Loţiunea de plajă previne arsurile solare, apariţia bolilor de piele, dar şi îmbătrânirea prematură a acesteia. Factorul de protecţie indică timpul pe care îl poţi petrece în soare fără să te alegi cu arsuri. Aşadar, dacă vrei să stai toată ziua pe plajă, îţi recomand să alegi o loţiune de plajă cu SPF 50. Asta nu înseamnă că, dacă ai aplicat un strat de loţiune de plajă cu factor de protecţie mare, poţi sta liniştită la soare până când acesta apune. Crema trebuie reaplicată de mai multe ori pe parcursul zilei dacă vrei ca pielea ta să nu aibă de suferit.
Un alt factor important, de care trebuie să ţii cont atunci când alegi o loţiune de plajă, este spectrul de protecţie. Este indicat ca acesta să fie cât mai larg pentru a îţi oferi protecţie atat în cazul radiaţiilor UVA (acestea duc la îmbătrânirea prematură şi pot cauza apariţia cancerului de piele), cât şi în cazul radiaţiilor UVB (cele care produc arsurile solare).
Dacă ai senzaţia că hainele te protejează de radiaţiile solare, ei bine trebuie să ştii că te înşeli. Spre exemplu, un tricou purtat într-o zi petrecută la soare îţi oferă protecţie de numai 8%!
Foarte important este să aplici produsul cosmetic care îţi garantează protecţie solară pe absolut orice porţiune a corpului tău. Adesea uităm să aplicăm loţiune pe urechi, în spatele genunchilor ori în tălpi.
Citeşte mai mult pe feminis.ro.