Locurile de muncă la care te poți angaja, dacă nu vrei stres la job! Ai mai multe opțiuni decât ai fi crezut

Dacă îți cauți de muncă, trebuie să știi că există și joburi la care ai putea să te angajezi, fără să îți bați capul prea tare cu ce ai de făcut. Vezi mai jos toate detaliile.
Filip Stan
17 iun. 2024, 22:45
Locurile de muncă la care te poți angaja, dacă nu vrei stres la job! Ai mai multe opțiuni decât ai fi crezut

Încordarea, tensiunea, constrângerea, solicitarea. O întreagă gașcă care, sub numele de stres, urmărește mișcări și provoacă reacții, de cele mai multe ori nu foarte pozitive.

Te-ar putea interesa și Angajări 2024. Oferă 2.500 de lei salariu net, bonusuri şi bonuri de masă, dar nu găsesc angajaţi. „Ne confruntăm şi noi cu o criză”

Stresul este o reacție normală a organismului atunci când apar schimbări sau provocări în viața noastră, iar jobul este pentru mulți principalul generator de stres: un deadline depășit, mai multe task-uri decât erau prevăzute inițial, cearta cu un coleg etc.

Marea problemă din jurul stresului dezvoltat la un loc de muncă este că nu poate fi lăsat la birou, după terminarea orelor de program.

În lipsa unei organizări foarte bune la locul de muncă și a unor probleme personale, ce nu își găsesc o rezolvare pe termen scurt, stresul își poate găsi loc extrem de ușor în viața unei persoane.

Nivelul de stres organizațional și modul în care este acesta perceput diferă de la persoană la persoană, iar în cazul în care nu se iau măsuri prompte pentru diminuarea acestei stări, urmările pe termen lung pot afecta bunăstarea generală.

Dacă ești una dintre persoanele care au dificultăți în gestionarea stresului la job, ai putea să te îndrepți către profesii mai relaxate. Alegerea unui job care nu te stresează poate avea multiple beneficii pentru sănătatea ta mentală, fizică și pentru viața ta personală.

Joburile care te feresc de stres

Plasator cinematograf

Activitatea la job implică vânzarea și rezervarea biletelor de cinema, direcționarea clienților către sălile de cinema, verificarea biletelor, oferirea de asistență în găsirea locurilor și asigurarea suportului pentru gestionarea activității cinematografului.

Este un job cu un nivel de stres redus, având sarcini clare și repetitive, un mediu de lucru plăcut și oportunități de a interacționa cu oameni care vin să se relaxeze și să se bucure de filme. De asemenea, oferă un program de lucru flexibil, iar după ce-ți termini tura poți oricând să rămâi la un film

Florist / Designer Floral

Dacă ești o persoană creativă și ai o dragoste autentică pentru flori, poți alege să creezi aranjamentelor florale în fiecare zi. La job vei asistarea clienții în selectarea florilor, recipientelor, panglicilor și a altor accesorii. De asemenea, trebuie să te asiguri că florile sunt proaspete și suficiente pe stoc.

Este un job care îți permite exprimarea creativității și oferă satisfacția de a lucra într-un mediu plin de culoare și parfum. Interacțiunea cu clienții și bucuria de a crea aranjamente frumoase pot fi foarte relaxante și plăcute. De asemenea, este un loc de muncă unde poți experimenta satisfacția de a aduce bucurie altora prin creațiile tale florale.

Operator Verificare Stingatoare

La job trebuie să faci verificarea, reîncărcarea și repararea stingătoarelor de incendiu. Ai nevoie de permis de conducere categoria B, iar experiența în domeniu constituie un avantaj, dar nu este obligatorie, deoarece calificarea se poate obține la locul de muncă. Muncești atât independent cât și în echipă, iar asta e minunat când colegii sunt un factor de stres.
Jobul oferă un nivel redus de stres datorită naturii repetitive și tehnice a sarcinilor, precum și oportunități de formare și dezvoltare la locul de muncă.

Asistent Translator

Activitatea la job presupune să asiguri suport administrativ și de traducere/interpretariat pentru diverse limbi străine, redactezi documente, faci rapoarte și analize, participă la ședințe periodice în calitate de translator.

Activități administrative și de traducere sunt bine definite și previzibile, reducând astfel nivelul de stres. De asemenea, oferă posibilitatea de a lucra într-un mediu multicultural și de a-ți folosi competențele lingvistice.

Content Reviewer

Rolul implică luarea de decizii conform politicilor și procedurilor definite, interacțiunea eficientă cu echipele interne și ale clientului, revizuirea și validarea imaginilor.
Jobul oferă un mediu de lucru structurat și clar definit, ceea ce contribuie la un nivel redus de stres. Activitățile repetitive și bine documentate ajută la crearea unui mediu previzibil și

Librar

Principalele responsabilități includ vânzarea de cărți, gestionarea stocurilor și evidența documentelor.

Jobul de librar oferă un mediu liniștit și plăcut, ideal pentru persoanele care iubesc cărțile și interacțiunea cu clienții pasionați de lectură. Este un loc de muncă care are sarcini bine definite și fără presiuni mari.

Operatori Supraveghere Video

Toată ziua vei supravegherea activitățile punctelor de lucru conform specificațiilor fișei postului și procedurilor interne, identificarea evenimentelor ce contravin normelor, verificarea înregistrărilor video, analizarea situațiilor de alarmă, raportarea activităților superiorului ierarhic, și asigurarea funcționării corecte a echipamentului de supraveghere.

Bibliotecar școlar

Te vei ocupa de gestionarea bibliotecii școlare și asigurarea accesului elevilor la resursele necesare pentru sarcinile școlare și dezvoltarea interesului pentru lectură.

Un job de bibliotecar școlar oferă un mediu de lucru calm și organizat, perfect pentru cei care iubesc cărțile și doresc să contribuie la educația tinerilor într-un mod liniștit și plăcut.

Vânzător magazin ceai și cafea

Un job în vânzări nu este cel mai lipsit de stres, dar dacă magazinul este unul de ceai și cafea, singurul motiv de trepidații va fi că ai băut a doua cafea.Te vei ocupa de vânzarea de ceai și cafea, oferirea de informații despre produse și accesorii, prepararea băuturilor pentru clienți, și asigurarea unei experiențe plăcute pentru clienți.

Citește și Angajări 2024, ofertă de nerefuzat pentru românii calificaţi. Ce este cardul de oportunitate pentru Germania, valabil un an

Acest job oferă un mediu relaxat și plin de arome plăcute, perfect pentru pasionații de ceai și cafea. Interacțiunea cu clienții într-un context prietenos și informal contribuie la un nivel redus de stres, conform Gândul.ro.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Asociațiile de proprietari nu sunt obligate. Proprietarii de apartamente nu au drept. Legea spune clar
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Femeia care nu-l slăbește pe un celebru politician. Prinși din nou în fapt
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Un mort și șase răniți după ce o mașină a intrat pe terasa unei cafenele din Paris
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'