In anul 2013, Loteria Romana a acordat la jocurile automatizate pe care le organizeaza peste 6,6 milioane de premii in valoare totala de peste 615,9 milioane lei (peste 139,3 milioane de euro), dupa cum urmeaza:
Jocul Loto 6/49
La Loto 6/49 s-au inregistrat 1.441.453 de castiguri, in valoare totala de peste 179,8 milioane lei (peste 40,6 milioane de euro).
Jocul Noroc
La Noroc s-au inregistrat 15.946 de castiguri, in valoare totala de peste 15,3 milioane lei (peste 3,4 milioane euro).
Jocul Joker
La Joker s-au inregistrat 558.101 castiguri, in valoare totala de peste 19,9 milioane lei (peste 4,5 milioane euro).
Jocul Noroc Plus
La Noroc Plus s-au inregistrat 95.444 de castiguri, in valoare totala de peste 2,8 milioane lei (peste 648.000 de euro).
Jocul Loto 5/40
La Loto 5/40 s-au inregistrat 11.256 de castiguri, in valoare totala de peste 8,9 milioane lei (peste 2 milioane de euro).
Jocul Super Noroc
La Super Noroc s-au inregistrat 62.862 de castiguri, in valoare totala de peste 1,3 milioane lei (peste 313.500 de euro).
Jocul Pronosport
La Pronosport s-au inregistrat 8.863 de castiguri, in valoare totala de peste 264.200 lei (peste 60.000 de euro).
Jocul Prono-S
La Prono_S s-au inregistrat 793 de castiguri, in valoare totala de peste 148.150 lei (peste 33.560 de euro).
Jocul Pariloto
S-au inregistrat 520.702 castiguri, in valoare totala de peste 19,2 milioane lei (peste 4,3 milioane euro).
Jocul Videoloterie
S-au inregistrat 3.910.784 castiguri, in valoare totala de peste 367,9 milioane lei (peste 83,2 milioane euro).
Americanul Richard Lustig este cel care este dispus de câte ori are ocazia, mai ales în cadrul emisiunilor TV, să dezvăluie secretele sale în ceea ce priveşte norocul pe care l-a avut, “nimerind” numerele câştigătoare, scrie EVZ.ro.
După cum nota nu demult inquisitr.com, Lustig a scris şi o carte în care dezvăluie secretele pe care le-a folosit de fiecare dată. “Soluţia cea mai bună este să se joace frecvent aceleaşi numere. Şansele cresc dacă oamenii se asociază şi joacă pe acelaşi bilet o sumă mai mare de bani. Ei nu trebuie să uite că e nevoie de un contract scris încheiat între ei, căci neînţelegerile le pot crea mari probleme ulterior. Un alt sfat este ca “oamenii să nu depăşească o anumită sumă, pe care o joacă la loterie şi să nu devină dependenţi de o asemenea activitate. În plus, nu trebuie să cheltuiască mai mult decât au şi să nu dea din banii alocaţi pentru alte cheltuieli”.
“Există patru reguli de care orice jucător serios la loto ar trebui să ţină seama”, mai spune Richard Lustig, “fost cântăreţ şi toboşar la emisiunea Good Morning America”, după cum precizează huffingtonpost.com. “Alege singur numerele, nu lua bilete cu numere aleatorii, de la agenţie; Cercetează dacă numerele tale au mai câştigat vreodată; Alege 10 seturi de numere norocoase şi foloseşte-le de câte ori cumperi bilete”; Cumpără cât de multe bilete îţi permiţi, dar nu depăşi bugetul”. Ca un fapt inedit, cu sumele câştigate la loto, Richard şi-a cumparat o casă, o motocicletă Harley Davidson şi un Jaguar!
Din 2001, de când preţul unei variante s-a scumpit de 40 de ori, românii ghicesc greu cele şase numere câştigătoare. Banii încasaţi în plus de Loterie s-au dus în buzunarele managerilor companiei şi ale unor „băieţi deştepţi”.
În perioada iunie – septembrie 1998, s-a câştigat la prima categorie de 15 ori consecutiv. Explicaţia: preţul unei variante simple era în jur de 1.000 de lei vechi, iar pasionaţii LOTO 6 DIN 49 jucau chiar şi 12 – 15 numere pe o variantă. În perioada respectivă se jucau în jur de şase milioane de variante la fiecare extragere. Având în vedere că numărul maxim de variante ce se pot juca la Loto 6/49 e de aproape 14 milioane, şansa ca varianta câştigătoare să fie ghicită era foarte mare. Aşa se explică faptul că din 52 de extrageri anuale, 40 aveau câştigători la prima categrie.
Din 2001, fostul manager al Loteriei, Nicolae Cristea, a decis să mărească preţul unei variante simple la 40.000 de lei vechi. Acest lucru i-a determinat pe români să nu mai joace multe numere pe o variantă, ci doar şase. Urmarea: în 2001 au fost doar cinci câştigători la prima categorie.
Unii spun că este vorba despre şansă, alţii că reuşita depinde de o schemă matematică. Până la urmă, ceea ce ştim sigur este că nimeni nu a reuşit să ghicească, la extragerea de duminică, cele şase numere norocoase, care l-ar fi transformat în milionar în euro. Ca să vă apropiaţi de varianta câştigătoare, Liliana Mincă, fostul preşedinte al Loteriei Române, vă dă câteva sfaturi.
Prima regulă este să jucaţi variantă simplă şi nu pe scheme. În felul acesta economisiţi bani. „Nu daţi mai mult decât veţi reuşi să produceţi. O variantă simplă costă 4,8 lei, iar una multiplă ajunge la mii de lei. În plus, cei mai mulţi au câştigat cu variante simple”.
Nu puneţi numere la întâmplare, ci pariaţi pe cele care înseamnă ceva pentru voi. „Statistica arată că cei mai mulţi s-au îmbogăţit cu data de naştere, ziua când s-au căsătorit sau vârsta pe care o au şi mai puţini cu bilete deja completate sau numere puse la întâmplare”.
Cu cât cumpăraţi mai multe bilete, cu atât şansele de câştig sporesc. E posibil ca a doua sau a treia variantă să fie cea norocoasă. Important este să le aveţi pe toate la acelaşi tip de joc, nu un bilet la 6/49 şi altul la 5/40.
La agenţiile Loteriei există o carte pe care o puteţi consulta. Este scrisă de profesorul Corneliu Lala şi se numeşte „6/49″. „Aici apar diferite scheme şi variante. Este vorba de fapt despre matematică pură. Lala a câştigat până acum doar la categorii mici, niciodată nu a reuşit să pună mâna pe potul cel mare”.
Nu vă întristaţi că nu aţi câştigat marele premiu, ci doar la categoria a II-a sau a-III-a. Este un semn că sunteţi pe drumul cel bun. „Trebuie să vă mulţumiţi şi cu puţin, niciodată nu se ştie când vă surâde norocul. Important e să jucaţi, poate data viitoare dv. veţi fi alesul”, le-a transmis Liliana Mincă cititorilor Click!