Lovitură de teatru în cazul de dopaj al Simonei Halep. Echipa de avocați ai aromâncei, în frunte cu Howard Jacobs, plus Jeffrey Benz, membru al panelului de la TAS, a avut mai multe strategii de atac a deciziei date de Sport Resolutions, tribunalul independent din Londra care a hotărât o suspendare de patru ani pentru dopaj în cazul româncei. Simona Halep a avut, de fapt, două suspendări, fiecare de câte patru ani, comasate, una pentru dopajul cu roxadustat, iar cealaltă pentru nereguli în pașaportul biologic. Conform unor surse TAS, citate de iamsport.ro, se încearcă acum ca „proba 48”, luată pe 22 septembrie 2022 şi care cea a declanșat problema pașaportului biologic, să fie invalidată. Practic, în cazul probei de urină, unde s-a descoperit roxadustat, avocaţii au marșat pe ideea de contaminare a suplimentului Keto MCT, iar în cazul pașaportului biologic au vrut să distrugă credibilitatea „probei 48”, cea care a născut suspiciuni.
Acest lucru este susţinut şi de Ion Ţiriac. „Nu știu mai mult decât voi despre Simona Halep. Cred că n-are voie să vorbească sau a fost sfătuită să nu spună nimic la acest moment. Acum știm că proba de sânge a fost „maltratată” în România. Luată la minus 5 grade Celsius și poate altceva. N-ar trebui admisă niciunde! Să sperăm că TAS-ul va face o treabă mai bună ca la Sidney. Să sperăm că va fi mai bine decât a fost atunci cu Andreea Răducan”, a spus Ion Țiriac, miercuri, la Gala Sportului Românesc.
Citeşte şi: Emoţii mari pentru Simona Halep. Judecătorii TAS au luat deja decizia, când se anunţă verdictul final
„Se leagă de proba de sânge luată pe 22 septembrie 2022, proba 48. În lanțul de custodie caută ei probleme. Pentru că probele de sânge au reglementări stricte de transport. În funcție de tipul de analize care se vor face, ea se transportă într-un anumit interval de timp. De la 36-48 de ore până la 100 de ore. Dar aceste ore sunt raportare la un scor de stabilitate al sângelui. Care, la rândul lui, depinde de temperatura care este în lada frigorifică în care este transportată proba. Când se pleacă cu probele recoltate trebuie să se știe cât se face până la laborator și care este temperatura optimă din lada frigorifică. Dacă temperatura crește, atunci proba trebuie să ajungă cât mai repede la laborator”, au dezvăluit sursele iamsport.ro.
Un astfel de caz s-a mai întâmplat în 2014. Veronica Campbell-Brown a câștigat apelul de la TAS, solicitând invalidarea probei de sânge, iar avocat îi era Howard Jacobs, cel care acum face parte din echipa Simonei Halep!