Minunile s-au ţinut lanţ pe plaiurile mioritice, de-a lungul anilor. Și se mai înfăptuiesc şi azi. Iar asta li se datorează, în mare parte, icoanelor făcătoare de minuni.
Locuri făcătoare de minuni
În judeţul Tulcea, în comuna Frecăţei, se află unul dintre cele mai importante lăcaşuri de închinăciune, Mânăstirea Celic Dere. Situată la numai 22 km de Isaccea, a fost construită pe la 1841 de către călugări români şi ruşi. Mânăstirea păstrează o colecţie de artă medievală, obiecte de cult, chiar şi o icoană adusă tocmai de la muntele Athos. Tot aici sălăşluieşte şi icoana făcătoare de minuni a Domnului Iisus Hristos, încă de pe vremea războiului ruso-turc. Se mai numeşte şi „Icoana care se curăţă singură”.
Citeşte şi Icoana vindecătoare de cancer a ajuns la Sibiu. Credincioşii se pot ruga la ea toată săptămâna VIDEO
Tot în Paraclisul bisericii veghează la binele credincioşilor aflaţi în nevoie încă o icoană făcătoare de minuni, cea a Maicii Domnului Nerosaiskaia. Tot pe aceste meleaguri, la vreo 20 km de Călăraşi, lângă Ostrov, se înalţă plină de semeţie Mânăstirea Dervent. Loc binecuvântat de Dumnezeu, înveşmântat azi cu straie noi. Mânăstirea Dervent îşi oferă harul divin tuturor credincioşilor. Nu puţini cei ce şi-au găsit tămăduirea sub icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului sau sub oblăduirea Sfintelor Cruci din piatră masivă.
Continuarea articolului şi ce este TRIUNGHIUL CREDINŢEI, pe libertateapentrufemei.ro