Loredana, adolescenta care și-a ucis prietena într-un hotel din Mangalia, atitudine sfidătoare în sala de judecată. Avocatul familiei victimei a rămas șocat: „Apărătorul ei i-a șoptit ceva și ea a început să râdă. Nu putea răspunde la întrebări simple”

În vara anului 2023, o crimă comisă la Mangalia înfiora o țară întreagă. Alina Ciobanu, o adolescentă de 18 ani, a fost ucisă de prietena ei cea mai bună, iar trupul neînsuflețit i-a fost abandonat sub o bancă, într-un parc din oraș. Cele două adolescente erau din Vaslui și plecaseră la Mangalia ca să muncească pe timpul verii. Se cazaseră împreună într-o cameră de hotel din stațiune.
Irina Dumitrescu
29 ian. 2024, 09:15
Loredana, adolescenta care și-a ucis prietena într-un hotel din Mangalia, atitudine sfidătoare în sala de judecată. Avocatul familiei victimei a rămas șocat:

Loredana Atănăsoaie, criminala din Mangalia, a fost arestată preventiv la scurt timp după ce a comis crima. La începutul acestui an, ea a revenit în sala de judecată pentru verificarea legalității și temeiniciei măsurii arestului său preventiv. Adolescenta a sperat până în ultima clipă că va scăpa de arestul preventiv și va fi plasată în arest la domiciliu. Tânăra s-a prezentat foarte relaxată în fața instanței de judecată, surâzătoare, ba chiar a râs atunci când avocatul din oficiu i-a șoptit ceva.

Loredana, adolescenta care și-a ucis prietena într-un hotel din Mangalia, atitudine sfidătoare în sala de judecată

Apărătorul familiei victimei, avocatul Florin Răican, a fost aproape șocat de atitudinea criminalei din sala de judecată. Acesta a dezvăluit faptul că criminala a fost extrem de relaxată și bine-dispusă până în momentul în care și-a făcut apariția judecătorul, iar procurorul a solicitat menținerea măsurii arestului preventiv. Răican a adăugat faptul că Loredana nu a fost în stare să răspundă la întrebări extrem de simple sau ezita foarte mult până să dea un răspuns.

Loredana a fost adusă în sala de judecată de către o domnișoară polițist și părea că nu este afectată de nimic din ceea ce se întâmpla în jurul său. Avocatul desemnat din oficiu s-a apropiat de ea și i-a șoptit câteva cuvinte, moment în care Loredana a început să râdă. Aceasta și-a păstrat buna dispoziție până în momentul în care în sală a intrat judecătorul de drepturi și libertăți.

În timp ce procuroarea a solicitat menținerea arestului preventiv față de autoarea omorului, avocatul său a încercat, fără temei și fără argumente, să solicite modificarea măsurii din arest preventiv în arest la domiciliu, arătând că în viitor va solicita chiar și controlul judiciar. În același timp, colțurile gurii Loredanei au căzut și consternarea a înlocuit veselia de pe fața sa. Ai fi putut crede că nu înțelege nimic din ceea ce se întâmpla atunci. Probabil, chiar a crezut că va primi arest la domiciliu și se va întoarce acasă, nicidecum în penitenciar”, a declarat avocatul Florin Răican pentru Ediția de Sud.

Avocatul familiei victimei a rămas șocat: „Nu părea afectată. Nu putea răspunde la întrebări simple”

Avocatul apărării a solicitat magistraților schimbarea încadrării juridice a faptei din omor în omor calificat, motivându-și solicitarea prin faptul că Loredana și-a premeditat gestul: în loc să apeleze la 112, să încerce să salveze viața Alinei, i-a ținut mâna la gură timp de 30 de minute, pentru ca aceasta să nu țipe.

Am stat față în față cu Loredana. Tot limbajul corpului arată că încearcă să ne manipuleze. Când o vezi, nu îți vine să crezi că a fost capabilă de o astfel de oroare, este împotriva oricărei matrici comportamentale. Dar dacă îi vezi privirea, jocul ochilor, modalitatea în care își ține picioarele, modul în care își caută cuvintele, îți dai seama că minte, o persoană experimentată nu are cum să nu observe acest lucru. Sigur, aceasta poate fi o părere subiectivă.

Dar dovada că minte se găsește în filmul evenimentelor din acea noapte, este un film întrerupt, are părți mari care lipsesc. Ea încearcă să dea niște explicații, dar dacă am pune-o în fața unei reconstituiri cred că ar apărea mari surprize. O întrebam ‘în care parte a gâtului ai rănit-o, în partea stângă sau dreapta?’, iar ea răspundea ‘stați să mă gândesc, în dreapta’. ‘M-a mușcat de mână’, spune la un moment dat. ‘De care mână?’. ‘De… de dreapta’. Îi trebuie foarte mult timp să răspundă la întrebări foarte simple”, a explicat avocatul Florin Răican.

Alina Ciobanu nu a avut o viață deloc ușoară. Adolescenta ucisă provenea dintr-o familie fără posibilități financiare, fiind cinci frați. Din cauza violenței la care era supusă de tatăl ei, tânăra ar fi plecat de acasă. Și mama și sora ei ar fi procedat la fel din același motiv.

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Subiecte geografie la Bacalaureat 2024. Cum se rezolvau și care este baremul de corectare. Proba la alegere a profilului la BAC 2024. Update
Capital.ro
Cutremur în cazul Caracal. Ce a făcut Gheorghe Dincă în închisoare
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Transportatorii se revoltă! Restricțiile de circulație de pe Valea Oltului vor duce la noi scumpiri
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Abonații Netflix de delectează cu un film de zile mari. Producția a rupt topurile
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Caz rarisim! El este elevul care a luat cea mai mică notă din România, la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cum se apără femeia acuzată că ar fi mușcat un copil pe o plajă din Năvodari: „Am căzut peste copil”. Băiețelul de șase ani ar fi rămas cu sechele
Capital.ro
Vladimir Putin vrea să facă PACE: Rusia este pregătită
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
România va încasa 12.250.000 de euro în urma participării la Campionatul European de fotbal – EURO 2024
MediaFlux
JOE BIDEN, anunț privind RETRAGEREA! CUTREMUR în SUA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!