după modelul scandinav, cu geamuri mari, decor minimalist cu elemente simple și atenție desăvârșită la detalii, Cabana Berg e locul perfect pentru o experiență care să-ți readucă liniștea sufletească, iar priveliștea oferită te transpune direct într-un basm.
Cabana poate găzdui până la 10 persoane și pune la dispoziția turiștilor o bucătărie echipată cu toate dotările, grătar la exterior, jocuri pentru grupuri și familii, o bibliotecă pentru cei care vor să citească o carte în timp ce admiră peisajul idilic. Mai mult, cazarea dispune și de ciubăr.
Un lucru important de reținut este acela că unitatea se închiriază doar integral, pentru minimum două nopți. Aici, tariful pentru o noapte de cazare pornește de la 1.500 de lei.
Vila Negraș
Vila Negraș este amplasată în comuna Valea Doftanei, în județul Prahovei, la 130 de kilometri de București. Aflată într-un cadru natural de poveste, oferă turiștilor ocazia de a se bucura de natură și de o liniște asurzitoare. Unitatea de cazare se află între văile Pravova și Telejan, accesul realizându-se pe DN1 – Valea Prahovei, Câmpina fiind punctul de acces către comuna Valea Doftanei.
Cabana se adresează în special familiilor, având o capacitate de 9 persoane, dispunând de trei dormitoare, un living uriaș, bucătărie utilată, zonă de dining, o terasă superbă, saună, jacuzzi și parcare privată.
Vila Negraș pune la dispoziția turiștilor o plajă privată aflată în imediata vecinătate, rachete de badminton, grătar și proțap, jocuri de societate, parcar pentru cinci mașini și multe alte facilități. Tariful pentru o noapte de cazare pornește de la prețul de 900 de lei.
Amfiteatrul Transilvania
Amfiteatrul Transilvania, amplasat în zona Moeciu, este un loc căruia trebuie să îi treci pragul măcar o dată în viață, așa că nu putem să nu-l amintim. Locul idilic se întinde pe mai mult de 100 de hectare și este construit în clădiri mai vechi de 200 de ani. Aici totul a fost făcut ecologic, cu mobilă din lemn și materiale naturale. Până și vopseaua a fost realizată manual din plante și fructe.
Deși este un loc izolat, poți ajunge destul de ușor aici. Pentru a ajunge cu mașina aici, trebuie să ajungi mai întâi în localitatea Cheia. Din localitatea, drumul către Amiteatrul Transilvania este marcat, însă este nevoie de o mașină 4×4 pentru a nu avea parte de probleme. Cei care vor să ajungă pe jos aici, o pot face pe Traseul Ecoturistic T9, care începe din centrul localității Moeciu de Sus, chiar din dreptul școlii. Acolo se află un indicator cu un omuleț portocaliu care îi însoțește pe turiști până la cazare. Lungimea traseului este de patru kilometri dus-întors. Traseul este unu superb, care îți permite să te bucuri de spectacolul naturii. Tariful pentru o noapte de cazare pornește de la 700 de lei.
Citește și: Cât costă să petreci câteva zile în vila lui Nicolae Ceaușescu de la Neptun
La noi la munte
Cabana La noi la munte, aflată la 1.050 metri altitudine, este amplasată în satul Mătișești din comuna Horea, județul Alba, în inima Munților Apuseni. Aflată pe drumul turistic DN1R care leagp Clujul de Alba, cabana oferă o priveliște spectaculoasă asupra văii.
Cabana are o capacitate de cazare de 8+2 persoane și este formată din Casa Veche și Casa Nouă, fiind denumite și Domeniul Casa Veche.
Casa Veche are două apartamente cu 2 dormitoare matrimoniale, situat la parter, și o mansardă cu pat dublu și geamuri mari, la etaj. Cabana Nouă are o suprafață open-space cu o capacitate de maximum 3 persoane, fiind dotată cu un pat dublu și o canapea extensibilă.