Lovitură dată de Nicolae Ciucă. Premierul a convins familia regală din Emiratele Arabe Unite să investească în România

În vara anului trecut, premierul Nicolae Ciucă a efectuat o vizită în Emiratele Arabe Unite, acolo unde a discutat cu oficialii de cel mai înalt nivel. Urmare a acestor discuții, familia regală din Emiratele Arabe Unite a decis să investească în România, în Portul Constanța.
Filip Stan
09 mai 2023, 10:27
Lovitură dată de Nicolae Ciucă. Premierul a convins familia regală din Emiratele Arabe Unite să investească în România

Nicolae Ciucă a avut o întâlnire fructuoasă cu reprezentanții familiei regale din Emiratele Arabe Unite, care construiesc un nou terminal de mărfuri în portul Constanța, pe o suprafață de teren de aproape 12 hectare, inclusiv cu fonduri UE nerambursabile.

Potrivit unei analize publicate de Profit.ro, valoarea totală a acestui proiect este de 197 de milioane de lei și are ca termen de execuție 12 luni.

″Necesitatea investiției este justificată de insuficiența spațiilor de transport și stocare a mărfurilor, care nu au ținut pasul cu necesitățile actuale de stocare și manipulare. Oportunitatea este ca portul să se transforme în punctul central pentru transportul de mărfuri pe coridorul E-V (TRACEA, Drumul Mătăsii, AGRI). Investiția ce va fi dezvoltată va oferi importatorilor și exportatorilor din Europa Centrală un acces mai rapid și mai rentabil la piața din Orientul Îndepărtat și Orientul Mijlociu decât deplasarea prin rutarea tradițională peste porturile nord-continentale, evitând blocajele intermodale aglomerate din Europa de Vest″, se arată într-un document prezentat de sursa citată.

Vizita lui Nicolae Ciucă în Emiratele Arabe Unite

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a efectuat, în perioada 20-21 iunie 2022, o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite.

Agenda vizitei în Emiratele Arabe Unite a inclus primirea premierului Ciucă de către A.S. Mohamed Bin Zayed Al Nahyan, președintele E.A.U. Vizita a precedat cea de-a doua sesiune a Comisiei de cooperare între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite care a avut loc în perioada 21-22 iunie.

Vizita a vizat dezvoltarea și consolidarea dialogului bilateral la nivel politic, economic și sectorial între cele două state. Discuțiile au inclus teme de importanță și prioritate pentru Emiratele Arabe Unite și România, precum și subiecte de interes regional și internațional, se arată într-un comunicat de presă.

Din delegația oficială care l-a însoțit pe premierul Nicolae-Ionel Ciucă în Emiratele Arabe Unite au făcut parte Sorin Grindeanu, viceprim-ministru, ministrul transporturilor și infrastructurii, Virgil Popescu, ministrul energiei, Adrian Chesnoiu, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Iulian Chifu, consilier de stat, Cancelaria Prim-ministrului și Dan Cărbunaru, secretar de stat, purtător de cuvânt al Guvernului.

Citește și: Ordonanţa austerităţii. Val masiv de concederi la stat, se înjumătăţeşte numărul de posturi

 

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...