„Grupul american CME sondează posibilitatea vînzării companiilor și mărcilor sale din România. Există discuții de tatonare cu mai multe companii, având ca subiect nava amiral, canalul ProTV, pentru care au fost contactați RCS&RDS și turcii de la Dogan, deținătorii Kanal D în România. Conform estimărilor CME, pe ProTV ar putea să obțină undeva între 150 și 200 de milioane de euro.
Studiourile Buftea sunt și ele de vânzare, Cristi Burci fiind principalul favorit, după ce a cumpărat PrimaTV și vrea să-și consolideze o bază de producție care să deservească mai multe televiziuni. În privința radiourilor ProFM și InfoPro, ultimul atractiv din perspectiva licenței naționale, există un interes din partea lui Sebastian Ghiță și a grupului elvețian Ringier”, scrie Tolontan pe blogul său.
Directorul executiv al Pro TV, Elena Petre, a părăsit compania de la 1 ianuarie 2014. Informaţia a fost confirmată de şefa comunicării Pro TV, Maria Apostol, după cum precizează paginademedia.ro. Nu este primul om cu nume care părăseşte compania în ultimul timp. Anul trecut, boss-ul Pro TV, Adrian Sârbu, a părăsit compania CME în portofoliul căreia se află şi postul din Pache Protopopescu. Adrian Sârbu a DEMISIONAT, dar va primi o sumă COLOSALĂ.
În luna noiembrie a anului trecut, Anca Budinschi, director general al Pro TV, a fost înlocuită la conducerea companiei de lituanianul Aleksander Cesnavicius. În aceeaşi lună, Ciprian Stancu, şef al vânzărilor al Central European Media Enterprises, în şase ţări, a renunţat la funcţia sa.
Contractul lui Adrian Sârbu cu Central European Media Enterprises, compania-mamă a Pro TV, a ajuns oficial la final, după ce acesta şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte CME, în luna august 2013.
Potrivit înţelegerii dintre companie şi părintele Pro TV, Adrian Sârbu a primit salariu de la CME în perioada august – decembrie 2013, iar la plecarea din companie a mai primit echivalentul a 5,4 milioane de dolari