Locurile de parcare s-au scumpit în Bucureşti. Preţurile parcărilor variază în funcţie de zonă. Cele mai scumpe locuri de parcare sunt cele din zona A, adică cele din centrul Capitalei.
Citeşte şi Transparenţă şi Digitalizare pentru parcările din Bucureşti
Preţul parcărilor din centrul oraşului au crecut de la 84 de lei, la 600 de lei pe an. În zona B tariful va fi de 500 lei anual față de 66 de lei, în C va fi de 400 față de 55 de lei și în zona de D va fi de 300 de lei, față de 37 de lei, potrivit stiripesurse.
Reamintim că primarii de sector au fost cei care au cerut majorarea taxelor.
Principala modificare este că taxa e calculată anual, nu pe zi ca până acum. Asta a atras nemulțumirea consilierilor din opoziție care au întrebat ce face proprietarul care vinde mașina sau se mută. „Rămâi cu banii luați” – a fost concluzia și așa s-a votat.
Bucureştiul se transformă pas cu pas în capitală SMART prin intermediul aplicaţiilor mobile. Acum, toţi bucureştenii pot verifica cu aplicaţia AmParcat, dacă plata parcării, făcută cu cash sau prin mijloace electronice, este înregistrată în sistemul informatic.
Taxa lunară de parcare lângă bloc a ajuns să coste în Iaşi cât rata la o maşină nouă. În ultimii doi ani, cel mai scump loc de parcare a costat 1.021 lei/lună, respectiv peste 12.200 lei/an, potrivit Ziarul de Iaşi.
În prezent, cel mai mare contract încheiat de Primărie ajunge la 510 lei/lună, respectiv peste 6.100 lei/an, un cost asemănător cu un sejur exotic în Republica Dominicană. Costul mediu al unui loc de parcare rezidenţial oferit de Primărie este de 119 lei/lună.
Clujul încasează anual din parcări de cinci ori mai multe, fiind urmat de Oradea, Sibiu, Braşov şi Timişoara.