LOTERIA BONURILOR FISCALE. Prima extragere pentru Loteria bonurilor fiscale, organizată de Ministerul Finanţelor Publice şi ANAF, a avut loc luni, în a doua zi de Paşti. Toate bonurile fiscale de valori cuprinse între 6 lei şi 6,99 lei, din data de 7 februarie 2015, au fost declarate câştigătoare la prima extragere a Loteriei Bonurilor. Mai jos vă prezentăm modul în care s-au desfăşurat extragerile de luni:
Citeşte şi: LOTERIA BONURILOR FISCALE. Peste 4.200 de români au depus cerere de revendicare a premiului de la Fisc
Etapele desfăşurării Loteriei bonurilor fiscale
Pentru început se pregătesc urnele, bilele şi cântarul pentru trageri (efectuate de coordonatorul tragerii). Mai apoi, este verificată integritatea bilelor, numărul şi aşezarea lor în toate seturile de bile care pot fi folosite la tragere. Potrivit regulamentului de organizare şi desfăşurare a extragerilor Loteriei bonurilor fiscale, se alimentează urnele cu curent electric şi se verifică integritatea şi funcţionarea urnelor prin efectuarea de teste cu bile.
După ce urnele au fost verificate este scos cântarul din seif şi se poziţionează pe masa unde va fi efectuată cântărirea cu minimum o oră înaintea procesului de cântărire (pentru aclimatizare şi autocalibrare), apoi se calează (aşezarea la orizontală).
Sunt cântărite bilele în prezenţa Comisiei pentru supravegherea efectuării extragerilor Loteriei bonurilor fiscale (comisia de tragere) şi sunt pregătite toate urnele de tragere (inclusiv cele de rezervă).
Extragerea variantelor câştigătoare pentru Loteria bonurilor fiscale
Se introduc bilele în urne în prezenţa comisiei de tragere pentru fiecare fază a Loteriei bonurilor fiscale, după cum urmează:
Coordonatorul activează tabloul de comandă al urnei şi se selectează numărul de bile care urmează să fie extras, aferent fiecărui joc.
Se extrag în prezenţa comisiei de tragere bilele corespunzătoare pentru fiecare etapă:
După terminarea tragerilor sunt semnate procesele-verbale de către membrii comisiei de tragere şi sunt verificate de către coordonatorul tragerii împreună cu preşedintele comisiei de tragere (în cazul apariţiei de greşeli în completare atât în timpul tragerii, cât şi după tragere, este înlocuit respectivul proces verbal).
După verificarea proceselor-verbale, acestea sunt predate reprezentantului C.N.L.R. – S.A. în vederea transmiterii, în prima zi lucrătoare ulterioară datei extragerii, atât în format letric, cât şi electronic, către Serviciul de comunicare, relaţii publice, mass-media şi transparenţă din cadrul M.F.P., respectiv către Serviciul comunicare relaţii publice şi mass-media din cadrul A.N.A.F.
Se predă plicul cu procese-verbale, sigilat şi ştampilat de către coordonator, reprezentantului A.N.A.F./M.F.P, după caz.
Se depozitează bilele şi cântarul în seif, după care acesta se închide şi se sigilează.
Se asigură urnele cu prelate de protecţie.
Se opreşte alimentarea cu curent electric a urnelor.
Ce se întâmplă facă urna se strică
În cazul în care urna se defectează în timpul probelor premergătoare tragerii, tragerile se efectuează cu urna de rezervă şi cu setul de bile corespunzător.
În situaţia în care urna se defectează în timpul extragerii bilelor, numerele deja extrase sunt validate şi se reporneşte procesul de extragere pentru bilele rămase, iar dacă nu se reuşeşte acest lucru, se va continua extragerea folosindu-se urna de rezervă şi setul de bile corespunzător acesteia, cu menţiunea că în canalul colector se vor introduce bila/bilele deja validată/e.
Dacă o urnă se blochează după selectarea unei bile, iar aceasta nu mai poate fi extrasă, numărul bilei se validează. Se reporneşte urna, iar dacă nici această operaţiune nu reuşeşte, se trece la urna de rezervă cu setul de bile corespunzător, cu menţiunea că în canalul colector se vor introduce bilele deja validate.
Orice alte incidente tehnice neprevăzute sunt soluţionate în funcţie de posibilităţile existente astfel încât să se asigure finalizarea tragerii.
LOTERIA BONURILOR FISCALE. Sediile FISC-ului au fost luate cu asalt de câştigători la loteria fiscală. În prima zi după extragere, aproape 1.300 de bonuri fiscale câştigătoare au fost depuse în doar jumătate din ţară, informează România TV. În aceste condiţii, premiul pentru fiecare câştigător ar putea fi doar de câteva sute de lei.
Dacă aveţi un bon fiscal cu suma cuprinsă între 6 şi 6,99 lei emis în data de 7 februarie înseamnă că aţi câştigat la prima extragere ocazională realizată de Loteria Română pentru Loteria Bonurilor Fiscale.
Până acum cele mai multe persoane care şi-au revendicat premiul au depus cereri la DGRFP Iași – 709 persoane. Pe locul doi se află DGRFP Brașov – 651 persoane, urmată de DGRFP Galați – 568 persoane, DGRFP București – 548 persoane, DGRFP Ploiești – 496 persoane, DGRFP Cluj – 490 persoane, DGRFP Timișoara – 413 persoane şi DGRFP Craiova – 370 persoane.
Marele premiu de 1 milion de lei oferit în cadrul Loteriei Bonurilor Fiscale va fi împărţit între toţi cei care vor depune bonurile câştigătoare la orice unitate teritorială a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
Bonul trebuie să fie însoţit de actul de identitate al câştigătorului sau a paşaportului şi o cerere model.
Loteria bonurilor fiscale constă în extragerea aleatorie de numere, în vederea acordării de premii în bani, persoanelor fizice rezidente şi nerezidente în România, deţinătoare de bonuri fiscale care atestă cumpărarea de bunuri sau servicii pe teritoriul României.
LOTERIA BONURILOR FISCALE. Lista premianţilor va fi publicată pe site-ul Ministerului Finanţelor, care va face şi plata câştigurilor în termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, după validarea bonurilor fiscale de către inspectorii fiscali.
În cazul în care nu există câştigători, fondul de premiere se reportează pentru extragerea următoare.
LOTERIA BONURILOR FISCALE va fi organizată lunar, în prima duminică după data de 15 a fiecărei luni, pentru luna anterioară, dar va putea fi organizată şi ocazional, de Sărbători. Sunt valabile bonurile fiscale achitate cu cardul, cu bonuri de masă, precum şi cele eliberate de casele de schimb valutar sau de firme neplătitoare de TVA.
LOTERIA BONURILOR FISCALE. Următoarea extragere a Loteriei fiscale va avea loc iulie. Regulamentul Loteriei stipulează că extragerile vor avea loc lunar, în prima duminică de după data de 15, şi că pot fi organizate şi ocazional, de sărbători.
Citeşte şi:
LOTERIA BONURILOR FISCALE. Cine este primul câştigător: „Mi-am luat o cafea la benzinărie”
LOTERIA BONURILOR FISCALE: Opt pâini i-au adus unui bucureştean bonul câştigător
LOTERIA BONURILOR FISCALE: Cel mai ghinionist român
LOTERIA BONURILOR FISCALE. Când şi cum vor primi banii CÂŞTIGĂTORII