Lovitura de graţie pentru Vladimir Putin. Comisia Europeană a decis sancţiunea maximă

Rusia atacă Ucraina pe mai multe fronturi. După cele trei zile de la startul invaziei, bilanțul se arată tragic: cel puțin 190 de persoane au murit și peste 1.100 au fost rănite, transmit autoritățile ucrainene. UE trece la sancţiuni drastice, mai multe bănci rusești vor fi excluse din sistemul de plăți SWIFT.
Filip Stan
27 feb. 2022, 00:56
Lovitura de graţie pentru Vladimir Putin. Comisia Europeană a decis sancţiunea maximă

Ursula von der Leyen (Comisia europeană) a anunțat sâmbătă, la miezul nopții, că „un număr de bănci ruse vor fi excluse din SWIFT” și că o parte din activele Băncii Centrale Ruse vor fi înghețate. Alte măsuri luate de Comisia Europeană alături de SUA, Marea Britanie, Franța, Germania, Italia și Canada au fost expuse în declarația președintelui C.E. și în comunicatul oficial emis ulterior.

Lupte grele la Kiev, explozie puternică la Harkov. Preşedintele Ucrainei, apel în miez de noapte: Vom lupta atâta timp cât va fi nevoie

Comunicatul comun:

„Noi, liderii Comisiei Europene, Franța, Germania, Italia, Regatul Unit, Canada și Statele Unite condamnăm războiul lui Putin și atacurile asupra națiunii suverane și a poporului Ucrainei. Suntem alături de guvernul ucrainean și de poporul ucrainean în eforturile lor eroice de a rezista invaziei Rusiei. Războiul Rusiei reprezintă un atac asupra regulilor și normelor internaționale fundamentale care au prevalat de la cel de-al Doilea Război Mondial, pe care ne angajăm să le apărăm. Vom cere socoteală Rusiei și ne vom asigura colectiv că acest război este un eșec strategic pentru Putin.

Săptămâna trecută, pe lângă eforturile noastre diplomatice și munca colectivă de a ne apăra propriile granițe și de a ajuta guvernul și poporul ucrainean în lupta lor, noi, precum și ceilalți aliați și parteneri din întreaga lume, am impus măsuri severe instituțiilor cheie, băncilor și arhitecților acestui război, inclusiv președintelui rus Vladimir Putin.

Pe măsură ce forțele ruse își lansează asaltul asupra Kievului și a altor orașe ucrainene, suntem hotărâți să continuăm să impunem Rusiei costuri care vor izola și mai mult Rusia de sistemul financiar internațional și de economiile noastre. Vom implementa aceste măsuri în zilele următoare.

Directorul adjunct de la Gazprom s-a sinucis. A fost găsit mort în garaj cu un bilet de adio lângă el

În mod concret, ne angajăm să luăm următoarele măsuri:

În primul rând, ne angajăm să ne asigurăm că băncile rusești selectate sunt eliminate din sistemul de mesagerie SWIFT. Acest lucru va asigura că aceste bănci sunt deconectate de sistemul financiar internațional și le va afecta capacitatea de a opera la nivel global.

În al doilea rând, ne angajăm să impunem măsuri restrictive care să împiedice Banca Centrală Rusă să-și gestioneze rezervele internaționale în moduri care să submineze impactul sancțiunilor noastre.

În al treilea rând, ne angajăm să acționăm împotriva oamenilor și entităților care facilitează războiul din Ucraina și activitățile dăunătoare ale guvernului rus. Mai exact, ne angajăm să luăm măsuri pentru a limita vânzarea de cetățenie – așa-numitele pașapoarte de aur – care să permită rușilor bogați conectați la guvernul rus să devină cetățeni ai țărilor noastre și să obțină acces la sistemele noastre financiare.

În al patrulea rând, ne angajăm să lansăm săptămâna viitoare un grup operativ transatlantic care va asigura implementarea efectivă a sancțiunilor noastre financiare prin identificarea și înghețarea activelor persoanelor și companiilor sancționate care există în jurisdicțiile noastre. Ca parte a acestui efort, ne angajăm să aplicăm sancțiuni și alte măsuri financiare și de aplicare împotriva oficialilor și elitelor ruse apropiate de guvernul rus, precum și a familiilor acestora și a facilitatorilor acestora pentru a identifica și îngheța activele pe care le dețin în jurisdicțiile noastre. De asemenea, vom implica alte guverne și vom lucra pentru a detecta și a perturba mișcarea câștigurilor obținute ilegal și pentru a le refuza acestor indivizi capacitatea de a-și ascunde bunurile în jurisdicții din întreaga lume.

În cele din urmă, vom intensifica sau ne vom coordona împotriva dezinformarii și a altor forme de război hibrid.

Suntem alături de poporul ucrainean în această oră întunecată. Chiar și dincolo de măsurile pe care le anunțăm astăzi, suntem pregătiți să luăm măsuri suplimentare pentru a cere socoteală Rusiei pentru atacul său asupra Ucrainei.”, precizează Comisia Europeană.

Joe Biden îi spune adevărul în față lui Vladimir Putin: ‘Obţine exact efectul opus a ceea ce-şi dorea’

Preşedintele american Joe Biden a dat asigurări sâmbătă că NATO este „mai unită” şi a subliniat că preşedintele rus Vladimir Putin a comis o greşeală atunci când a invadat Ucraina, transmite EFE, relatează Agerpres.

„Obiectivul meu de la bun început a fost să mă asigur că menţin NATO şi Uniunea Europeană în sintonie. Nu doar că NATO este mai unită, uite ce se întâmplă cu Finlanda, uite ce se întâmplă cu Suedia (…) Vreau să spun că (Putin) obţine exact efectul opus a ceea ce-şi dorea”, a declarat Biden într-un interviu la programul radiofonic al jurnalistului Brian Tyler Cohen.

Biden se referea la faptul că cele două ţări nordice, care nu sunt membre ale NATO, ar putea să ia în calcul să devină, pe fondul ameninţărilor Moscovei.

În opinia lui Biden, Putin a crezut „că poate diviza NATO, creând o spărtură uriaşă prin care să poată trece”, iar „asta nu s-a întâmplat”. De aceea, consideră preşedintele american, cheia este să se continue coordonarea internaţională în faţa atacului militar rus asupra Ucrainei, lansat joi. „Trebuie să rămânem aliniaţi cu restul aliaţilor noştri”, a insistat liderul de la Casa Albă.

 

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Domnitorul român care a sfârșit în exil după ce a câștigat multe bătălii importante pentru apărarea patriei. A fost înmormântat la Viena ca împărații
Capital.ro
Codul Rutier se modifică. Legea care te lasă fără PERMIS Se aplică pe toți șoferii
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
România Pitorească. Micul colț de rai unde soarele răsare de două ori într-o zi
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Trebuie să devină obligatoriu. Anunțul ce face România de rușine: Să recunoaștem...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ministrul slovac al Culturii acuză minoritatea LGBTQ+ pentru scăderea ratei fertilității în Europa
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!