LOTO: Marele premiu, noroc sau blestem? 10 lucruri neştiute despre câştigătorii la loterie

LOTO: Gândul firesc al fiecărei persoane care joacă la loterie este acela că într-o zi va câştiga marele premiu. Cu toţii suntem conştienţi că milioanele de euro câştigate ne vor schimba viaţa, chiar ne dorim asta, însă cei mai mulţi dintre noi nu suntem pregătiţi pentru un asemenea câştig, iar în spatele fericirii iluzorii ne pândesc tot felul de pericole. Realitatea este mult mai dură, după cum relevă un studiu efectuat de Camelot Group, la comanda Loteriei Naţionale din Marea Britanie, efectuat pe baza celor întâmplate cu foşti câştigători ai marilor premii.
Filip Stan
08 mart. 2015, 12:29
LOTO: Marele premiu, noroc sau blestem? 10 lucruri neştiute despre câştigătorii la loterie

LOTO: 10 lucruri neştiute despre câştigătorii la loterie

10. 44% dintre câştigători ajung să piardă totul

Această risipire a averii ar putea numele de “efectul Mike Tyson”. Trezindu-se bogaţi peste noapte, mulţi oameni simpli nu ştiu să gestioneze situaţia şi aruncă cu bani în stânga şi-n dreapta, pe toate nimicurile. Contul se goleşte cu o viteză uluitoare şi, deşi vorbim de milioane de euro, statistica arată că 44% dintre câştigători îi cheltuie pe toţi în mai puţin de cinci ani.

9. 48% dintre câştigători îşi păstrează locul de muncă

Studiul constată că aproximativ 45% din câştigători au de gând să-şi deschidă propria afacere, iar alte câteva procente vor să-şi schimbe job-ul. Aproximativ jumătate dintre norocoşi rămân însă, cel puţin pentru o perioadă, la slujbele pe care le aveau înainte de a câştiga marele premiu.

8. Şansele de a fi fericit sunt de aproximativ 50%

Faptul că milioanele de la loto îţi vor aduce fericirea este cel mai mare clişeu al timpurilor noastre. Potrivit studiului, doar 55% din oameni pretind că sunt mai fericiţi după ce au câştigat marele premiu, iar 43% spun că banii nu le-au adus fericirea. Mai mult, există un eşantion de 2% care spun că sunt mai puţin fericiţi decât înainte de a câştiga.

7. 83% dintre câştigători dau bani familiei

Banii câştigaţi la loterie satisfac, în mare măsură, nevoile întregii familii. Aproape 30% dintre câştigători sunt chiar solicitaţi de rude să fie ajutate cu bani, iar restul o fac din proprie iniţiativă. Procentual, preferinţele se îndreaptă în primul rând către fraţi – 66%, urmaţi de copii – 57% şi părinţi – 51%. Faptul că suma procentelor depăşeşte 100% se datorează faptului că unii câştigători îşi tratează cu generozitate egală membrii familiei.

6. 90% dintre câştigători îşi pierd prietenii

Aproapetoată lumea te urăşte după ce ai câştigat premiul cel mare, uneori chiar şi cei pe care îi ajuţi cu bani, deoarece consideră că sprijinul tău financiar pentru ei ar fi putut fi mai mare. Invidia încolţeşte în rândul colegilor de la locul de muncă, al prietenilor şi chiar al membrilor mai îndepărtaţi ai familiei. Potrivit studiului Camelot Group, în medie, bărbaţii câştigători îşi ajută cu bani trei prieteni, iar femeile o singură prietenă. În aceste condiţii, nu-i de mirare că 90% dintre câştigători îşi pierd prietenii.

5. 1% dintre câştigători îşi fac operaţii estetice

Procentul celor care apelează la chirurgia plastică este mai mic decât ne-am fi aşteptat, însă de obicei cei care îşi doresc un look nou şi câştigă la loterie îşi canalizează toată averea în această direcţie. Este cazul britanicei Callie Rogers, cea mai tânără câştigătoare la loterie din Anglia, care la 16 ani a intrat în posesia a 1,9 milioane lire sterline. Cu 550.000 lire sterline şi-a cumpărat patru case, 250.000 de lire le-a “investit” în petreceri şi droguri, 85.000 de lire le-a cheltuit pe maşini, iar cu 11.500 de lire şi-a pus sâni noi. La vârsta de 26 de ani ea şi-a risipit averea, însă susţine că este mult mai fericită fără ea, dar cu noii săi sâni.

4. Majoritatea câştigătorilor aleg să călătorească

Banii reprezintă mijlocul cel mai la îndemână pentru împlinirea viselor, iar statisticile arată că 19% dintre câştigători nu ieşiseră înainte din graniţele ţării de origine. Aşadar câştigul la loterie le oferă acestor oameni oportunitatea perfectă de a vedea lumea, dar nu numai lor. 24% dintre câştigători îşi cumpără chiar proprietăţi în afar ţărilor lor şi, de altfel, doar 12% dintre câştigători nu doresc să călătorească.

3. 3% îşi mută copiii de la şcoli publice la şcoli private

Cu bani nu se poate cumpăra inteligenţa, însă există sentimentul că o educaţie într-un mediu elitist oferă o pregătire superioară copiilor. În mintea unor părinţi se dezvoltă probabil ideea că numai aşa copiii lor vor învăţa să gestioneze mai bine moştenirea sau chiar să înmulţească averea familiei.

2. 32% dintre câştigători se îngraşă

Banii pot fi un stimulent puternic sau un sedativ puternic. Pentru aproape o treime dintre câştigători ei acţionează ca un sedativ, aceşti oameni devin leneşi şi comozi, astfel că nu-i de mirare că ajung să se îngraşe. Pe de altă parte, există un procent care aleg să meargă la sala de gimnastică după ce s-au îmbogăţit, chiar dacă el e mic, 12%.

1. 68% dintre câştigători continuă să joace la loterie

Pare surprinzător, dar în ciuda faptului că deja sunt milionari, mulţi câştigători continuă să-şi încerce şansa la loterie. Unii spun că banii pe care ei îi plătesc este un impozit pe prostie, alţii că e un impozit pe optimism. Şansele de a câştiga de două ori marele premiu într-o viaţă sunt infime.

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
O mare companie din România va concedia peste 160 de angajați. Și alte firme din acest oraș au anunțat măsuri similare
Capital.ro
Anul în care se schimbă banii. Țara care trece la EURO definitiv
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT. Imagini de senzație cu vedeta la 45 de ani. Arată FABULOS
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Cine este Alfred Bulai, cunoscutul analist politic aflat în centrul unui scandal sexual
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Ultima zi din iulie aduce mari surprize. Ce au anunțat meteorologii
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Familia Regală, lovită de o nouă tragedie! Prințul și-a dat ultima suflare pe un pat de spital
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
CFR vine cu noi reguli pentru călători! Dacă suferi de o boală contagioasă, poți fi dat imediat jos din tren
Capital.ro
Ordin nou al UE din 1 august. România trebuie să aplice: „Toată lumea să verifice dacă se încadrează”
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum își apară fiul după tragedia provocată: „Dumneavoastră nu ați fost începător?”
substantial.ro
Proteste și violențe în Venezuela după realegerea lui Nicolas Maduro pentru al treilea mandat
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
Curiozități despre David Popovici, omul-anfibie. Ce înălțime și ce obiceiuri are sportivul?